avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate miguelanhel

Activitate miguelanhel

Discuție Daune
Buna ziua
Am semnat un contract de intermediere munca cu o agentie de recrutare. In urma unor discutii am gasit un loc de munca bun acasa si am renuntat sa mai plec din tara sa muncesc in strainatate.
Acum firma de intermediere imi cere sa platesc daune de 350 euro. Daca nu platesc ma vor da in judecata si voi plati mai mult. Va rog sa imi dati un sfat ce sa fac. Cineva spunea ca este o clauza abuziva aceasta.
Va multumesc.
Buna ziua. Sunt administrator la o firma iar in urma cu doua luni trei patru angajati au plecat la o firma concurenta. Din acel moment acestia au inceput sa mearga pe la beneficiarii societatii pe care o reprezint si sa vorbeasca tot felul de minciuni in vederea captarii acestora la noua firma la care ei lucreaza. Exemple:
firma la care sunteti acum se inchide, are mari probleme financiare, nu mai are angajati ca am plecat toti si alte discutii care nu pot fi relatate aici. Ce pot sa fac in situatia data. Exista calomnie sau insulta pentru societati comerciale sau la ce fapte se incadreaza acestia?
Multumesc
Buna ziua. Sunt administrator la o firma iar in urma cu doua luni trei patru angajati au plecat la o firma concurenta. Din acel moment acestia au inceput sa mearga pe la beneficiarii societatii pe care o reprezint si sa vorbeasca tot felul de minciuni in vederea captarii acestora la noua firma la care ei lucreaza. Exemple:
firma la care sunteti acum se inchide, are mari probleme financiare, nu mai are angajati ca am plecat toti si alte discutii care nu pot fi relatate aici. Ce pot sa fac in situatia data. Exista calomnie sau insulta pentru societati comerciale sau la ce fapte se incadreaza acestia?
Multumesc
Răspuns la discuția Plata contributii
Sunt angajat cu 1450 brut .
Dar angajatorul imi da in mana 2000 lei net.
Angajatorul imi spune ca el plateste dupa mine la stat 1494 lei . adica el plateste dupa 2000 lei nu dupa 1450 . se poate asa ceva ? sau va trebuie sa imi mareasca salariul brut la 2841 sa iau net 2000 lei.
sunt angajat cu salariul minim pe economie 1450 ron. salar net primesc lunar 2000 ron . Angajatorul imi spune ca el imi plateste ca si contributii la stat sumele datorate dupa salariul realizat adica 2000 ron . si imi spune ca el plateste dupa mine aproximativ 3494 ron este posibil asa ceva ? se poate ? cum pot sa verific?
buna ziua
doresc sa infintez o interprindere individuala unde o sa prestez niste servicii de consultanta pentru o firma.
Aceasta firma imi va plati contravaloarea salariului meu in urma emiterii unei facturi de mine de pe aceasta intrep. individuala.
cum voi putea eu sa scot acesti bani din casa pentru ai folosi pentru uz personal? exista un registru de casa ce trebuie sa fac?
buna ziua
in urma cu ceva timp la noi la bloc s-a deschis o firma de transport persoane in strainatate. Acestia zi de zi blocheaza traficul si parcarile cu microbuzele lor cand incarca bagajele si oamenii pe care-i transporta .Mai mult de atat plecarile sunt de obicei sambata si duminica dimineata iar in jurul blocului incepand de la orele 07.00 este galagie si mai lasa si multe gunoaie dupa ei.
Va intreb daca exista o reglementare legala in aceasta privinta sau ce putem face noi cei care suntem deranjati de aceasta problema.
am o cunostinta si a fost condamnata in urma cu 7-8 ani la 2 ani cu suspendare ptr. furt. acum cu noul cod penal se sterge aceea condamnare este amnistiat?
Buna ziua
Va rog ajutati-ma
suntem 3 frati din care unul a decedat in urma cu 3 ani.
acum dupa trei ani de la decesul fratelui nostru cumnata noastra a adus in casa parintiilor nostrii in care a locuit pana la deces impreuna cu fratele nostru un concubin fara acordul nostru.Acesta nu mai vrea sa paraseasca casa in ciuda insistentelor noastre. Ce putem face noi in acest sens ? Exista aici "TULBURARE DE POSESIE" sau sub ce articol din legislatie se incadreaza acest fapt..
Mentionez faptul ca mama noastra este in varsta de 84 de ani si nu are nici o putere sa faca ceva, mai mult de atat credem din anumite surse ca cumnata noastra impreuna cu concubinul ei ii servesc zilnic " o doza de alcool" poate fortat sau nu .
va rog ajutati-ma nu stiu ce sa fac
Cine se audiaza prima data de politie intr-o plangere martorii sau suspectul