avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate antonia77

Activitate antonia77


prepeleac a scris:

Incercati sa mergeti si la alti notari sa cereti opinii. Eu nu cred ca e o problema faptul ca sunt restante la plata taxelor si impozitelor. Dvs daca cumparati casa va trebui sa le achitati pe ultimii 5 ani.


In momentul un care se instraineaza (vinde, doneaza, etc) un imobil toate taxele și impozitele privind respectivul imobil trebuie să fie achitate la zi. De aceea se cere pe numele vânzătorului certificatul de atestare fiscală cu privire la imobil (sa se vada daca exista sau nu datorii). Contractul prin care se înstrăinează un imobil fara deținerea certificatului de atestare fiscală este nul absolut.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atâta timp cât în procura se menționează conditiile contractuale esențiale si sunt clar stabilite, respectiv pret, predare, modalitate de plata, etc este posibil.
speta:
liber profesionist. depun declaratie privind suspendarea activitatii ca si independent in data de 27.09.2016.

ca orice cetatean stiu ca am de plata (pe langa altele) impozitul pe venit si contributia privind asigurarile sociale. avand in vedere ca plata acestora se face in termen de 60 de zile de la primirea deciziei de impunere, stau cuminte si astept.
primesc deciziile de impunere intocmite in data de 13.10.2016

cea privind impozitul pe venit e ok.
cea privind contributia privind asigurarile imi apare cu scadenta in 26.09.2016.

:sorry: alerg de bezmetica pe la finante ca au gresit-o si de fiecare data m-am lovit de raspunsul : nu avem ce face....asta e sistemul.

degeaba am incercat sa explic ca daca declaratia am depus-o in 27.09.2016 nu are cum sa fie scadenta in 26.09.2016. cel putin pt mine nu are logica.

fac sesizare scrisa privind reglementarea situatiei. nu am primit raspuns, dar in schimb am primit azi titlu executoriu in care spune: documentul in baza caruia s-au calculat obligatiile de plata e emis la data de 13.10.2016 iar termenul de plata 26.09.2016. penalitati de intarziere X lei. :O

sunt groaznic de bulversata ca nu ai cu cine sa vorbesti. inspector de sector nu e de gasit, executarile zic ca daca asa le-au primit ei trebuie sa le faca...... X-(

cum pot semna sefii de serviciu sau ce sunt un astfel de document evident e abuz in serviciu. vorba aia ca "semnezi ca primarul" s-a dovedit si la mine.

acum mare rugaminte.
exagerez cand spun ca pana nu-i faci plangere penala celui care a semnat, pt abuz in serviciu, ca sa se uite data viitoare ce semneaza si la DNA pt implementarea acelui sistem (electornic) de catre ministru sau cine a fost, fara a tine cont de nimic e gresit?

ca nu stiu evental sa interpretez legea o pot intelege sau ca autorul ar vrea sa spuna altceva

dar pe cuvant ca e strigator....scrie negru pe alb.

nu stiu ce sa fac. nu mai am cuvinte.

p.s . nu contest suma principala. doar accesoriile pe care chiar nu le datorez si nerespectarea drepturilor cetatenilor.
Răspuns la discuția Succesiune
mda... :) lucrurile pot fi privite si asa. :))

dar in "spiritul legii vechi", la momentul cand a fost adoptata, cam asta a fost intentia legiuitorului. problemele au aparut acum, din textele de lege neconcludente, neconcrete si multiplele posibilitati de interpretare. intradevar, acum, unele dispozitii legale sunt mai ok reglementate. oricum, toata stima, e mai bine asa pt notarul public decat cum zic eu. :D

dar privind competenta.....provincia va invidiaza privind procedura succesorala.

o zi excelenta.

Răspuns la discuția Succesiune
fara suprarare. nu vreau sa reinventez :D, dar eu asa am inteles. privind deplasarile, competenta generala, se pot face pe intreg teritoriul municipiului bucuresti (raza tribunalului bucuresti), dar privind succesiunile raman la parearea ca tin de judecatorii si raza lor. :(


