pensionar militar,angajat ca instructor auto.Cum se procedeaza si ce trebuie sa fac pentru a-mi fi recunoscuti anii lucrati ca instructor pentru care platesc toate contributiile?Sau poate le platesc degeaba.Nu se poate sa nu mai platim contributia la pensii asa cum este la salariati pt. al doilea job?
multumesc mult,este incadrat cu 8 ore,vrea sa lucreze cu 4 ore ,i s-a spus ca angajatorul trebuie sa plateasca ca pentru 8 ore toate contributiile...e corect asa ceva?anul trecut nu erau obligati sa plateasca contributie la pensie numai optional...
poate beneficia de concediu crestere copil o studenta(28 ani) in anul 2 invatamant la zi,data aprox.a nasterii 25 mai 2017.In ultimii doi ani nu a lucrat fiind la invatamant la zi,deci nu a fost asigurata.
multumesc mult,imi cer scuze ,dar partea a doua nu prea o inteleg.Ei nu au trimis niciodata vreo factura...si acum peste 2 ani imi trimit somatie fara nimic altceva,numai suma de 467 lei din 2012 pana in sept.2014.Nu mai e valabil alineatul 1 al articolului 389 se arata ca," daca creditorul a lasat sa treaca sase luni de la data îndeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei."
e valabila o somatie primita in cutia postala,foaia simpla ,fara plic,in care ma someaza sa platesc o suma restanta din 2012 pana in sept.2014,an in care ei au reziliat contractul.Este vorba de o firma de salubritate.Mentionez ca nu am primit nicio factura cum fac normal alte firme,desi in somatie scrie conform facturilor...In februarie 2014 am facut plata la ei si atunci au facut factura pe vreo zece luni.De atunci am uitat pur si simplu sa platesc,daca ar fi trimis luna de luna facturi erau platite,cum nu sunt restanta la nici o firma care trimit.Somatia e semnata de un avocat si ca trebuie sa platesc in termen de 15 zile.
multumesc mult,am vb.cu fiica mea si dupa-masa se intalneste cu cei doi sa vb.,ar trebui notificati si in scris?normal nu trebuia sa se ajunga aici,mai ales ca mama baiatului e profesoara si diriginta...
nu evb.sa nu se mai joace impreuna copiii,atat le-am spus sa nu ii mai culce in acelasi pat,deoarece sunt posibilitati sa doarma separat
multumesc mult pentru raspuns,e penibil ca s-a ajuns in situatia aceasta...mama fetitei este panicata si i-a spus fostului sot sa nu-i mai culce impreuna pe copii,dar el nu intelege...tot asa zice ca inca sunt mici...dar totusi au acum varsta de la care isi amintesc multe...copiii se joaca impreuna de la 3 ani,fiind vecini,atunci parintii lor nu erau divortati,inainte de divort tatal s-a cuplat cu mama baiatului.Clar, tata iresponsabil !
eu sunt bunica...nu imi exprim gandurile de fata cu copiii,totusi fetita de 7 si baiatul de 10 ani,nu sunt atat de mici ,mai ales cum sunt copiii din ziua de azi...eu ma gandeam sa nu i se para ceva obisnuit fetitei sa doarma cu baietii...am o varsta inaintata, am un frate dar nu ne culcau parintii impreuna cand eram mici...