Va multumesc pentru sfat.
Mai am o intrebare, daca ma mai puteti ajuta: Care este raspunderea administratorului intr-o SRL?
Multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o preoblema. Am lucrat cu o firma de transport fara contract. Contractul a fost semnat doar de noi , trimis la ei si "pierdut" undeva pe biroul administratorului. De ei nu a fost semnat niciodata, dar a fost si este tinut acolo. Nu ne-au mai platit facturile, noi ne-am retras masina si i-am dat in judecata. Normal, neavand contract, procesul se tine in orasul unde au ei sediul. Facturile au fost trimise la sediul lor cu AWB-uri, doar ultimele doua facturi au fost semnate de un reprezentant al lor. Am de la ei, in schimb, un extras de cont prin care isi recunosc debitul catre noi. Judecatorul ne-a admis la dosar doar cele doua facturi semnate de ei, nesemnificativ cu ceea ce au ei sa ne dea.
Intrebarea mea este: ce trebuie sa fac mai departe sau cum pot eu sa conving judecatorul ca prin acel extras de cont semnat si stampilat de catre ei si-au recunoscut datoria. Si ca sa fie totul "bine" pana la sfarsit, o alta firma a preluat doar baza de clienti a firmei cu care noi suntem in proces, iar datoriile.......sa mai astepte.....si salariatii la fel....
Va multumesc.
Este exact raspunsul pe care speram sa-l primesc.
Va multumesc foarte mult pentru ajutor.
Buna ziua,
Am si eu doua intrebari, va rog sa ma ajutati:
1. Pot sa suspend activitatea unei firme incepand cu 01.05.2009 daca am avut activitate pana in luna aprilie 2009?
2. Pot sa suspend activitatea unei firme incepand cu 01.05.2009 daca firma este in proces de recuperare de creante? Ce se intampla cu procesul? poate sa mearga mai departe daca firma are activitatea suspendata?
Va multumesc foarte mult.
Buna ziua,
Poate o firma sa trimita oamenii in prag de pensionare in somaj? Este o perioada minima si maxima inainte de pensionare in care oamenii sunt protejati intr-un anume fel?
Exemplu caz concret: un salariat mai are 5 ani pana la pensie. Poate fi trimis in somaj?
Exista vreo reglementare in acest sens?
Va multumesc foarte mult.
multumesc mult pentru ajutor.
O zi buna in continuare
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema. Am efectuat transport pentru o firma de curierat fara contract , si asa cum este normal la noi in Romania, nu vor sa mai plateasca. Au platit o parte din bani, dar mai au de achitat inca 3/4 din datorie.
Am reusit ( cu greu, dar am reusit) sa obtin de la ei o confirmare de extras de cont. Are "greutate" acest extras in instanta?
Un avocat m-a sfatuit sa cer stare de faliment . Costa mai putin si "da roade". Dumneavoastra ce ziceti?
multumesc pentru ajutor. eu sunt economist nu avocat. deci nu stiu sa-ti raspund la intrebarea ta. daca ar fi dupa mine , genul asta de oameni i-as baga la inchisoare timp de 10ani, nu 3-4ani . avocatul meu a inaintat dosarul acum un an pe penal cu abuz de incredere si am pierdut procesul pt. ca judecatorul a spus ca nu se incadreaza la penal ci la civil.
nu am facut factura. singura mea dovada ca nu mi-a dat banii este ca astele in original ale centralei sunt la mine. am convenit verbal ca in momentul in care imi da banii ii dau actele in original.:(
la ultima infatisare dl procuror a cerut ca persoana respectiva sa fie amendata penal , dar d-l judecator DUMITRU DUMITRU de la judecatoria PITESTI a considerat ca procesul a fost intentat gresit de la inceput, DUPA 1 AN DE PLIMBARI PE LA JUDECATA. va rog frumos, puteti sa ma indrumati?
sa cer recurs? sau sa intentez un proces civil?