avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate simi_hci

Activitate simi_hci

Buna ziua
Reprezint o societatea comerciala care in iunie a primit o poprire salariu pentru unul din angajati, dar a omis sa raspunda in decurs de 5 zile executorului judecatoresc si sa retina si vireze sumele cuvenite . In august salariatul inceteaza contractul de munca prin acordul partilor. La final de noiembrie societatea primeste din partea executorului judecatoresc cererea de validare a popririi prin care poprirea se transmite asupra tertului poprit (societatea noastra). Ma intereseaza care este suma pe care societatea noastra va trebui sa o plateasca debitorului: intreaga suma datorata de debitor sau suma pe care trebuia sa o retinem salariatului si nu am facut-o? Multumesc anticipat
Daca depasiti plafonul de 30.600 lei venit net, datorati 10% din acest plafon, contributie cass
Buna ziua. Suntem 5 frati care au inceput demersurile pentru succesiune casa+teren apartinand parintilor, ambii decedati. Mama a decedat in 2013, tata in 2021. Incercand sa obtinem certificatul fiscal de la Directia de Impozite si taxe a primariei, aflam ca nu figureaza casa in evidentele lor. Mentionez ca imobilul a fost achizitionat cu contract de vanzare-cumparare in 1981. Tata , in calitate de refugiat, a fost scutit de impozit . Solutia care ni s-a propus este plata retroactiva a impozitului pentru ultimii 5 ani. Cum apreciati aceasta solutie? Daca vechiul proprietar (tata) ar fi datorat impozit, aceasta ar fi solutia, conform art.131 din Codul de procedura fiscala, doar ca el fiind scutit (refugiat) practic nu exista creanta retroactiva. Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Buna ziua
Ma intereseaza daca de la intrarea in vigoare a OG 17/2015 prin care se abroga obligatia aplicarii stampilei, mai este necesara stampilarea ordinelor de plata din contul de trezorerie.
Multumesc
Dar cine mai semneaza aceasta declaratie?Atata vreme cat firma nu mai are personalitate juridica, nici administratorul , nici asociatii nu mai au drepuri asupra ei, sau obligatii, din momentul radierii.
Buna ziua
Este vorba despre o firma care s-a radiat in luna aprilie 2013. In lunile februarie si martie 2013 s-au depus declaratii 100 pentru impozit pe dividende retinut. In aprilie 2013 s-a eliberat certificatul de radiere . Acum, in luna octombrie 2014 primesc instiintare de la ANAF conform careia exista neconcordanta intre declaratiile 100 depuse in cursul anului 2013 si declaratia 205 pentru acelasi an, referitoare la impozitul pe dividende. Mentionez ca declaratia 205 pentru 2013 nu am depus-o pana la 28.02.2014, firma fiind inchisa.
Este justificata depunerea acestei declaratii?Cum se poate depune o declarative daca firma e radiata?
Multumesc pentru lamuriri
Ma intereseaza daca se poate acorda rabat la vanzarea unei cladiri apartinand unei persoane juridice,la fel ca si in cazul marfurilor.
Doresc sa inchid o societate comerciala. Mentionez ca respectiva firma are in patrimoniu o cladire pentru care s-au dedus cheltuieli cu amortizarea 20% din valoarea de intrare in prima luna si pe care societatea este obligata sa o pastreze in patrimoniu jumatate din durata de viata a imobilului, cf art.24, alin.12 din Codul fiscal.Ma intereseaza daca, in cazul lichidarii firmei, prin trecerea imbobilului in patrimoniu asociatului unic se intelege "instrainarea activului" in intelesul articolului mai sus mentionat.