Nepotul meu vrea sa-si aduca sotia si copilul de 1 an si jumatate din Romania in Italia. Cu pasaportul a rezolva-o in urma cu o luna, dar mai trebuie ceva pentru trecerea frontierei, viza sau un act, ceva, iar el nu poate sa mai vina din cauza jobului. Cum se poate rezolva ?.
Multumesc.
Va rog sa-mi spuneti:
1) care sunt marcajele obligatorii, care trebuiesc aplicate pe piesele din aur in 2017 ?
2)piesele cu greutatea mai mica de 1g, sunt scutite de obligatia de a fi marcate?
sau : care este gramajul (in zecimi, sutimi, miimi de gram) scutit de aceasta obligativitate ? (Ma refer la piese din aur : 14K, 16K,18K, 24K si nu la cele ,,suflate,, cu aur )
Multumesc !
Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Am inteles ca: in apartamentul comum al familiei, poate locui, fara forme legale, orice persoana, daca unul din soti( si coproprietar), doreste acest lucru, chiar si impotriva vointei coproprietarului. Mai pe scurt : Se poate locui fara forme legale.
Mama avea partea ei de casa la tara(inclusiv 2000 m.p. de gradina), dupa moartea tatalui nostru(noi am fost 3 frati), plus partea ei de teren agricol(mama + noi 3 frati aveam impreuna 5 ha extravilan. Dar, apartamentul in discutie, a fost al meu, l-am donat soramii si mamei, pentru ca nu aveam incredere in cumnat. Iar mama si-a donat doar partea de la apartament(fara stirea mea), soramii si cumnatului. Scuze ca m-am repetat.
Am donat mamei mele si soramii un apartament in parti egale. Apoi, mama mea(acum decedata) a donat partea ei de apartament : soramii si cumnatului( in parti egale). Acum vrem sa reparam aceasta greseala(credem noi) facuta de mama, si sa-i facem apartamentul 100%, soramii, mai ales ca sunt mari probleme in casnicia lor. Asteptam sfaturi: Putem ataca acel act de donare al mamei catre ginerele ei ?, sau pot interveni pentru anularea actului meu de donare catre mama mea ?.
Cotele: 1) Prima data am donat eu, in parti egale 50% si 50% soramii si mamei mele. 2) Mai tarziu , mama noastra le-a donat soramii si cumnatului in parti egale partea ei(cate un sfert). Nu este vorba de venire in vizita sau de invitati. Acea persoana locuieste (doarme, gateste, spala etc) luni de zile in aceat apartament. Au inceput sa dispara unele lucruri din casa. Nu fac divortul, pentru ca ultimul fiu locuieste inca in acest apartament, un alt fiu, partial locuieste tot aici, iar bani de platit partea unul catre celalalt , pentru cota de apartament, nu au nici unul. "Organele in drept" la care am facut referire, eu m-am gandit la organele de politie, care ar putea stopa acest "viol de domiciliu" ( dupa parerea mea), atata vreme cat locuieste fara avizul ambilor coproprietari, mai concret, fara forme legale.(nu este "luata in spatiu").
Sora mea : Coproprietara(75%) cu sotul (25%, a apartamentului de 3 camere(prin donatie din partea mea); au trei copii majori, (peste 21 ani, salariati); sora mea lucreaza in Italia 50% din timp/an. Pe perioada cat soa mea e plecata, concubina cumnatului locuieste, impreuna cu cumnatul, in apartament.(fara viza de flotant ). INTREBAREA : ce act trebuie sa faca sora mea pentru a ma imputernici pe mine, sa pot avea acces , ca sa pot inspecta periodic, si sa anunt organele in drept sa ia masuri, pentru a evita pe viitor aceasta practica.
Intreb pentru sotia mea. A fost angajata cu Contract individual de munca. perioada de la 12-05- 2003 pana la 15-06-2004. Din septembrie 2003 , pana la 15 iunie 2004 nu a mai fost platita, motiv pentru care a intrerupt munca pe 15 iunie 2004. De la CNPAS a primit instiintarea ca i-au platit asigurarile de pensie doar pana la 1 septembrie 2003. Iar in Cartea de munca e specificat ca societatea nu face dovada executarii contractului de munca. In urma reclamatiei la Inspectoratul teritorial de munca Constanta, a primit raspunsul ca societatea nu mai functioneaza la acel sediu(localitatea 23 August) si ca trebuie sa se adreseze instantei, dar e prea costisitor. Pentru recuperarea a 8 luni vechime la pensie(doar asta doreste), trebuie platit cel putin 1000 lei la avocat, iar sansele de castig nu sunt sigure. Cum as putea sa ma adresez singur instantei ?
Femeia(sora mea), nu stie cum e mai bine: sa inceapa ea divortul , sau sa astepte ca sotul ei sa ceara divortul. Dar, in cazul divortului, sora mea care va avea o pensie minima, va putea pretinde sa fie intretinuta de fostul sot, care va avea o pensie mult mai mare ?.