avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate consultnet

Activitate consultnet

Care este termenul la care o hotărâre judecătorească definitivă își produce efectele? De la pronunțare sau de la comunicare, avind in vedere ca nici una din parti nu a fost prezenta?!
Am înțeles.
Mulțumesc.
Bună ziua.
Art. 781, al. 5, lit c din NCPC spune că nu sunt supuse popririi sumele aferente plăţii drepturilor salariale viitoare, pe o perioadă de 3 luni de la data înfiinţării popririi. Atunci când asupra aceluiaşi cont sunt înfiinţate mai multe popriri, termenul de 3 luni în care se pot efectua plăţi aferente drepturilor salariale viitoare se calculează o singură dată de la momentul înfiinţării primei popriri.

În calitate de terț poprit am invocat acest articol executorului judecătoresc, care spune că nu mi se aplică mie, societate angajatoare a debitorului, terț poprit în speță, ci acest articol este aplicabil doar băncilor.

Eu totuși am dubii că nu pot aplica articolul de mai sus!?
S-a mai confruntat cineva cu situații asemănătoare?
Răspuns la discuția poprire salariu
Mulțumesc pentru răspuns.
Discuție poprire salariu
Buna ziua,
Am un salariat al carui contract de munca este impartit in doua norme a cate patru ore fiecare intre doua firme dintr-un grup (firmele au acelasi asociat majoritar). Salariul net cumulat depaseste cu putin salariul minim net, mai are in plus niste sporuri, dar salariul pe fiecare din cele doua societati nu depaseste 500, respectiv 600 lei.
Intrebarea este: pot invoca prev art 729, al 3 CPC: ”veniturile din munca ... în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi rumarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum”, avand in vedere ca am primit adresa de poprire pentru acest salariat pe ambele firme?!
Răspuns la discuția poprire
Cesiunea nu este încrisă la AEGRM, dar a fost comunicată și acceptată conform art 1578, al 1, lit b Cod civil.
Răspuns la discuția poprire
Este vorba despre un contract încheiat între două societăți comerciale, a cărui creanță a fost cedată către o altă societate comercială. Executorul poprește pe baza unui bilet la ordin oferit de X unei alte societăți comerciale.
Discuție poprire
Buna ziua.
Avem o dilemă în legătură cu un un contract încheiat cu X; la un moment dat, a fost cedată creanța din contract în favoarea unui terț Y. Acum primim poprire pe sumele datorate lui X. Eu cui plătesc, lui X sau Y? Cine are prioritate?
Amiabil am tot încercat să rezolv, dar fără succes!
Mă gândeam că instanța, prin hotărârea ce-o va pronunța, să oblige serviciul de permise de conducere din cadrul prefecturii să radieze mașina de pe numele meu, având în vedere transmiterea proprietății.