avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Activitate mmonyca1981

Activitate mmonyca1981

Răspuns la discuția Drepturi imobil
Alta varianta nu exista?donatia nu este valabila,nu vrem sa ne casatorim constransi de acest lucru dar nici eu nu ma pot baza pe increderea oarba,oameni pot fi schimbatori si nu vreau sa ajung in drum,intr-un fel e bine sa sa ai si o hartie,mam ars si nu prea am incredere
Despre ce regulament e vorba?
La o adica bunicii m-au crescut de la 9 luni,ani de zile inainte sa moara le-am dus mancare,am avut grija de ei,i-am spalat cand erau la pat,am fost langa ei,sau bazat ca nepoatele,ficele celorlalti copii nu vor avea pretentii ca nu sau cunoscut,ca tata baiatul lor ma va sustine,nici unul,toti au vrut malaiul,nu a vrut tatal meu sa ii dau bani peste vreo 2 ani cand achitam creditul pt celelalte,nu pot sa ma bazez pe un strain.
Discuție Drepturi imobil
Buna ziua,am o problema.
prietenul meu a achizitionat prin Prima Casa un apartament,problema e ca el este proprietar si ar vrea sa ma faca pe mine coproprietar,mentionez ca e o relatie de de 13 ani,ne stim de 16 ani,locuim impreuna de 5 ani in chirie si vrem sa fim amandoi proprietari in cazul in care se intampla ceva cu unul din noi.Stiu ca o varianta e o donatie din partea lui sau o conventie matrimoniala in cazul casatoriei.Este legal?
Ce varianta legala exista?
Răspuns la discuția Documente apartament Prima Casa

Buna ziua.
Sunt din orasul Hunedoara si sunt angajat la o societate comerciala de la care vreau sa cumpar un apartament, care a fost pus in vanzare de aceasta.
Pentru cumpararea acestui apartament voi incerca sa ma folosesc de creditul prima casa, pentru ca nu detin alt imobil.
Societatea pentru a putea vinde acest apartament, l-a intabulat la OCPI Hunedoara in luna mai 2014, intabularea s-a facut pe semnatura privata (directorul economic si contabilul sef, au dat o declaratie catre OCPI, prin care se declara faptul ca acest apartament este proprietatea societatii, el fiind prins in inregistrarile contabile, ca mijloc fix si avand nr. inventar...).
La OCPI, era deja intabulat pamantul pe care a fost construit blocul de locuinte de serviciu a societatii, din care face parte acest apartament si de asemena era intabulat si blocul de locuinte, aceste intabulari s-au facut cu multi ani in urma.
Din blocul de locuinte de serviciu, au fost vandute,80% din apartamente, cu multi ani in urma, in prezent au ramas doar doua apartamente nevandute, fiind in continuare proprietatea societatii.
Am vrut sa iau creditul prima casa de la BRD, dar m-am blocat la departamentul juridic al lor, dupa ce timp de 2 luni de zile, mi-au tot cerut acte referitoare la apartament, au ajuns in final la concluzia ca nu-mi aproba creditul din punct de vedere juridic deoarece apartamentul a fost intabulat pe semnatura privata.
In aceste doua luni, am gasit o multime de acte care dovedesc foarte clar ca societatea este proprietara acestui apartament:
- contract cadru intre benediciar si antreprenor, pentru construirea blocului de locuinte, incheiat in 1989
- contract ferm de antrepriza pentru construirea blocului de locuinte de serviciu, intre benediciar si antreprenor
-acte aditionale la contractul de antrepriza si grafice de realizare a lucrarilor intocmite de antreprenor,
- proces verbal de receptie la finalizarea lucrrarilor intre benediciar si antreprenor (incheiat in 1995)
- o multime de acte incheiate intre primarie si societatea comerciala pt bransarea blocului la utilitati, etc.
Din pacate, toate aceste acte, nu au fost disponibile la momentul intabularii apartamentului, eu ne stiind cum se va intabula si ce consecinte va avea intabularea.

