avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Activitate Sauvignon

Activitate Sauvignon

E totusi destul de posibil ca IFN sa incerce sa obtina ce se mai poate in conditiile actuale. Incepand cu 11.11.2024 va intra in vigoare legea pe care am mentionat-o anterior si vor trebui sa se adapteze altor conditii.
Daca creditul a fost de 2500lei, cum reiese din mesaj, atunci, dupa 11.11.2024, nu vor putea cere mai mult de 5000lei, pentru ca, potrivit Legii, valoarea totală plătibilă de către consumator nu poate depăşi dublul valorii totale a creditului, indiferent de ce penalitati isi inchipuie ei ca s-au inregistrat.
Unde-i lege, nu-i tocmeala, dna avocat! :-)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
IFN-ul poate incerca orice ii da prin cap, nu inseamna ca va avea si succes. In mod normal ar trebui sa le faceti plangere penala, pornind de la faptul ca v-au prelucrat abuziv datele personale, continuand cu hartuirea unei persoane care nu are nicio calitate in speta (atata timp cat nu s-a derulat vreo procedura legala care sa certifice acest lucru) si sa le cereti despagubiri.
Datoriile se "mostenesc" daca ai parcurs procedura de succesiune si ai acceptat intreaga mostenire la pachet, dar nu te poate obliga nimeni sa o faci.
Daca totusi alegeti o cale mai pasnica :-) cititi inainte si Legea nr. 243 din 12 august 2024 privind protecția consumatorilor cu privire la costul total al creditării și la cesiunea de creanțe.
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Decat sa va creati probleme suplimentare, interpretand, fiecare in felul lui, ce inseamna "bun simt, respect si intelegere", sfatul meu ar fi sa filmati ce spune si ce face doamna, iar apoi sa faceti o sesizare fix la politie ([ link extern ] ).
Poate ar fi interesant sa vedeti si cum interpreteaza ei notiunile mentionate mai sus in raport cu un angajat de-al lor.
Sunteti sigura?
NCC/ Art. 918. -
(1) Nu constituie posesie stăpânirea unui bun de către un detentor precar, precum:
d) orice altă persoană care, deţinând temporar un bun al altuia, este obligată să îl restituie sau care îl stăpâneşte cu îngăduinţa acestuia.
Si daca nu abuzez de timpul dvs, v-as ruga sa ne detaliati si acceptiunea juridica a termenului "posesie" (cu tot respectul pentru dna moderator gi-jane2, careia ii admir de multe ori raspunsurile pertinente). Spre exemplu o firma de constructii care-si lasa echipamentele la tine in casa pana termina lucrarea, renunta la posesia lor? Ai putea sa le pastrezi si sa le faci parte din contravaloarea tranzactiei initiale? Daca nu, atunci are persoana fizica despre care vorbim mai putine drepturi decat persoana juridica?
Dl avocat,
art. 238 spune ca ceva trebuie "incredintat in baza unui titlu si cu un anumit scop". Reiese din mesajul celui care a cerut ajutor asa ceva? A inchiriat cumva echipamentele respective? A scris insa negru pe alb ca a vrut sa le recupereze dar a fost amenintat si "pus in starea de neputinta de a se apara". Nu par sa fie acestea elemente constitutive ale infractiunii de talharie?
E plina lumea de experti...

NCP/ Art. 233
Tâlhăria
Furtul săvârşit prin întrebuinţarea de violenţe sau ameninţări ori prin punerea victimei în stare de inconştienţă sau neputinţă de a se apăra, precum şi furtul urmat de întrebuinţarea unor astfel de mijloace pentru păstrarea bunului furat sau pentru înlăturarea urmelor infracţiunii ori pentru ca făptuitorul să-şi asigure scăparea se pedepsesc cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Geneza 1:1-25/ La început, Dumnezeu a creat cerurile și pământul.
Adaptat pentru discutia asta, se poate scrie: "la inceput fapta a fost incadrata corect".
Duceti-va la Parchet s-o incadreze.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In esenta, atunci cand la finalul unei relatii contractuale unul ramane cu banii, iar celalalt cu NIMIC, nu mai e chiar NIMIC de interpretat. E TZEAPA! Orice posibila explicatie nu inseamna decat jocuri de cuvinte sterile, incercand de multe ori sa justifice o hotie. Cu siguranta stiti mai bine decat mine ca exista opinii potrivit carora in avocatura nu poate exista etica profesionala fara etica morala. Am vazut consideratii in acest sens ale conducerii UNBR, care sunt publice si binecunoscute, dar daca le-am si interpretat corect probabil ca ma veti ajuta dvs sa inteleg.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Onorabile viticultor" este o exprimare nepotrivita in acest mediu. Dar nu e nevoie sa va cereti scuze. Altfel, "omul" este in mod evident pagubit atata timp cat avocatul a ramas cu banii, iar "omul" cu nimic. Orice relatie contractuala care se incheie in acest fel se numeste "TZEAPA", dl avocat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate ar fi mai util ca, tocmai din respect pentru onorabila profesie, avocatii de pe forum sa explice in detaliu cum ar trebui sa procedeze omul (evident pagubit prin nerespectarea clauzelor contractuale!!!) in relatia cu baroul. Daca nu obtine vreo reparare macar sa inteleaga mai bine la ce se poate astepta in viitor.