prima etapa este mutarea in alt oras si...speram sa nu mai fie cazul sa plecam in strainatate. as fi vrut sa stiu daca pasaportul copilului poate fi eliberat si in alt judet sau neaparat trebuie depus dosarul in orasul unde parintii au domiciliul.multumesc
buna seara. eu si sotul vom pleca in italia la munca si il vom lua si pe bebe de 4 luni. ce acte trebuie sa fac pentru el: pasaport, dosar medical tradus?
Am vorbit cu cineva care infiinteaza firme si mi-a zis asa: srld are alt regim decat srl simplu. aociatul trebuie sa fie si administrator si administratorul are salariu deci se pierde indemnizatia...Am zis ca pun pe altcineva administrator dar si acea persoana trebuie sa fie asociat si nu e cazul (sotul a avut un srl).Asa ca...?
Buna ziua. Sunt in concediu de crestere copil si vreau sa deschid un SRLD in care voi fi unic asociat. Pierd indemnizatia de crestere copil daca apar ca asociat la o firma? Am inteles ca se pierde din cauza dividendelor primite la sfarsitul anului. Ar trebui sa ma intorc la serviciu sau raman in concediu dar fara sa primesc indemnizatie? Am sunat la diverse firme de consultanta si imi dau fiecare alt raspuns sau spun ca nu stiu...
adica maxim 250 lei pe luna?
buna ziua. zilele acestea imi depun dosarul pentru indemnizatie de crestere copil pentru 2 ani de zile. (sunt angajata la o societate).in viitorul apropiat doresc sa imi deschid un srld. voi avea in continuare dreptul sa primesc aceasta indemnizatie? dar daca as dori sa ma si angajez la firma nu sa fiu doar unic asociat? (un salariu pentru a putea face un credit pt casa)
buna seara. eu si logodnicul meu vrem sa deschidem un magazin de piese auto si trebuie sa incepem de la zero..infiintare firma etc. ma intereseaza cateva chestiuni:
-ar fi vreun avantaj daca deschid firma pe numele meu ? eu am 28 de ani, el 35 si am citit pe undeva ca ar fi unele avantaje pentru tinerii pana in 35 de ani. stiti ceva despre asta?
-care ar fi procedura si daca este mai complicat decat o deschidere de la zero sa cumparam firma altei persoane (o matusa care a avut multi ani un magazin de haine si care vrea sa inchida oricum firma dar ar putea sa ne-o cedeze daca nu ne costa mult)
multumesc mult
Buna seara. O persoana care a obtinut permisul de conducere in Romania in urma cu 13 ani dar, mutat in Italia l-a preschimbat in permis pentru conducere aferent acelei tari, ce trebuie sa faca acum cand s-a intors in Romania pentru a recapata varianta romaneasca a actului?
Buna seara. Eu locuiesc in Italia (am buletin de IT si pasaport romanesc) si doresc sa vin in tara cu autoturismul mamei mele, inmatriculat IT. Acest autoturism urmeaza sa il folosesc eu pe teritoriul Romaniei si sa il si inmatriculez aici. Ce varianta este mai usoara? Act de vanzare cumparare direct in Italia pentru numele meu(destul de scump) sau se poate face si o procura prin care mama mea imi ofera dreptul de a ma folosi de masina si de a incheia toate actele in vederea inmatricularii pe numele ei? Procura poate fi facuta in Italia (si daca da, unde si daca trebuie tradusa, legalizata etc in tara) sau si in Romania pe baza actelor de identitate a amandurora? Multumesc
am citit un articol despre o metoda de a eluda plata taxei de mediu in 2013. stiti cumva daca este posibila aplicarea ei? am de inmatriculat o Lancia micuta din Italia si ma costa in jur de 1500 de euro.
"Maşina este cumpărată, să zicem din Germania, şi apoi vândută pe baza unui act de mână la doi cumpărători din Cluj. Cei doi încep demersurile pentru înmatricularea maşinii şi, după ce ajung la RAR, unde obţin certificatul de autenticitate, se prezintă la notarul public unde solicită partajul voluntar, adică proprietatea trece asupra unuia dintre cei doi foşti proprietari, cu obligaţia ca cel care pierde proprietatea să primească o compensaţie, adică o sultă, proporţională cu contribuţia avută la cumpărarea autoturismului".