avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate BadoiAndreea

Activitate BadoiAndreea

Răspuns la discuția Concediere verbala
Deci nu se poate face nimic..nu ii pot denunta ca m-au dat afara dar nu vor sa porneasca demersurile necesare?
In astfel de cazuri legea nu actioneaza in nici un fel pentru anagajat?

S-a inceput un proces de concediere normal, zic eu, m-au anuntat si urma ca in ziua respectiva sau in ziua urmatoare sa imi trimita si documentele insa in loc de documente, m-au rechemat la munca inca cateva saptamani.
Buna ziua,

Am fost concediata verbal de la locul de munca acum o saptamana. Mi s-a spus foarte clar ca sa nu mai vin la munca deloc din ziua urmatoare. Motivul lor a fost lipsa banilor si imposibilitatea de a-mi mai da salariul. Au subliniat faptul ca nu a fost vina mea pentru decizia pe care au luat-o si ca nu am gresit cu nimic.

Au vrut sa imi dau demisia insa am refuzat, motiv pentru care am fost rugata sa trimit un e-mail catre toti sefii firmei in care sa anunt ca doresc documentele pentru concediere nu demisie.
Am trimis e-mailul la data respectiva si pana astazi nu am primit nici un raspuns.
Astazi am sunat si unul dintre sefi mi-a spus ca se "amana" concedierea mea 1 luna de zile (pt ca el a plecat din tara), ca ma asteapta la munca si ca se va relua discutia cand se intoarce.

Am refuzat aceasta "oferta" din simplul fapt ca nu mi se pare normal sa se joace asa cu destinele omului. Au vrut sa ma concedieze, au facut-o! Acum sa imi dea documentele pe care le astept si sa strangem mana amiceste. Le-am explicat ca ramane valabila discutia pe care am purtat-o si ca nu cred ca in situatia unei conedieri exista "amanari". Cartile au fost deja facute, am trecut peste, mi-am facut planuri, nu au nici un drept sa o dea la intors acum!

Nu au fost de acord cu refuzul meu si toata treaba a ramas in pom. Sefu mi-a replicat nu are timp sa se ocupe de cele necesare si ca sa vin la munca sau sa imi iau concediu medical daca nu vreau sa vin.

Vreau sa stiu ce pot sa fac in aceasta situatie. M-au dat afara si acum, practic, dupa ce si-au batut joc, ma obliga sa mai vin la munca..sub pretextul ca nu are timp sa imi faca documentele (desi a recunoscut ca treaba poate fi preluata de altcineva).

Ce se poate face? Sa ma mai duc la munca inca 1 luna nu vreau deoarece am si eu o coloana vertebrala, am fost un angajat bun, nu merit o astfel de nesimitre.
"Esti concediata..da stai asa ca eu trebuie sa plec in vacanta..mai vino o luna de zile la munca si te concediez cand ma intorc." - ce inseamna asta?
Si acum ma obliga sa vin pt ca refuza sa imi dea documentele necesare. Si ma pot denunta la ITM ca nu sunt prezenta cand eu defapt am fost data afara.
Pe langa asta, nu sunt de acord sa imi plateasca zilele de concediu ramase, a fi vrut sa mi le iau si deasemenea, nu le convine ca nu vreau sa semnez demisia si cred ca ma mai cheama inca 1 luna de zile la munca numai ca sa incerce sa faca ceva, cumva, ca sa ma dea afara pt neindeplinirea sarcinilor sau mai stiu eu ce.
Sunt multe semne de intrebare pentru aceasta luna suplimentara.


Va rog sa ma sfatuiti!
Va multumesc!
Răspuns la discuția Document vanzare produs
Avem deja un certificat de garantie dar se ofera numai anumitor produse. Acest act despre care vorbesc eu este aditional, si am vrea sa fie oferit tuturor produselor, evenual primit impreuna cu bonul. Sa fie mic nu mare cat un certificat intreg de garantie.
Nu stiu daca exista sau cum sa se numeasca, eventual ar putea fi un fel de acord?

Multumesc!
Buna ziua,

Exista vreun document legal pe care sa il putem oferi clientilor atunci cand achizitioneaza un produs prin care sa recunoasca ca i-au fost aduse la cunostiinta metodele de utilizare, depozitare etc si ca daca nu respecta aceste indrumari si strica produsul garantia se anuleaza?

Multumesc mult!
Răspuns la discuția Probleme urgente cu concediul
Va multumesc pentru raspuns, INSA:

Eu credeam ca zilele din concediu sunt zile de care eu beneficiez, in mod liber, fara a fi nevoita sa le resplatesc in vreun fel.

Spre exemplu, cum pot sa spun ca colega mea acum are "concediu" daca ea o sa rasplateasca zilele de concediu prin munca suplimentara (cand o sa imi iau eu concediu)?

