Din pacate eu am inceput executarea impotriva fostului concubin si din cate am inteles nu poate fi continuata impotriva mostenitorilor pana nu preiau succesiunea.
Va multumesc mult pentru amabilitatea de a-mi raspunde! Daca mostenitorii nu accepta mostenirea pot sa scot casa la licitatie?
Cu privire la dreptul de retentie ,ar fi fost bine dar nu am stiut.Acum mai pot face ceva?
Buna ziua. Poate cineva ma poate ajuta cu un raspuns...In urma unui partaj civil concubini s-a decis cu sentinta definitiva : casa lasata in deplina proprietate fostului meu concubin( cetatean nerezident in Romania),cu oligarea platii sultei(respectiv 40% din valoarea casei,60% fiind cota sa).Terenul este al meu,recunoscut si de instanta.Persoana a murit din pacate,iar fiii care ar trebui sa preia proprietatea si sa plateasca sulta nu au facut nimic si se pare ca nici nu intentioneaza neavand bani.Mostenitorii sunt cetateni istraini ceea ce imi complica si mai mult lucrurile.Mentionez ca terenul este intabulat pe numele meu,fostul concubin neavand nici dreptul de superficie,la fel si casa a ramas pe numele meu.Cu alte cuvinte ma aflu cu o casa care nu mai este a mea desi nu mi s-a platit sulta,pe terenul meu(5000 m), Desi am inceput executarea silita (nestiind ca a murit),nu am reusit sa obtin nici macar certtificatul de deces dupa un an...Daca mostenitorii nu dezbat succesiunea ce-mi ramane de facut? Ma aflu in mare impas,caci am aflat de la vecini ca s-a furat tot ce era in casa(in masa de partaj erau si bunurile din casa disparute dupa decesul lui) .Eu nu am cheile.nici macar de la poarta.Va rog sa ma sfatuiti daca se poate!
Am o mare nelamurire si va rog sa-mi raspundeti daca puteti.In urma unui proces civil de partaj-(fond) instanta a decis ca 40% din casa si tot terenul sa-mi revina mie,60% din casa reclamantului cu conditia acordarii unei sulte.corespunzatoare cu cota de 40%.Dar in aceasta sulta ar intra si o parte din gard si multe alte anexe care sunt imprastiate pe cca 1/3 din terenul meu.Ce as mai putea eu face daca primesc sulta pe anexele care imi ocupa terenul.???O iau de la capat cu alt proces deoarece nu voi putea folosi terenul?#-o:sorry:
Ce se intimpla insa daca nu se trimite vreo comunicare sau ea nu ajunge?Nu se mai poate face nici o plingere impotriva rezolutiei.Cum sa demonstrezi ca nu ai fost instiintat?
Inteleg neincrederea d-lui Livica,deoarece si mie mi s-a intimplat un lucru foarte ciudat.Am introdus o plingere penala in 2010.Dupa f.mult timp,neprimind nici o instiintare am introdus o noua plingere penala.Au mai trecut alte 5 luni,fac o adresa sa solicit care este stadiul anchetei si mi s-a raspuns ca s-a respins plingerea mea(prima!) si mi s-a comunicat acest lucru in decembrie!??? Eu nu am primit nimic caci altfel nu mai faceam alta plingere...Oare aceasta comunicare nu trebuie sa aiba confirmarea primirii? In felul acesta se poate tergiversa oricit ,tot nu se poate verifica,si nu poti sa faci plingere impotriva rezolutiei caci nu esti in termen legal !!!
Ca una care ma confrunt cu o astfel de situatie,as dori sa intervin. Doamna,aveti toata compasiunea mea si as dori sa va incurajez.Unii avocati v-au spus ca ati avea un drept de creanta daca reusiti sa va demonstrati contributia.(adica sa vi se restituie o suma de bani daca dovediti ca ati contribuit la realizarea bunurilor comune).Eu va raspund ca depinde foarte mult de judecator.In cazul meu nu a fost asa.I s-a recunoscut partii adverse dreptul de coproprietar desi nu a dovedit cu acte ci doar cu martori(mincinosi),desi actele spun cu totul altceva. Asta inseamna ca depinde foarte mult de judecator,nici macar de avocat.Daca aveti martori aveti toate sansele.Va doresc din suflet mult NOROC!