avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Activitate Sauvignon

Activitate Sauvignon

Totusi, poate vreun profesionist ne poate ajuta sa intelegem care este "spiritul legii". A nu avea voie sa asculti muzica intr-un spatiu comercial care nu are o activitate influentata direct de asta mi se pare cel putin curios. Intr-un cabinet medical sau notarial ai voie? Daca da, de ce? N-ar trebui cumva sa platesti pentru asta? Raspunsul e NU. Ar fi DA, daca medicul sau notarul s-ar gandi sa-si creasca "atractivitatea comerciala" dansand din buric. De ce ar fi altfel in cazul unui atelier fotografic?
Cu privire la youtube - ba da, insemna ce am spus initial, si anume ca youtube a platit drepturi de autor, daca a fost cazul, inainte de a incarca muzica pe platforma. Utilizatorul final, in cazul de fata, nu are de ce sa plateasca suplimentar.
Buna ziua! E posibil ca Legea sa faca referire doar la difuzarea muzicii ca parte a activitatii comerciale a firmei si nu ca modalitate de relaxare a unui angajat? Ma gandesc ca pentru utilizare in scop privat (deci nu comercial) a platit deja youtube drepturile de autor. Textul de Lege specifica "punerea la dispoziţia publicului", ori in cazul de fata nu pare a fi vorba de vreun public, altul decat angajatul meloman.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt convins, dna avocat, ca ati vazut pana acum contracte cu prevederi abuzive. Abuzurile sunt, dupa cum stiti, anulate de "legile statului", atunci cand aceste legi exista si sunt facute corespunzator. ANPC are si rolul de a constata aceste abuzuri. Daca aveti o solutie mai buna pentru cel care a pus inttebarea, o astept si eu cu interes.

Ioana Cornescu a scris:

care lege "a statului" ar fi contrazisa in acest exemplu?

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate ar fi util sa faceti o sesizare la ANPC. N-are cu ce sa va incurce si obtineti si un raspuns de la o institutie relevanta. Contractul este legea partilor, cum s-a mai spus, atata timp cat nu contrazice o lege a statului.
E totusi destul de posibil ca IFN sa incerce sa obtina ce se mai poate in conditiile actuale. Incepand cu 11.11.2024 va intra in vigoare legea pe care am mentionat-o anterior si vor trebui sa se adapteze altor conditii.
Daca creditul a fost de 2500lei, cum reiese din mesaj, atunci, dupa 11.11.2024, nu vor putea cere mai mult de 5000lei, pentru ca, potrivit Legii, valoarea totală plătibilă de către consumator nu poate depăşi dublul valorii totale a creditului, indiferent de ce penalitati isi inchipuie ei ca s-au inregistrat.
Unde-i lege, nu-i tocmeala, dna avocat! :-)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
IFN-ul poate incerca orice ii da prin cap, nu inseamna ca va avea si succes. In mod normal ar trebui sa le faceti plangere penala, pornind de la faptul ca v-au prelucrat abuziv datele personale, continuand cu hartuirea unei persoane care nu are nicio calitate in speta (atata timp cat nu s-a derulat vreo procedura legala care sa certifice acest lucru) si sa le cereti despagubiri.
Datoriile se "mostenesc" daca ai parcurs procedura de succesiune si ai acceptat intreaga mostenire la pachet, dar nu te poate obliga nimeni sa o faci.
Daca totusi alegeti o cale mai pasnica :-) cititi inainte si Legea nr. 243 din 12 august 2024 privind protecția consumatorilor cu privire la costul total al creditării și la cesiunea de creanțe.
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Decat sa va creati probleme suplimentare, interpretand, fiecare in felul lui, ce inseamna "bun simt, respect si intelegere", sfatul meu ar fi sa filmati ce spune si ce face doamna, iar apoi sa faceti o sesizare fix la politie ([ link extern ] ).
Poate ar fi interesant sa vedeti si cum interpreteaza ei notiunile mentionate mai sus in raport cu un angajat de-al lor.
Sunteti sigura?
NCC/ Art. 918. -
(1) Nu constituie posesie stăpânirea unui bun de către un detentor precar, precum:
d) orice altă persoană care, deţinând temporar un bun al altuia, este obligată să îl restituie sau care îl stăpâneşte cu îngăduinţa acestuia.
Si daca nu abuzez de timpul dvs, v-as ruga sa ne detaliati si acceptiunea juridica a termenului "posesie" (cu tot respectul pentru dna moderator gi-jane2, careia ii admir de multe ori raspunsurile pertinente). Spre exemplu o firma de constructii care-si lasa echipamentele la tine in casa pana termina lucrarea, renunta la posesia lor? Ai putea sa le pastrezi si sa le faci parte din contravaloarea tranzactiei initiale? Daca nu, atunci are persoana fizica despre care vorbim mai putine drepturi decat persoana juridica?
Dl avocat,
art. 238 spune ca ceva trebuie "incredintat in baza unui titlu si cu un anumit scop". Reiese din mesajul celui care a cerut ajutor asa ceva? A inchiriat cumva echipamentele respective? A scris insa negru pe alb ca a vrut sa le recupereze dar a fost amenintat si "pus in starea de neputinta de a se apara". Nu par sa fie acestea elemente constitutive ale infractiunii de talharie?