Din 1975 am fost incadrata la D.C.S Centrul de calcul ca operator perforator, (1975-1977).Din 1977 am fost transferata in interes de serviciu la Ministerul Industriei Metalurgice, Centrul de Calcul ca operator (B/10). Din 1980 am primit o gradatie si am devenit operator cls.II,gr.1.Am lucrat pana in 1991.05.01. ajungand la gradatia 3. Intrebare cei care am lucrat la centrele de calcul, in sistem informatic, am lucrat program de 7 ore pe zi si am avut 4 zile la concediu, din cauza conditiilor (calculator, radiatii).Am avut spor de radiatii.Noi nu avem grupa de munca?Am ajuns in functia de analist (programator) ajutor, tot cu program de 7 ore si 3 zile adaugate la concediul de odihna. Pe cartea mea de munca scrie "Acordat spor pentru conditii grele de munca".Ce trebuie sa fac, ce acte trebuie sa cer la unitatile unde am lucrat, pentru a mari pensia anticipata partiala?Va multumesc.
Nici tata nici mama nu au un apartament facut de cei 2.Daca eu ca bunica materna am o garsoniera, dar pot avea grija de copil pana vine mama de la serviciu, cu mancarea , lectiile, iar tatal sta la mama lui care are 3 camere dar bunica paterna este surda si nu stie sa i acorde copilului nici educatia nici ingrijirea copilului, legea cui il da?
Sotia divorteaza de sotul ei.Impreuna au un copil de 9ani si 8 luni. Ei locuiesc impreuna la mama sotului.Apartamentul are 3 camere. Mama lucreaza in romania, tatal lucreaza afara, vine la 6 sau 3 luni in tara. De 7 ani este plecat si nu a participat la intretinerea si cresterea minorului. Intrebari:
- se poate obtine ordonanta prezidentiala pentru incredintarea minorului pana la definitivarea procesului de divort?
-i se poate incredinta copilul tatalui, fara acordul copilului, atata timp cat tatal pleaca si lucreaza in strainatate de 7 ani de zile?
Cum se poate proceda in acest caz in care, casa in care locuiesc amandoi sotii este a mamei sotului ei (bunica paterna a copilului), si i se poate incredinta copilul tatalui, el neavand cu cine sa lase copilul in urma plecarii lui la munca in strainatate (mama lui -bunica paterna este surda complet,are 79 de ani si nu stie sa aiba grija de un copil fiind bolnava)? Cum se poate solutiona pana la terminarea div ortului? Va multumesc.
Bun, si daca sunt insultata si amenintata cu omor, in strada fara martori, caci asta se si urmareste, cum ma pot proteja si feri de acesti huligani?
Multumesc, dar eu nu prea vreau sa ma plimb prin tribunale.O sa vad ce se poate rezolva
De un an de zile sunt injurata si calomniata de o vecina pe care stiu doar cum o cheama.Nu avem nici un fel de relatie de prietenie,nici macar de salut.Acum dupa 1 an de zile i-am facut reclamatie scrisa la politie sa o potoleasca. Azi ma trezesc pe strada amenintata cu omorul, injurata ca la usa cortului de aceasta vecina si concubinul ei. Cum pot sa scot ordin judecatoresc de restrictie, deoarece ea sustine ca au relatii la politie si nu i va face nimic. Imi este frica ca voi fi omorata de acest individ pe care nu l cunosc ca nume iar Politia Romana cine stie daca ii va aplica o corectie. Eu nu vreau sa mor de mana unui Rrom, care nici nu stie cum ma cheama. Astept un raspuns urgent.Va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns.O zi buna
Sotia in viata a tatalui meu (decedat) trebuie sa mi dea mie (fata decedatului) si fratelui meu (frati buni dupa mama si tata) sulta (bani) dupa decesul tatalui nostru. La Notariatul unde s-a facut Certificatul de Mostenitor, pentru fiecare parte, am vorbit astazi si mi s-au spus urmatoarele: pentru aceasta sulta , noi toti membrii (sotia si cei 4 copii) trebuie sa mai platim 350 lei plus 70 lei.De ce?Doar sa se faca o hartie ca sotia tatalui mi a dat banii, iar eu semne?Pentru ce se plateste, deoarece noi am platit 500 de lei toate Certificatele pentru mostenitori,iar acum fiecare din noi trebuie sa plateasca aceasta imensa suma de 350+70.
In 2008, am facut imprumut de 30.000 de lei noi, pentru nevoi personale. Atunci lucram la o unitate bugetara, aveam salariu de 2000 de lei noi. Rata la banca era de 590 de lei. Din decembrie 2010, am ramas fara serviciu.Pana in octombrie 2011, cand m-am pensionat anticipat partial, am fost corecta fata de banca si am platit ratele la timp. De anul trecut din luna iulie 2011, am discutat cu Banca , si dumnealor mi-au facut o restructurare la ratele din banca. Adica in loc sa platesc 590 lei, am platit 290 lei pe luna. Pensia mea este de doar 404 lei, iar restructurarea ratei se termina in luna august 2012.Din septembrie 2012 incep sa platesc la loc cei 590 lei. Intrebare: conform noilor legi aplicate bancilor, cum as putea eu rezolva aceasta problema, in contextul in care mai am si o descoperire pe card de 8000 lei. Se poate rezolva in vreun fel?Va multumesc
[ editat numele bancii]