Rugamintea mea este sa ma indrumati cum sa fac ca acest apartament sa fie ok din punct de vedere juridic.
M-am gandit sa fac reintabularea apartamentului tinand cont de cota parte pamant aferent acestuia si cote parte parti comune (care nu s-au calculat la intabularea din Mai 2014). De fapt cei de la juridic BRD au dat solutia asta, dar am inteles ca nu se poate face o noua intabulare, daca deja exista una.
Se poate face doar cerere pentru adaugare de documentatie la intabulare, ceva de genul asta.

Daca fac asa este ok?
Buna ziua.
Sunt din orasul Hunedoara si sunt angajat la o societate comerciala de la care vreau sa cumpar un apartament, care a fost pus in vanzare de aceasta.
Pentru cumpararea acestui apartament voi incerca sa ma folosesc de creditul prima casa, pentru ca nu detin alt imobil.
Societatea pentru a putea vinde acest apartament, l-a intabulat la OCPI Hunedoara in luna mai 2014, intabularea s-a facut pe semnatura privata (directorul economic si contabilul sef, au dat o declaratie catre OCPI, prin care se declara faptul ca acest apartament este proprietatea societatii, el fiind prins in inregistrarile contabile, ca mijloc fix si avand nr. inventar...).
La OCPI, era deja intabulat pamantul pe care a fost construit blocul de locuinte de serviciu a societatii, din care face parte acest apartament si de asemena era intabulat si blocul de locuinte, aceste intabulari s-au facut cu multi ani in urma.
Din blocul de locuinte de serviciu, au fost vandute,80% din apartamente, cu multi ani in urma, in prezent au ramas doar doua apartamente nevandute, fiind in continuare proprietatea societatii.
Am vrut sa iau creditul prima casa de la BRD, dar m-am blocat la departamentul juridic al lor, dupa ce timp de 2 luni de zile, mi-au tot cerut acte referitoare la apartament, au ajuns in final la concluzia ca nu-mi aproba creditul din punct de vedere juridic deoarece apartamentul a fost intabulat pe semnatura privata.
In aceste doua luni, am gasit o multime de acte care dovedesc foarte clar ca societatea este proprietara acestui apartament:
- contract cadru intre benediciar si antreprenor, pentru construirea blocului de locuinte, incheiat in 1989
- contract ferm de antrepriza pentru construirea blocului de locuinte de serviciu, intre benediciar si antreprenor
-acte aditionale la contractul de antrepriza si grafice de realizare a lucrarilor intocmite de antreprenor,
- proces verbal de receptie la finalizarea lucrrarilor intre benediciar si antreprenor (incheiat in 1995)
- o multime de acte incheiate intre primarie si societatea comerciala pt bransarea blocului la utilitati, etc.
Din pacate, toate aceste acte, nu au fost disponibile la momentul intabularii apartamentului, eu ne stiind cum se va intabula si ce consecinte va avea intabularea.

Rugamintea mea este sa ma indrumati cum sa fac ca acest apartament sa fie ok din punct de vedere juridic.
M-am gandit sa fac reintabularea apartamentului tinand cont de cota parte pamant aferent acestuia si cote parte parti comune (care nu s-au calculat la intabularea din Mai 2014). De fapt cei de la juridic BRD au dat solutia asta, dar am inteles ca nu se poate face o noua intabulare, daca deja exista una.
Se poate face doar cerere pentru adaugare de documentatie la intabulare, ceva de genul asta.