Răspuns la discuția Succesiune
dar....nu asa rezulta din lege... :((

si nu vad nici in lege nici in regulemntul de punere in aplicare ca procedura succesorala ar fi pe teritoriul circumscriptiei tribunalului bucuresti. restul procedurilor da, sunt ok.
Răspuns la discuția Succesiune
atunci nu inteleg. avem asa:

legea nr.36/1995
Art. 11
(1)Notarul public îşi desfăşoară activitatea la sediul biroului notarial în care funcţionează. Pentru îndeplinirea obligaţiilor profesionale, notarul public se poate deplasa şi în afara sediului biroului notarial, în limitele circumscripţiei teritoriale a judecătoriei în care îşi desfăşoară activitatea.
(2)În cazul în care în circumscripţia unei judecătorii funcţionează mai multe birouri de notari publici, competenţa teritorială a fiecărui notar public se întinde pe tot cuprinsul acelei circumscripţii. Competenţa teritorială a notarilor publici numiţi în municipiul Bucureşti se întinde pe tot cuprinsul circumscripţiei Tribunalului Bucureşti.

art de mai sus se refera la intocmirea actelor notariale, in special in ceea ce priveste actele intocmite in deplasare, cu exceptia procedurii succesorale.


Art. 15
În îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, notarul public are competenţă generală, cu excepţiile prevăzute în situaţiile următoare:
a)procedura succesorală notarială este de competenţa notarului public din biroul notarial situat în circumscripţia teritorială a judecătoriei în care defunctul şi-a avut ultimul domiciliu;
b)în cazul moştenirilor succesive, moştenitorii pot alege competenţa oricăruia dintre notarii publici care îşi desfăşoară activitatea într-un birou individual sau într-o societate profesională din circumscripţia teritorială a judecătoriei în care şi-a avut ultimul domiciliu acela dintre autori care a decedat cel din urmă;
c)actele de protest al cambiilor, al biletelor la ordin şi al cecurilor se fac de notarul public din circumscripţia teritorială a judecătoriei în care urmează a se face plata;
d)eliberarea duplicatelor de pe actele notariale, îndreptarea erorilor materiale sau completarea omisiunilor vădite se face de notarul public în a cărui arhivă se află originalul actelor notariale;
e)procedura divorţului este de competenţa notarului public cu sediul biroului în circumscripţia judecătoriei în a cărei rază teritorială se află locul încheierii căsătoriei sau ultima locuinţă comună a soţilor;
f)procedura eliberării încheierii cu privire la rezultatul verificărilor efectuate în Registrul de evidenţă a procedurilor succesorale al Camerelor şi în registrele naţionale notariale ale Uniunii se îndeplineşte de notarul public competent, în condiţiile legii, să efectueze procedura succesorală;
g)orice alte situaţii prevăzute de lege.

din ce cunosc sau cunosteam, actele notariale se intocmesc la sediul biroului notarial.

acestea pot privi bunuri imobile si/sau mobile de pe intreg teritoriul tarii. de exemplu: vanzator din constanta, cumparator din iasi, imobil din timisoara se intocmeste cvc+ul in brasov.

actele in deplasare se pot intocmi cu limitare la raza judecatoriei unde notarul isi are sediul biroului.

privind succesiunile, am interpretat clar ca ziua ca sunt numai in raza judecatoriei.

in ceea ce priveste municipiul bucuresti, pt actele "generale" , ma refer la deplasare notarii din bucuresti se pot deplasa pe teritoriului municipiului bucuresti.privind succesiunile raman la parerea ca sunt limitate la raza judecatoriei.


ce nu am inteles? :(

multumesc anticipat.



Răspuns la discuția Succesiune
procedura succesorala este de competenta biroului notarial din raza judecatoriei unde defunctul si-a avut ultimul domiciliu.

de ex: defunctul a avut ultimul domiciliu in sectorul 3, atunci competenta apartine unui notr public din raza judecatoriei sectorului 3.
Răspuns la discuția Drept de preemtiune
din pacate rezulta clar care sunt actele necesare din art.5 alin.1 din ordin.
atat in anexa 1A (cererea pentru afisarea ofertei de vanzare) si anexa 1B (oferta de vanzare) din ordinul respectiv, in ultimele alineate sunt prevazute spatiile unde trebuie completate datele de carte funciara ale imobilului

ca orice lege facuta pe "genunchi" are multe scapari. dar trebuie interpretata asa cum este in viziunea legiuitorului nu ad literam.

oricum o fi, inscrierea in cartea funciara trebuie facuta inainte contractul de vanzare/cumparare. in momentul de fata nu se mai fac contracte de vanzare/cumparare daca imobilul nu este inscris in cartea funciara.
solicitarea extrasului de carte funciara de informare poate fi solicitata de orice persoana interesata. aveti nevoie doar de datele de carte funciara si cartea de identitate.