avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Activitate decumariana

Activitate decumariana

Am primit la locul de munca o infiintare de poprire pe salariu, pt un contract de imprumut in care sunt girant. Nu am fost niciodata notificat in nici un sens referitor la situatia imprumutatului..nu plicuri...nu sms-uri...nu telefon...etc...direct poprire pe venit. Nici imprumutatul (sotul) nu a fost notificat vreodata , nici vreun alt girant. Am afat astazi , la o discutie cu consilierul zonal de acolo, de la CAR sud-est si cu doamna care incaseaza, ca penalitatile se pot renegocia....dar daca am un comportament mai umil si nu ma revolt prea tare....si ca acel contract l-au reziliat dansii, unilateral, in august 2015. Nu am avut nici noi, girantii nici sotul, imprumutatul, cunostinta de acest lucru...ba chiar au continuat sa incaseze rate de la el si lunile urmatoare...sept+octombrie. Pe scurt...12000 lei imprumutati, 8500 lei ramasi in mana, 4600 lei dobanda pe 2 ani....7000 lei penalitati intarziere...3500 lei onorariu avocat+ executor....total peste 20000 lei datorati. X-( M-as putea folosi cumva de vreo greseala a lor in procedura aceasta spre executarea silita ? Este legal sa nu fim notificati in nici un fel nici de rezilere nici de pericolul executarii? ..in contract se scrie ca au dreptul de a rezilia fara a notifica prealabil....nu e cam abuziv?..este normal?
Am facut un credit la un CAR intr-o situatie urgenta si am semnat un act aditional odata cu contractul, prin care mi se prevedeau penalitati de intarziere de 0,5 % / zi din soldul ramas...la un calcul simplu acum, am constatat ca ata inseamna si 70 lei / zi. Se incadreaza cumva in categoria clauzelor abuzive si acest gen de prevederi, as putea face ceva ca sa diminuez sau anulez procentul?
Creditul a fost luat in 2009, iunie, valoarea fiind 2500 lei. S-au platit rate pana in decembrie 2009, cand ei s-au dspartit, apoi el nu a mai avut cunostinta de acest imprumut, daca ea isi facea platile sau nu. In 2011, aprilie, s-a obtinut hotararea judcatoreasca prin care s-a incuviintat executarea silita atat a titularei imprumutului cat si a girantului pt recuperarea sumei de 4800 lei cat a ajuns in urma neplatiii, penalitatilor, chleltuieli de judecata etc. Abia din decembrie 2014 s-a pus poprire pe salariul sotului meu.Neavand nici o veste despre acest imprumut atatia ani, am dedus ca si-a rezolvat problemele, nu ne asteptam la asa ceva. Ea are venituri, administreaz un ziar local, se lauda cu banii pe care ii castiga, insa banuiesc ca toate veniturile le are pe numele mamei ei, tocmai din cauza datoriilor pe care le mai are si pe la alte institutii. De buna voie cert este ca nu vrea sa plateasca, am incercat sa port o discutie cu ea, insa inutil.
Sotul meu a girat pe fosta lui iubita, in urma cu 6 ani, pt ca aceasta sa obtina un imprumut de la un CAR. Dupa ce relatia s-a incheiat, fata a refuzat sa isi mai plateasca ratele, constienta fiind de faptul ca el era singurul girant si ca va avea de suferit financiar daca ea nu-si va respecta obligatia de plata. Intre timp ei nu i s-au mai gasit venituri sau bunuri care ar fi putut fi executate si in prezent sotul meu are instituita poprire pe salariu. Povestea asta dureaza de aproximativ 1 an , am luat legatura cu ea, nu are nici un gand sa mai plateasca vreun leu, pe motiv ca ...atunci cand erau impreuna, o parte din bani i-ar fi folosit impreuna si ca ea considera ca, atat ca a platit, a fost suficient.:( ... Situatia noastra financiara este mai mult decat afectata de pierderea acestor bani. Ce putem face ca sa ne recuperam banii?...avem 3 copii in momentul de fata si chiar nu e cazul sa pierdem bani pe apa sambetei asa... fiindca nu vor unii sa-si achite datoriile.
Buna ziua,
am si eu o problema cu un chirias. Am inchiriat un apartament anul trecut in aprilie unei doamne, reprezentant legal al unei firme. Doamna dorea folosirea spatiului inchiriat ca si punct de lucru pt firma dansei. Am facut contract de inchiriere, pe suma de 650 lei lunar, inregistrat la Administratia financiara...totul legal. Mi-a dat in mana atunci chiria pe 2 luni, adica 1300 lei, apoi toate celelalte luni am tras de ea..sunat mereu...cautat...milogit....deoarece doamna a incuiat frumos apartamentul si n-a mai dat pe acolo, nu s-a interesat de plata facturilor....n-a mai trecut absolut deloc pe la apartament. Am auzit apoi ca ea locuia in Bucuresti (imobilul meu fiind in Slobozia, jud.Ialomita) si ca ar fi avut nevoie doar de contractul de inchiriere intrucat spera sa obtina o finantare prin fonduri europene pt firma sa si avea nevoie la dosar de punct de lucru in mediul urban (banuiesc ca in Bucuresti era chiria mai mare de nu si-a inchiriat ceva acolo). In fine...odata vazuta cu documentul la dosar, abia abia, dupa mari rugaminti si insistente, a reusit sa-mi plateasca intr-un cont, 2 luni de chirie si inca una, banii in mana sotului meu, cand si-a mai facut drum prin Slobozia. Nu am reziliat contractul pentru ca tot timpul avea diverse scuze si tragea de timp, nu s-a aratat niciodata de rea vointa ca efectiv nu doreste sa faca plata. Au trecut lunile si m-am prezentat la Administratia financiara, pt a incerca sa declar cumva ca eu nu mai inregistrez venituri din acea inchiriere, fiindca plateam impozit la niste bani pe care nu-i primeam. Mi s-a spus ca , conform contractulu pe care il incheiasem, puteam rezilia unilateral doar in urma unei notificari scrise care chirias, cu minim 90 zile inainte de data cand se doreste incetarea contractului (asa era o clauza in contract). Am trimis de urgenta o astfel notificare, prin posta, cu confirmare de primire, la chiriasa mea (avea adresa mentionata in contract), am primit confirmarea inapoi si astfel, cu o copie a notificarii si cu confirmarea de primire, m-am intors la Administrata financiara fiindca asa mi s-a cerut... problema este insa ca pe urmatoarele 90 zile, eu tot voi plati impozit, asa mi-au spus cei de acolo, si mai raman in pierdere si cu celelalte luni neplatite...cam inca 5 la numar. Am reusit sa iau legatura cu doamna, telefonic...unde m-a luat la injuraturi si la jigniri, precum ca vreau eu sa fac avere de pe urma ei #-o . Mai pot face ceva in situatia asta, sau raman cu pierderea?