Daca fac asa este ok?
Răspuns la discuția Aspecte legale Prima Casa
Buna ziua,revin cu alte dileme in ceea ce priveste creditul Prima Casa,imobilul ce vreau sa il cumpar este proprietatea unei societati comerciale si a fost intabulat sub semnatura privata de catre acestia.Totodata am intrat in posesia contractului in baza caruia acestia l-au constrit,avem actul de intabulare al blocului si actul de proprietate al pamantului pe care e construit.Cei de la banca ne cer acum o reintabulare a imobilului nu sub semnatura privata ci in baza altor acte.
Totodata v-as ruga sa imi spuneti si daca se poate face inscrierea sub semnatura privata,daca e legala si in baza carei legi se face.
In plus intentionan sa dam banca in judecata ca ne poarta cu maruntisuri de genul asta,deja sunt 2 luni in care ne tot cer documente pe care nici ei nu stiu ce cer exact,nu stiu nici ei ce sa mai ceara,o taraganare a dosarului pana cand la majoritatea bancilor se termina fondul pentru acest credit.Din extrasul CF reiese cine e proprietarul,din contractul de constructie,pv.de predare spre societeata ce il are acum in proprietate.
La cine am putea sa ne adresam cu privire la abuzul acestei banci care nici ea nu stie ce sa ceara,cine ar putea sa ne ghideze mai bine un notar sau un avocat?
Răspuns la discuția Pierdere act de proprietate
Problema o intampinam la banca,cei de la banca nu ne accepta imobilul pentru prima casa pentru ca nu putem sa le dam actul acela,cei de la firma proprietara ne-au dat procura sa rezolvam toate problemele,de 2 luni luptam cu banca ,le tot dam acte si acum nu mai stim ce sa facem ,eu si prietenul meu,ne dorim acel apartament pentru ca are valoare dubla de piata decat cu cat il cumparam noi.
In plus nici cei de la banca nu stiu ce sa ceara,ne zic sa ducem contractul de vanzare-cumpoarare care de fapt nu exista,doar o comanda de lucrari si un contract ce stabileste valoarea lucrarii,termen de executie si lucrari necesare care nu e de gasit nici la proprietar nici la constructor.
Eu am lucrat in cadrrul firmei de constructii Z,stiu foarte bine pasii,si etapele,cel mai valabil ar fi procesul verbal de predare primire al lucrarii care iar nu e de gasit.
Cele 2 firme fiind la momentul construiri imobilului cu capital de stat e vreo sansa sa aiba statul Roman,respectiv primaria ceva documente?
Am problema foarte urgenta la care sper sa gasesc ca de obicei raspuns aici.
Vreau sa achizitionez un apartament de la o firma.
Proprietarul apartamentului este o firma care a dobandit imobilul in urma unui contract cu o firma de constructii din oras cu care a facut un contract pentru construirea acestuia in a1993,mai exact firma X face un contract in valoarea de Y lei pentru constructia unui bloc de locuinte cu constructorul Z.De fapt imobilul fiind spatii pentru locuit pentru angajati,adica o investitie.
Care e actul ce dovedeste ca firma X este proprietarul imobilului ?
Mentionez ca ambele societati la data constructiei erau cu capital de stat.
Care e actul ce dovedeste ca firma X este proprietarul imobilului si cine ar trebui sa aiba exemplare din acest act,mentionez ca ambele societati au arhiva partial distrusa din cauza ca dupa cum zic ei nu au de ce sa le tina peste 20 de ani,deci arhiva e distrusa.
Ce se poate face?
Mentionez ca exista act de proprietate al terenului,blocul este intabulat la cartea funciara,apartamentul este intabulat sub semnatura privata.
Răspuns la discuția Aspecte legale Prima Casa
Cine ar trebui sa detina aceste date despre cota indiviza a imobilului si ar putea sa imi furnizeze aceasta informatii?Nu am idee unde ar trebui sa incep cautarea sau e poate face de firme private?
Buna ziua,as avea nevoie de ajutor intr-o dilema mai complicat in ceea ce priveste Creditul Prima casa,as vrea daca se poate sa imi spuna cineva ce include specificatia din actele ce sunt incluse in specificatia :Actele de proprietate ale imobilului ce urmeaza a fi finantat prin credit Prima Casa.
Imobilul vreau sa il cumpar de la o firma care mi-a dat imputernicire sa actionez in vederea dobandirii tuturor actelor necesare din partea lor pentru a indeplini conditiile cerute de banca,acum mam lovit de un nou obstacol,cei de la banca au respins imobilul deoarece nu exista cota indiviza a acestuia desi exista proiect,e inregistrat la cadastru,acte de proprietate,si tot ce e necesar,mentionez ca toate apartamentele din bloc sunt cumparate de persoane fizice numai cel care vreau sa il cumpar eu si inca unul au ca proprietar o firma.Este posibil asa ceva?
Răspuns la discuția Mostenire
Nu vreau banii lor,sa ii imparta cine vrea