avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate BobiX

Activitate BobiX

Completare: trebuie sa va hotarati la care loc de munca pastrati functia de baza si sa anuntati in scris angahatorii; puteti beneficia de deduceri si tichete de masa doar unde aveti functia de baza.
buna ziua,
sunt parintele unui elev in clasa I.
la sfarsitul lui decembrie am fost rugat de dna invatatoare sa aduc motivare pt absenta copilului de la ora de sport. nu stiam despre ce e vorba si am fost lamurit:
inainte de craciun urma sa li se faca poze copiilor, pt calendar, etc... din ce imi amintesc a fost o recomandare sa vina imbracati frumos pt poze.
in aceeasi zi insa copiii au avut si ora de sport. profesorul de sport nu a primit la ora copiii care nu erau echipati corespunzator pt ora de sport.
al meu din cate imi amintesc a fost cu echipamentul de sport pe el; cand l-am intrebat ce s-a intamplat mi-a zis ca profesorul de sport i-a zis sa stea pe banca impreuna cu alti copii. si s-a ales cu o absenta. nemotivata.
as putea sa ma duc la doctorita de familie si sa cer o motivare. dar nu mi se pare normal.
eu am dus copilul la scoala, si l-am lasat in custodia scolii, incepand cu ora 8:00, in ziua respectiva.
el figureaza absent la una dintre ore. ABSENT inseamna ca nu a fost prezent la ora, eu asa inteleg. imi pun intrebarea - si vreau sa o adresez mai departe profesorului de sport - unde a fost copilul meu, in varsta de 8 ani, in timpul orei respective? pt ca daca a fost totusi prezent in clasa (sala de sport) atunci nu se cheama ca a fost absent.
mi se pare ca s-au luat niste masuri cam exagerate pt niste copii de clasa I. maine urmeaza sa am o discutie cu profesorul de sport, si m-ar ajuta niste sfaturi cu privire la cum sa abordez problema.
va multumesc,
Discuție Amenda Telpark
Am gasit sub stergatorul de la parbriz o amenda pt sttionare fara abonament/plata, pe stradaX din Timisoara. Citind mai atent documentele am observat ca instiintare, in documentul cu care se face proba si unde este si foto cu auto parcat , la locul stationarii este completat "str X, Oradea". Deci in mod eronat apare alta localitate. Am vreo sansa sa castig daca fac contestatie? Ce ar trebui sa scriu, ca pv e completat eronat, sau ca nu am fost in Oradea? Multumesc
Răspuns la discuția Cumparare teren in rate
da, acum am inteles, multumesc pt lamuriri.
si inca o intrebare as indazni: ce inseamna "pact comisoriu" intrun limbaj mai accesibil celor fara pregatire juridica?
inca o data multumesc,
Răspuns la discuția Cumparare teren in rate
evident ca actul in sine de vanzare-cumparare va fi legalizat la notar. eu doream informatii cu privire la documentele pe care sa le intocmim pe parcurs, pana la acoperirea platii integrale.
buna ziua,
doresc sa cumpar de la un vecin un teren de cca 500 mp.
am cazut la pace cu pretul si cu modalitatea de plata, care va fi in 3 sau 4 rate, pana cel tarziu in decembrie.
ne cunoastem si suntem amandoi de buna credinta, avem incredere unul in celalalt.
dorim sa nu birocratizam excesiv si inutil vanzarea-cumpararea, dar totusi am vrea sa stim ce hartii ar fi bine sa intocmim, ca sa existe o acoperire in caz de ce poate fi mai rau (presupunem de ex, doamne-fereste, ca pe parcurs una din parti decedeaza, si atunci sa rezulte de undeva obligatia mostenitorilor de a continua actul de comert), daca e suficent sa fie cu martori sau trebuie la notar.
multumiri anticipate,
Cu ceva ani in urma o firma din Cluj, ii vom spune X srl, a castigat in fata ICCSJ un proces cu Societatea Romanda de Radiodifuziune - ii vom spune SRD - prin care nu era obligata sa plateasca taxa radio. Din cate imi aduc aminte sentinta a fost publicata in MO.
Ulterior am facut adresa catre SRD prin care spuneam ca societatea mea ALFA SRL nu este obligata sa plateasca taxa radio, intrucat indeplinesc aceleasi conditii pe care le-a invocat X SRL, si care a avut castig de cauza.
nu am primit raspuns, in schimb am primit in continuare proforme si instiintari de trimitere in instanta. nu am dat curs la nimic, nu am platit nimic, nu m-a chemat nimeni in instanta. deocamdata.
cineva mi-a spus ca SRD avea dreptate intrucat pt a beneficia de drepturile castigate in instanta de X SRL trebuia la randul meu sa dau in judecata SRD.
odata cu intrarea in vigoare a noului CPP, altcineva spunea ca o sentinta aplicata intrun caz individual se aplica la modul general: adica, in cazul de mai sus, SRD ar fi obligata sa nu mai solicite taxa radio de la societatile care indeplinesc conditiile in baza carora X SRL a fost scutita de taxa radio.
stiu ca nu am folosit termeni juridici, sper insa ca am fost inteles... si sa primesc un raspuns.
multumesc,
in cazul absentelor nemotivate, eu sustin ca nu sunt obligat sa fac suspendarea. argumentul in fata inspectorilor itm: tocmai acel "poate" din formularea articolului.
daca suspendarea ar trebui facuta obligatoriu, presupun ca ar fi trebui sa apara la art. 150 - suspendare de drept. oare as scoate-o la capat cu itm-ul?#-o
si revenind la CCC... sa inteleg ca angajatul poate fi in CCC si sa nu-i suspend contractul?
vreau sa va dau dreptate (e interesul meu ca angajator:D), dar de exemplu:
"Art. 51. [ suspendarea din initiativa salariatului]
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani; "

daca angajatul face cerere pt concediul de mai sus si se aproba: eu pot sa-i fac sau sa nu-i fac suspendare, dupa cum vrea sufletul meu?
initial, asa am sustinut si eu. dar acum nu stiu ce sa mai cred pt ca pe un alt forum de specialitate un consultant resurse umane spunea si argumenta contariul.
art 52 din codul muncii alin. 2: "Contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern. "
eu ziceam ca acel "poate" inseamna optiunea angajatorului. mi s-a explicat ca acel "poate" apare si al alin. 1, unde se spune ca poate fi suspendat in situatia concediului de crestere a copilului - ori e clar ca in acest caz suspendarea e obligatorie. si atunci "poate" are sens imperativ.
puteti cumva argumenta cele scrise? multumesc,