Răspuns la discuția Defaimare profesionala?
S-a finalizat cercetarea aceasta disciplinara la nivelul scolii si al Inspectoratului cu un raport favorabil mie. S-au aplicat niste chestionare parintilor de la clasa in care nici un parinte nu confirma acuzatiile la adresa mea, ba mai mult, parintii au formulat un memoriu adresat conducerii in care detaliaza intr-un fel, din nou favorabil mie, comportamentul meu fata de elevi si-mi apreciaza stilul si rezultatele cu copiii. A primit raspuns la petitia formulata si familia reclamanta, insa se arata nemultumiti, imi transmit amenintari ca ma dau in judecata si ca nu vor lasa lucrurile asa. Acum sustin in plus, ca in perioada cat fiica lor mi-a fost eleva, as fi lovit-o. Sincer, ma bucur ca s-au rezolvat lucrurile asa, ca m-au sustinut si parintii ceilalti in aceasta situatie , insa stau destul de stresata de gandul ca oamenii astia m-ar putea tara prin tribunale...pentru alte si alte explicatii. As vrea sa stiu daca ei s-ar putea indrepta impotriva mea ca sa-si finalizeze amenintarile, sau daca eu pot face ceva ca sa ii potolesc. Conteaza undeva raportul facut in urma cercetarii disciplinare pentru a arata cumva ca aspectele mentionate de ei au fost deja cercetate si nu s-au confirmat?
Răspuns la discuția Defaimare profesionala?
Dupa cum am fost informata, liderul de sindicat va fi prezent la aceasta "audiere" pentru a-mi apara si dansul interesele.Sper sa conteze.
Buna ziua,
sunt profesor in invatamantul primar la un liceu si de curand am primit o amenintare din partea unei mamici a unei eleve de 6 ani, amenintarea fiind ca are o soacra foarte influenta in oras si care daca mai aude ceva rau de nepoata ei, imi poate face mult rau pe plan profesional. Ceva rau insemnand ca le aduceam la cunostinta parintilor si bunicii respective faptele mai putin bune ale fetei petrecute in timpul scolii. Recent bunica mi-a facut o reclamatie cred eu defaimatoare la inspectoratul scolar, iar tatal fetei a depus la scoala o cerere de transfer a copilului la o alta clasa , mentionand ca motive aceleasi aspecte ca si bunica in reclamatie.Acestea costau in acuzatii precum ca eu am un comportament nepotrivit, neadecvat pentru un cadru didactic, fiind ca pedepsesc corporal elevii, ii umilesc si instig si pe alti elevi sa-i umileasca pe cei care gresesc, ii dau afara de la ore si-i tin pe hol, le dau teme pentru acasa (lucru interzis la clasa pregatitoare), nu le ofer explicatii pe limba lor si atunci cand ei nu inteleg ceva eu ii ironizez in loc sa le explic, amenint parintii ca nu ma voi mai ocupa de copil in cazul in care indraznesc sa imi faca observatii pentru aceste fapte ..ale mele ... si nu in ultimul rand, nu dau pauze copiilor, interzicandu-le astfel un drept esential, lipsindu-i astfel si de ocazia de a socializa. Personal consider defaimatoare aceste acuzatii, nu sunt adevarate, am de partea mea parintii ceilalti care pot confirma ca aceste lucruri nu se intampla in clasa mea, dar pana una, alta, scoala va cerceta incapand de saptamana viitoare, inspectoratul la fel probabil, eu sunt supusa unei perioade destul de stresante din aceasta pricina, fapt care nu-mi prieste deloc fiind insarcinata si avand si un ulcer pe stres, plus ca imaginea mea in localitate , in liceul unde lucrez (unul destul de important), in randul parintilor ..etc are de suferit. Am vreo sansa sa ma apar prin vreo forma legala in instanta impotriva acestor acuzatii? ...Si asta sa o fac daca se poate dupa ce se cerceteaza si se finalizeaza ancheta demarata sau nu influenteaza cu nimic si o pot face in timpul cercetarilor de la nivelul scolii? Cum ma sfatuiti sa procedez pentru a ma apara si a-mi curata reputatia? Multumesc anticipat!