avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Activitate lorelei86

Activitate lorelei86

Eu am antecontract cu proprietarul in care boxa e menționată,aceasta apare și în cadastru și în extrasul de carte funciara.Dar boxa aceasta nu e menționată în contractul de vânzare-cumpărare al proprietarului cu fostul proprietar.Sper că acum m-am făcut înțeleasă.
Buna ziua!Mă aflu în procesul de achiziționare al unui apartament și am observat că în extrasul de carte funciara precum și în cadastru figurează o boxa dar în contractul de vânzare-cumpărare al proprietarului aceasta nu este menționată.Va rog să mă lămuriți cum este posibil și care este realitatea.Mentionez că proprietarul spune că boxa ii este proprietate.Va mulțumesc!
Am locuit cu chirie vreme de 15 ani impreuna cu tatal meu ,titularul contractului de inchiriere.Contractul de inchiriere nu avea stipulat faptul ca plata utilitatilor e in sarcina chiriasului sau a proprietarului.In urma decesului tatalui meu am vazut pentru prima data contractul de inchiriere.Ulterior decesului,proprietarul imi solicita plata curentului electric si a intretinerii acesta actionandu-ma in judecata deoarece eu am refuzat sa i le platesc la parasirea apartamentului avand in vedere ca nu erau stipulate in contract.Ce sanse sunt de a avea acesta castig de cauza?Va multumesc!
Angajatul unei societati are obligatia de a completa declaratia din care reies datele personale,salariul primit,vechimea la locul de munca ,inmanata de ITM in cadrul unui control?Concret doream sa stiu ce lege prevede obligativitatea completarii acestei declaratii.
Multumesc
"Solutie: În baza art. 87 alin. 5 din OUG 195/2002 cu aplicarea art. 74 litera a C.p. şi art. 76 alin. 1 litera d şi art. 3201 Cod. procedură penală condamnă pe inculpatul , la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de refuz, împotrivire ori sustragere conducătorului unui autovehicul sau al unui tramvai de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, faptă comisă la data de 20.01.2012. In temeiul art. 81 C.pen. suspendă condiţionat executarea pedepsei pe o durată de 3 ani, termen de încercare stabilit in condiţiile art. 82 C.p. In baza art. 359 C.p.p. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor prevăzute de art. 83 si 84 C.p. a căror nerespectare are ca urmare revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. In temeiul art. 71 C.p. interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 lit. a teza finală si lit. b C.p. respectiv, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a hotărârii si pană la executarea în întregime sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Potrivit disp. art. 71 alin. 5 C.p. suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale. În baza art. 191 alin. 1 şi art. 349 Cod procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 750 lei cheltuieli judiciare către stat. Suma de 200 lei ce reprezintă onorariul apărătorului desemnat din oficiu"
Din aceasta decizie reiese ca inculpatul va executa 1 an inchisoare sau 3 ani cu suspendare?Deasemeni permisul de conducere i se suspenda definitiv?
Va multumesc
Răspuns la discuția cerere concediu crestere copil
Va multumesc pentru raspunsuri
Am nascut pe data de 21 sept 2012 iar acum trebuie sa formulez o cerere in care solicit angajatorului concediu de 2 ani pt cresterea copilului ( necesara pt indemnizatie).Intrebarea mea este ce perioada scriu in cerere?Data la care incep concediul acesta este data la care se sfarseste concediul medical sau data cand se termina cele 42 zile dupa nastere?Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția CCC pentru tatal copilului
eu muncesc din aprilie 2011 insa figurez la ITM cu intrerupere din iunie pana in noiembrie in conditiile in care eu am venit la servici fara intrerupere,am si extrasele de cont care atesta faptul ca lunar mi-a fost virat salariul. CCC pt tatal copilului este o rezerva in caz ca nu reusesc nimic dupa ce voi sesiza ITM-ul.
Va multumesc pt raspunsuri
daca sotul este angajat din iunie 2011 insa pe 16 noiembrie 2011 a demisionat apoi pe 2 decembrie 2011 s-a reangajat la aceeasi firma poate beneficia de concediul de paternitate de 2 ani?in conditiile in care eu urmeaza sa nasc la inceputul lunii septembrie
Răspuns la discuția neinstiintare concediu fara plata
Am incasat salariul pentru acele luni,nimic nu mi-a dat de banuit ca sunt in concediu fara plata