Pe langa asta, eu stiu ca este ilegal sa lucrezi 12 ore non-stop...
Răspuns la discuția Probleme urgente cu concediul
Va multumesc pentru raspuns, dar in cazul acesta care este concediul meu? Ca practic ne inlocuim una pe alta...cum beneficiez eu de cele 21 de zile de concediu legal din contract daca eu de fapt doar inlocuiesc?
Buna ziua, am sa va detaliez problema mea in speranta ca cineva ma va putea ajuta.

Lucrez de la ora 09 la ora 21, o zi da - una nu. Colega mea are acelasi program (tot 09-21).
Acum ea isi va lua concediu 2 saptamani si eu trebuie sa o inlocuiesc. Vreau sa stiu daca , legal, am voie sa lucrez 12 ore pe zi, in fiecare zi, pana iese colega din concediu.
Sau cum ar trebui angajatorul sa imi inparta programul? Ce trebuie sa faca in cazul acesta? Sa gaseasca o alta persoana care sa vina in locul ei sau cum?

Va multumesc mult de tot pentru ajutor!
Buna seara!
Am niste prieteni care s-au angajat recent la o firma care se ocupa cu aprovizionarea unor aparate cu snacks si sucuri. Deci zilnic au o lista de 15-18 aparate de persoana la care trebuie sa ajunga sa le aprovizioneze cu marfa.

1. Prima mea problema este ca nu le-au spus ce fel de contract este iar atunci cand l-au semnat la capitolul : ''Perioada ...........'' nu era completat nimic, erau lasate punctele de suspensie. Asta inseamna ca contractul este pe o perioada nedeterminata?

2. A doua este ca in contractul pe care l-au semnat programul de munca este de 8 ore iar ei lucreaza de fapt de la 6 dimineata pana la 19:00 seara cel putin. Sa va explic pe scurt, firma doreste sa dea impresia ca programul incepe la 7 dimineata (cand trebuie sa ajungi la primul aparat) dar apoi depinde de tine cat de repede termini treaba cu conditia ca pana in ora 16:30 sa fi la firma sa predai banii. (unde mai stai inca 2 ore sa numeri banii, sa ii pui cap la cap, sa scrii procese verbale si sa incarci marfa pentru a doua zi)
Dar de fapt nu este deloc asa, ei sunt constienti ca in 8 ore angajatii nu reusesc sa faca nimic...nu il obliga direct sa stea pana la 19 seara dar aparatele sunt in asa fel puse in toate colturile Bucurestiului incat nici unul dintre angajati sub nici o forma nu ar reusi sa termine treaba in 8 ore. (8 ore pe zi le ia numai drumul dintre cele 17 aparate cu masina).
Daca se rascoala vreunul dintre ei le zice ca nu se organizeaza ei bine si deaia stau atat de tarziu dar de fapt este o fatada pentru ca este imposibil sa termini volumul de treaba pe care ei il cer. Toti ajung sa lucreze vreo 14 ore pe zi pe un salariu de 900lei.
As dori sa stiu daca se incalca vreun drept al omului si daca pot sa dovedesc acest lucru in vreun fel..

Pe langa asta cand s-au anagajat le-au zis ca o data pe luna trebuie sa faca igienizarea aparatelor iar acum seful le-a zis sa o faca in fiecare zi sub amenintarea concedierii..Si tot sub aceasta amenintare le tot da de facut si alte aparate care nu sunt ale lor, ii trimit degeaba sa verifice aparate care nu au nimic, nu le dau manusi sau solutii de curatare(inafara de o laveta de persoana rupta si vai de ea) si fiecare mai cara si bidoane de 30 L cu mana...(nu am gasit care este greutatea maxima de carat pentru o persoana, poate ma ajuta cineva care cunoaste aceasta lege)

Se poate face ceva? Sau pur si simplu e un caz mort de la inceput..
Va multumesc pentru un raspuns si sper ca m-am facut inteleasa cat de cat.
Răspuns la discuția Declaratie privind salariul
Am inteles, nu stiam ce semnifica aceasta declaratie deoarece nu am mai auzit de ea pana acum. Eu imi dau acordul sa primesc salariul in contul meu bancar insa nu sunt sigura cum trebuie sa formulez aceasta declaratie pe propria raspundere.
Presupun ca as putea zice: "subsemnata.....angajata a companiei.....declar pe propria raspundere ca doresc (sau acept) ca salariul lunar sa imi fie transferat in contul bancar xxxx. Data Semnatura"
Ar mai trebui ceva scris?

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Buna ziua! Am reusit sa ma angajez insa in urma unei discutii foarte rapide la telefon cu angajatorul meu am inteles ca trebuie sa scriu o declaratie pe propria raspundere cum ca ei imi vor vira banii in cont. Nu stiu despre ce este vorba, de ce trebuie sa declar asta in scris pe propria raspundere si nu stiu cum sa o formulez.
Daca ati mai vazut o astfel de declaratie as aprecia enorm de mult daca m-ati ajuta sa o formulez.
Va multumesc din suflet! Va doresc o zi usoara si frumoasa!