avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Activitate dana_andreea2

Activitate dana_andreea2

cat timp trebuie sa lucrez part-time ca sa beneficiez de somaj?vreau sa specific ca in 2011 am lucrat 8 luni program normal si anul acesta din martie lucrez part-time.stiu ca trebuie sa ai 12 luni lucrate in 24 de luni.eu ma incadrez?
vreau sa intru in concediu crestere copil,dar am o intrerupere in cele 12 luni obligatorii.am vreo sansa?intreruperea este in luna februarie,in care din cele 29 de zile eu am 14 lucrate.stiu ca se accepta si fractiuni de luna,dar eu ma incadrez?
Discuție locuinta comuna
este obligatoriu ca dupa casatorie adresa sa fie aceasi la ambii soti?eu vreau sa-mi schimb numele dupa sot,dar as vrea sa-mi pastrez adesa de acum
Discuție ce drepturi am?
am locuit la socrii si am investit acolo in renovarea casei,casa fiind proprietatea socrului,acum in urma unor discutii am vrea sa plecam si cumva sa ne recuperam investia facuta.legal se poate face ceva?
sunt angajata la o firma(contract part-time) incepand cu 1 martie 2012(chiar eu am dus actele la itm) si am cerut o adeverinta pt medicul de familie dar angajatorul a zis ca nu poate sa-mi dea pentru ca inca nu a platit pentru mine nici o contributie la stat.cand se platesc aceste contributii si cum pot sa fiu sigura ca angajatorul chiar mi le plateste?
este obligatoriu ca tatal sa stea acasa o luna daca nu doreste acest lucru?de fapt nu prea are cum...el fiind singurul angajat la propria firma.
am luat somaj dupa facultate 6 luni si acum lucrez part-time 4ore(cam 7 luni pana nasc),intrebarea mea este daca acest somaj se socoteste la concediul de crestere a copilului tinand cont ca am terminat o facultate la frecventa redusa
am terminat facultatea in iulie 2010 si de la 1 octombrie 2010 am intrat in somaj,de la 18 octombrie 2010 mi-am gasit un loc de munca,dar pe perioada determinata de 10 luni si jumatate.am intrat din nou in somaj care s-a incheiat pe 15 februarie 2012.de la 1 martie 2012 mi-am gasit un nou loc de munca,dar sunt insarcinata in 6 saptamani.vreau sa stiu daca pot beneficia de concediu de crestere a copilului in situatia in care am intreruperea aceea de 2saptamani si daca se poate face ceva,de exemplu sa platesc din buzunar contributiile pe aceste 2 saptamani