avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate danavls

Activitate danavls

Va rog, SC fara salariati, platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor in 2022. Codul CAEN al societatii este 5520 (inchiriere apartamente in regim hotelier).
In aceste conditii, in anul 2023 (indiferent daca a fost la impozit specific HoReCa sau impozit micro) societatea prin obiectul activitatii desfasurate intra la exceptii, isi va putea pastra regimul de impozitare pe venitul microintreprinderi, sau va trebui sa indeplineasca conditia de a avea cel putin un salariat cu norma intreaga? Cu multumiri,
Ref. la transmiterea Autorizatiei de constructie!
Apelez la bunavointa dvs, prin a gasi o rezolvare in urmatorul caz: Persoana fizica a obtinut Autorizatia de constructie, iar din diverse motive, se doreste tansferul dreptului de proprietate a terenului, inclusiv transmiterea autorizatiei de constructie.
Cum se perfecteaza acesta tranzactie, care este procedura, sunt necesare alte aprobari, avize etc.?
Am fost deja la 2 birouri notariale, fara un raspuns clar laq situatia data, singura recomandare a fost contract de vanzare-cumparare. Avand in vederea ca proprietarul terenului va fi unic asociat/ administrator al SRL-ului, se doreste o alta forma de transfer/ folosinta.
Am luat in calcul varianta prin aport in natura-capital social, se poate?
Orice alt sfat/ indrumare imi va fi de mare ajutor.
Cu deoasebita consideratie!
Buna ziua,
Va rog, in situația in care un proprietar PF a dat spre folosință SRL-lui cu contract de comodat bunul imobil- apartament pentru a desfasura activitatea de cazare in regim hotelier (a fost necesar constituirea SRL-ului pentru acreditarea la Ministerul Turismului).
Se precizeaza ca activitatea de cazare in regim hotelier se desfășoară doar pe perioada verii-activitate sezoniera.
Fata de cele expuse, as aprecia daca ma puteti lamuri cu urmatoarele informatii:
1.Proprietarul mai poate da spre folosinta cu contract decomodat altei persoane sau gazduirea prin programul guvernamental 50/20 avand în vedere ca acel apartament este declarat punct de lucru la ONRC -unitate de cazare acreditata.
2.Care ar fi soluția, ce demersuri, documente ar trebui intocmite ca PF sa beneficieze de propriul bun fără ar fi suspendata activitatea de cazare a SRL-ului.
Orice informatie mi-ar fi de mare ajutor. Astept cu interes raspunsurile dvs.
Cu multumiri anticipate!
multumesc pentru lamurire. asa am interpretat si eu, dar am vrut si parerea unui specialist! toate cele bune !
Conform noului Cod Fiscal se datoreaza contributie de sanatate pentru persoanele fizice care realizeaza venituri din valorificarea deseurilor prin puncte de colectare autorizate? Cf. Art. 62 C.F. deseurile sunt cuprinse la venituri neimpozabile
Va multumesc anticipat!
Situatie, in luna a 2.2015 am achizitionat din Germania o autoutilitara, bun second-hand, scutit tva, pentru interesul societatii.
Intentionam sa o vindem, care este regimul fiscal in sensul acesta.
Putem sa o vindem sub regimul special de TVA pentru livrari second hand sau trebuie +TVA.
Ce elemente trebuie sa contina factura emisa?
Va multumesc anticipat!
va multumesc. asa am inteles si eu, dar am o cunostinta care sustine ca persoanele fizice s-ar incadra la persoane fizice care desfasoara activitati in mod independent cf. Art. 1.
(1) Operatiunile de incasari si plati efectuate de persoane juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, liber profesionisti, persoane fizice care desfasoara activitati in mod independent, asocieri si alte entitati cu sau fara personalitate juridica de la/catre oricare dintre aceste categorii de persoane se vor realiza numai prin instrumente de plata fara numerar, definite potrivit legii.
toate cele bune!
buna ziua,
speta: societate comerciala care se ocupa cu recuperarea materialelor reciclabile, achizitioneaza prin centrele proprii diverse cantitati de deseuri de la persoane fizice si juridice. Rog sa ma lamuriti cu platile in numerar efectuate catre persoanele fizice, am inteles ca plafonul zilnic este de maxim 10000 lei catre o persoana. In cazul acesta se poate platii in numerar, spre exemplu 10 persoane a cate maxim 10000 lei/ zi sau trebuie incadrarea in plafonul zilnic de 10.000 lei (indiferent de numarul platilor/ PF sau PJ)
va multumesc anticipat
Intentionez sa activez ca si operator economic cu obiectiv de activitate principal intermedierea in domeniul deseurilor (comerciant/ broker de deseuri).
Caz concret: se doreste preluarea deseurilor metalice feroase si neferoase de la diversi colectori/ generatori de deseuri si transportul acestora cu mijloace de transport propii sau inchiriate catre societati autorizate in vederea valorificarii/eliminarii. Practic, nu se intra fizic in posesia deseurile, nu dispun de un spatiu unde sa depozitez temporar aceste deseuri. Nu este vorba de deschiderea unui punct de colectare (strângerea deseurilor, inclusiv sortarea si stocarea preliminara) care sa fie supus unei procedurii/ conditii care trebuie indeplinite pentru emiterea autorizatiei de mediu, activitatea nu se va desfasuta la sediul sau la vreun punct de lucru al societatii.

In legea 211/2011 privind regimul deseurilor, este definit termenul de " broker", - orice întreprindere/operator economic care se ocupă de valorificarea sau eliminarea deşeurilor în numele altor persoane, inclusiv brokerii care nu intră fizic în posesia deşeurilor, dar in nici o alta lege nu sunt specificate detalii despre activitatea de brokeri de deseuri, procedura de inregistrare, conditii care trebuiesc indeplinite, autorizatii etc.
In situatia data, rog mai multe detalii despre functionarea statutului de broker, este necesara detinerea unei autotizatii de mediu, care sunt conditiile pentru a putea desfasura activitatea mai sus mentionata. Rog indicarea unui act legislativ care sa reglementeze in vreun fel activitatea de broker de deseuri.

In cazul acesta care ar fi codul CAEN corespunzator al activititatii descrise, tinand cont ca, in urma alegerii codului CAEN se poate stabili necesitatea unei autorizatii de mediu (Lista activitatilor supuse procedurii de emitere a autorizatiei de mediu).

Va multumesc anticipat!

In sfarsit un raspuns pe masura asteptarilor. voi folosi BORDEROU de achiziţie pentru deşeuri metalice feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora, iar pentru celelalte tipuri de deseuri voi merge in continuare cu APP-uri.
Vă mulţumesc pentru răspuns!