Va rog sa ma ajutati cu o informatie, ca avand pfa nu am contabil.Am contract de comodat pe masina personala din aprilie, iar de atunci am luat bonuri de benzina platind numerar dar si cu card personal pe care le-am trecut in registru la cheltuieli.As dori sa stiu daca se pot deduce si bonurile platite cu card personal, iar daca nu, cum se poate corecta acest lucru?Va multumesc
Daca in 2007 am avut un venit de 3600 lei din comisioane si nu am stiut ca trebuie sa platesc cass, cat ar trebui sa platesc acum contributie la sanatate+majorari si penalitati?As dori sa stiu asta inainte de a-mi cacula cei de la cass.Va multumesc!
Daca in 2007 am avut un venit de 3600 lei din comisioane pt asigurari, cat ar trebui sa platesc acum cas +majorari, penalitati?Mentinez ca in aprilie am deschis un PFA, iar cand am fost la casa de sanatate cu adeverintele de venit de pe ultimii 5ani, am aflat ca am de platit restante la cas din venituri obtinute din asigurari ca agent, lucru pe care nu l-am stiut pana acum.Suma cea mai mare de plata este pe 2007.Ar fi mai bine sa astept sa se incheie anul, ca sa se subcrie aceasta suma dupa 5 ani? Asta ar insemna sa astept sa inchei contractul de sanatate abia dupa 1 ian. 2013. Este mai bine asa sau risc mai mult? Mai risc si prin faptul ca de la 1 iulie aceste contracte sunt preluate de ANAF si intru automat in baza de date a celor de la ANAF? Cum este mai bine sa procedez?Va multumesc!
Daca in 2007 am avut un venit de 3600 lei din comisioane pt asigurari, cat ar trebui sa platesc acum cas +majorari, penalitati?Mentinez ca in aprilie am deschis un PFA, iar cand am fost la casa de sanatate cu adeverintele de venit de pe ultimii 5ani, am aflat ca am de platit restante la cas din venituri obtinute din asigurari ca agent, lucru pe care nu l-am stiut pana acum.Suma cea mai mare de plata este pe 2007.Ar fi mai bine sa astept sa se incheie anul, ca sa se subcrie aceasta suma dupa 5 ani? Asta ar insemna sa astept sa inchei contractul de sanatate abia dupa 1 ian. 2013. Este mai bine asa sau risc mai mult? Mai risc si prin faptul ca de la 1 iulie aceste contracte sunt preluate de ANAF si intru automat in baza de date a celor de la ANAF? Cum este mai bine sa procedez?Va multumesc!
Va multumesc!Asteptam un raspuns si la a doua intrebare.
Buna ziua!Am deschis un pfa luna trecuta, iar in decizia de impunere am declarat un venit brut estimat (in sistem real) de 3000 lei cu un venit net estimat de 500 lei.Nu sunt angajat cu contract de munca la nicio societate, si as dori sa stiu daca sunt obligat sa inchei contract cu casa de pensii in cazul in care doresc sa-mi fac asigurare de pensie facultativa.Si as mai avea o intrebare.Daca in 2007 am avut un venit de 3600 lei din comisioane pt asigurari, cat ar trebui sa platesc acum cas + penalitati?Va multumesc anticipat!
Buna ziua!Am deschis un pfa luna trecuta, iar in decizia de impunere am declarat un venit brut estimat (in sistem real) de 3000 lei si un venit net estimat de 500 lei.Nu sunt angajat cu contract de munca la nicio societate, si as dori sa stiu daca sunt obligat sa inchei contract cu casa de pensii in cazul in care doresc sa-mi fac asigurare de pensie facultativa.Si as mai avea o intrebare.Daca in 2007 am avut un venit de 3600 lei din comisioane pt asigurari, cat ar trebui sa platesc acum cas + penalitati?Va multumesc anticipat!
Buna seara!Deschizand un pfa, am fost la CAS cu decizia de impunere si adeverinta de venit pe ultimii 5 ani, pentru a incheia un contract de asigurat.In 2007 am fost angajat cu carte de munca la doua societati cumerciale fiind in somaj o luna intre cele doua angajari. Intre timp am avut venituri si din asigurari pe baza de comision. Iar acum cand am ajuns la CAS m-i s-a spus ca am de platit restante cu majorari la cas si din acele venituri.Este normal? Eu am platit la fisc impozitele aferente, dar ce treaba aveam eu cu cas-ul daca nu aveam societate sau pfa ci doar agent de asigurari?Ce se poate intampla daca nu inchei contract de asigurare cu cas si doresc sa fac o asigurare cu o firma privata?Va multumesc!
Buna seara!Deschizand un pfa, am fost la CAS cu decizia de impunere si adeverinta de venit pe ultimii 5 ani, pentru a incheia un contract de asigurat.In 2007 am fost angajat cu carte de munca la doua societati cumerciale fiind in somaj o luna intre cele doua angajari. Intre timp am avut venituri si din asigurari pe baza de comision. Iar acum cand am ajuns la CAS m-i s-a spus ca am de platit restante cu majorari la cas si din acele venituri.Este normal? Eu am platit la fisc impozitele aferente, dar ce treaba aveam eu cu cas-ul daca nu aveam societate sau pfa ci doar agent de asigurari?