avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Activitate hylpolux

Activitate hylpolux

Mersi mult.

Oare se poate si on-line ?
[ link extern ]

A incercat cineva ?
Ma lovesc a doua oara de o "nelamurire" asa ca apelez pe acest forum la cei care ma pot ajuta cu o informatie.

Intre blocul in care locuiesc si blocul vecin exista o bucata destul de mare de pamant pe care se afla o casa iar in prezent au ramas doar ruinele. Un lucru asemanator am observat si langa firma unde lucrez doar ca acolo fiind vorba de doua cladiri invecinate si construite nealiniat exista tot o bucata marisoara de pamant sub forma triunghiulara lasata in paragina. Ambele devin pe zi ce trece gropi de gunoi clandestine si loc de adunare a boschetarilor si a cainilor vagabonzi.

Cum se poate afla cine este proprietarul cand cunosti doar locatia "aproximativa" a proprietatii (nu am numar de CF sau altceva).

Va multumesc.
De unde se poate obtine o copie a certificatului de inregistrare fiscala a Asociatiei de proprietari ?
Care sunt pasii ce trebuiesc urmati si daca sunt restrictii la eliberarea acestui act (adica daca oricine este indreptatit sa solicite copie dupa acest act) ?

Va multumesc.
ok, sa vedem daca am inteles:

Cartea Funciara Colectiva se completeaza o singura data (probabil in momentul constructiei imobilului) si in ea sunt trecuti primii proprietari ai apartamentelor. Aceasta lista nu se actualizeaza niciodata, cu ea putandu-se dovedi doar numarul total din proprietari si implicit daca un apartament face parte din acea cladire. Pentru dovada proprietatii singurul act valabil fiind Extrasul individual.

Intrebare suplimentara: cine poate scoate extras de Carte Funciara Colectiva (adica are un regim special sau este un act public si poate fi consultat de oricine) ?
Răspuns la discuția confortul termic al locuintei
Recent, administratorul blocului in care locuiesc a scos un Extras de Carte Funciara in Extenso (colectiv) pt. a beneficia de scutire de impozit datorita unor lucrari de reabilitare a blocului. Din pacate, se pare ca C.F. colectiva nu a mai fost actalizata de mult din moment ce peste 50% din actualii proprietari nu se regasesc in ea.

Cine se ocupa de actualizarea Cartii Funciare Colective si ce trebuie facut pentru a remedia problema existenta (C.F.C. neactalizata) ?

Mentionez ca CF-urile individuale sunt in regula, toate fiind actualizate in momentul vanzarii/cumpararii apartamentelor.

Va multumesc.
Răspuns la discuția confortul termic al locuintei
Nu, statul nu este obligat sa contribuie financiar la lucrarile de inbunatatire a confortului termic a blocurilor insa sprijina acest lucru. OUG nr.187 din 14 decembrie 2005 prevede ca asociatiile de proprietari care isi reabiliteaza termic blocul sa fie sprijinite financiar de catre stat cu o treime din pretul lucrarilor, o a doua treime sa fie suportata de catre autoritatile locale (primarie) urmand ca per total asociatia sa plateasca doar o treime din costuri.
Asta este partea teoretica. In practica, trebuie depusa o cerere la primarie, la comisia special creata in acest scop, care va aproba sau refuza acest lucru in functie de situatia blocului, banii alocati pentru acest program, etc.
Răspuns la discuția Mansardare
2. Raport expertiză tehnică de rezistenţă privind viitoarea construcţie şi dimensiunile acesteia.

- Raportul trebuie realizat de un expert autorizat. Lista expertilor autorizati este publica si se gaseste la Inspectoratul Teritorial in constructii ( [ link extern ] / )


5. Acord unic.

- Terasa blocului fiind in proprietate comuna a locatarilor din imobil aveti nevoie de acordul tuturora (semnatura in fata notarului).
Răspuns la discuția Mansardare
Etapele realizării unei mansarde


1. Releveu complet asupra terasei.
2. Raport expertiză tehnică de rezistenţă privind viitoarea construcţie şi dimensiunile acesteia.
3. Studiu fezabilitate şi deviz general.
4. Certificat de urbanism.
5. Acord unic.
6. Proiect tehnic executat complet (arhitectură, rezistenţă, electric, sanitar, termic, etc).
7. Autorizaţie de construcţie.