avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Activitate okey

Activitate okey

daca la un proces penal se disjunge penalul de civil inculpatul mai are treaba cu procesul civil (asigurator + victime ) sau cum este ? Il avantajeaza pe inculpat disjungerea?
este vorba de art 178 si 184 . daca fac eu recurs procurorul poate face dupa aceea recurs ?
la cat timp pot face recurs la recursul procurorului . nu sa judecat recursul procurorului
daca instanta de fond da pedeapsa cu suspendare , procurorul face recurs si agraveaza situatia , noi putem face recurs pt a revenii la pedeapsa data in fond?
schimbarea domiciliului in CI la o adresa noua ( apt pers l-am vandut ) trebuie sa anunt la fisc , finante sau in alta parte ca atunci cand banca unde am un credit neachitat din ,, N " MOTIVE ma va cauta sa nu mai apar figurat la adresa veche a apt vandut ?
Răspuns la discuția interpretare: cauza accident
ma refer la faptul ca are vreo influenta pozitiva asupra soferului ca a intors capul in stanga spre oglinda retrovizorie si a fost orbit de soare sau instanta tine cont de declaratiile unor martori ca soferul a adormit la volan dar soferul sustine ca a fost orbit de soare CUM INTERPRETEAZA INSTANTA?
1) accident rutier incadrat cu art 178 si art 184.cp cauza (din declaratiile a doi martori ) adormire la volan ?
2) accident rutier incadrat cu art 178 si 184 cp. cauza (din declaratia soferului )uitandu-se in stanga in oglinda retrovizoare pt schimbarea benzii de mers la orbit soarele ! INTREBARE :judecatorii poate lua in calcul circumstanta atenuanta la punctul 2 sau este una si acelasi lucru la ambele puncte (este vb de acelasi accident ) va tine cont de ceva judecatorii?
Răspuns la discuția Recurs
dupa recursul procurorului,inculpatul poate face recurs? Recursul procurorului nu poate fii respins ? Ete obligat procurorul sa faca recurs sau ii este impus procurorului sa faca recurs de catre cineva ( parchet , prim proc, )
Răspuns la discuția Recurs
asta stiam dar problema este cum ar fi modalitatea sa nu mai faca procurorul recurs sa faca el primul sau inculpatul ,Daca face recurs procurorul ( primul ) sa faca apoi inculpatul sau cum ?Cum este mai bine ca pedeapsa sa ramana cea cu suspendare ?
Discuție Recurs
dupa darea sentintei a judecatorilor pt inculpat ( suspendare conditionata ) care este de acord cu sentinta , procurorul poate face recurs , la care inculpatul are toate sansele sa fie incarcerat in baza recursului facuta de procuror. INTREBARE : cum putem evita recursul procurorului ? sa faca inculpatul ( primul ) recurs chiar daca este de acord cu hotararea judecatoreasca sau cum ? este cu dus si intors aceste recursuri ale procurorilor :(