Buna ziua.Avem nevoie de ajutor pentru solutionarea unei situatii incomode.Acum 3 zile s-a oprit in fata casei o masina cu care primaria are contract pentru iluminat public.si ne-a montat pe stalpul electric (unde niciodata nu era bec ) un corp de iluminat stradal la 5 m de casa.Problema este ca are o lumina foarte puternica si enervanta,parca este ziua in casa si in curte .Nu stiu cine a depus cerere ,cine a aprobat si care era motivul pentru montarea becului?Intrebarea este ca ce se poate face sau trebuie sa achizitionez un pistol cu bile!!
Cum se prelungeste concediul medical daca la spital unde am fost operat cu hernie inghinala am primit raspunsul ca nu stiu nici ei,nu se mai elibereaza nimic!
Buna ziua. La vara ne ocupam cu cedarea folosintei bunurilor in scop turistic mentionez ca fiind vorba de 3camere pe o durata de 2 luni.La depunerea declaratiei unice privind impozitul pe venit datorate de persoanele fizice sunt obligat sa platesc in afara de impozit pe venit si CASS pentru ca obtin veniuri peste plafonul minim .Intrebarea este ca sunt obligat sa platesc CASS ,find si angajat la o societate privata unde se plateste deja dupa venit?
Buna ziua ma interereseaza daca pentru emiterea facturi ca si pers fizica (ma refer pentru inchirierea camere)trebuie stampila sau nu este obligatorie?
Buna ziua.Bunicul in anii 90 a vandut un teren exteravilan cu o suprafata 1540mp (terenul fiin fanete si salcam)la actualul proprietar si partea cealalta (610mp)pastrand pentru agricultura dar find bun pentru contructie..Bunicul inaite sa moara sa inteles cu proprietarul terenului actual din lotul 2(1540mp) sa legalizeze contractul de vanzare cumparare cu drept de servitute de trecere la un notar si partea cealalta lotul nr 1 (610mp) donand pentru mine.Terenul din lotul 2 (1540mp)nu sa putut vinde fara dezmembrare de lotul nr1 si lasand drept de servitute de trecere cu piciorul si cu orice mijloc de transport in favoarea lotului nr 2. Eu in zilele noastre am vrut sa vand terenul cu lotul nr 1 (610mp)fiind transcrisa din teren extravilan in intravilan dar fara succes ,din cauza ca terenul nr 2 are drept de servitute de trecere prin terenul meu (lotul nr 1) Cumparatorul voia sa contruiasca o casa pe terenul respectiv dar fara sa treaca cineva prin curtea lui,terenul fiind numai 610mp.Eu am vrut sa ma inteleg pe cale amiabila cu proprietarul terenului din lotul nr2 dar fara succes,nerenuntand de dretul de serviture de trecere.,mentionez ca terenul respectiv are iesire spre curtea lui cu piciorul.Domnul nu vrea nici sa cumpere terenul respectiv lotul nr 1(610mp) dar nici sa renunte de dreptul de trecere prin terenul meu.Terenul meu find drept(intravilan) lotul nr1(610mp) valoreaza mai mult decat terenul lui care este pe panta nefiin construibil bun pentru livada.Astept raspunsuri sau propuneri ce anume se poate face?Va multumesc.
Buna ziua o interbare in legatura cu taxa auto am o masina care era inmatriculat in 06.06.2007 eu sunt al doilea proprietar din anul 24.11.2011.cum pot sa aflu daca era platit taxa sau nu la masina,si daca se poate recupera daca era platit.Va multumesc
Buna ziua spunet-im o solutie anul trecut am vandut o masina,cand am vandut am scos certificat fiscal de la primarie,noul proprietar sa dus acasa si la inregitrat la primarie unde a platit pe 3 sapt impozit dupa care la vandut din nou.Eu anul asta m-am dus la primarie ca sa platesc impozitul si m-am trezit ca inca este pe numele meu si trebuie sa platesc impozit,mi sa zis ca pana cand detinatorul automobilului,nu trimite fisa de radieresau o copie dupa talonul nou trebuie sa platesc impozit ,problema este ca nu stiu unde este masina acum.#-o