avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Activitate adi02ro

Activitate adi02ro

multumesc frumos!
buna ziua! ----tva ajustat la mijloace fixe
un s.c. indeplineste conditiile de iesire din sistemul de tva , are tva trimestrial; vineri ar trebui sa depun actele pentru iesirea din sistemul de tva ....
nelamurirea mea este la ajustarea tva mijloace fixe
- in 31.05.2018 a cumparat un autoturism in valoare de 75.000 lei care are ca perioada de amortizare 4 ani (cod clasificare 2.3.2.1.1) ,(.48 de luni), de amortizat mai are 2 luni ( aprilie si mai 2022) , cum calculez tva ajustat/ pentru ce perioada de timp ( cate luni?!)
multumesc frumos pentru ajutor!
Buna ziua!
Am o farmacie care in cursul anului 2021 a achizitionat si vandut vaccinuri covid 19.......vanzarea de vaccin am inregistat-o in jurnalul de tva la rubrica "scutit fara drept de deducere".....

intrebarea mea:
trebuie sa calculez pro rata tva pana la data de 25.01.2022?!
multumesc anticipat pentru ajutor!
Buna ziua!
- am o societate care a avut 2 puncte de lucru ( magazine alimentare), in cursul lunii august a inchis un punct de lucru
- s-a mers la registrul comertului. la finante, s-a intocmit F4105
( contabil) si apoi F4105 + recipisa+ dovada inchiderii pt lucru service case marcat toate in luna august
- lunar ( sept) s-a intocmit F 4109 pt casa de marcat de la punctul inchis
- acum in noiembrie trebuie sa conectez si aceasta casa de marcat la MF-ANAF?!
mentionez ca doresc sa nu o mai folosesc niciodata aceasta casa de marcat!!
multumesc pt ajutor
Buna ziua!
O societate a functionat pana acum ca spalatorie auto cu salariati
incepand cu data de 01.07.2021 doreste ( face demersurile) sa se transforme in spalatorie auto self - cu jetoane ( fara salariati)
cum voi inregistra veniturile ?!
cum voi mai intocmi declaratia A4200 ( de la casa de marcat) fiindca bonuri fiscale nu se vor mai emite?!
multumesc frumos pentru orice sfat, ajutor!

multumesc frumos!
o zi placuta !
Buna ziua!
Un s.c. a achizitionat o casa de marcat in luna decembrie a anului 2018 , tot atunci a fost pusa in functiune....
in trim IV 2020 la calcularea impozitului pe microintreprindere ar fi trebuit sa tin cont de cheltuiala cu casa de marcat ( dar nu am tinut!) la stabilirea impozitului fiindca societatea a inchis punctul de lucru , a predat memoria cu casei de marcat in data de 17.12.2020......deci la 31.12.2020 nu o mai aveam
este corect?!
sau
trebuia sa tin totusi cont de casa de marcat fiindca ,totusi, a utilizat-o in perioada decembrie 2018- 17.12.2020
multumesc frumos pentru ajutor!
conventie somaj -persoane peste 45 de ani

buna ziua!
societatea "alfa" administrata de dl. IONESCU, si-a incetat activitatea , intre timp dl IONESCU si-a deschis o noua societate "omega"....poate sa angajeze fostii salariati pe noua societate si sa beneficieze de subventia de la somaj ( salariatii au toti peste 46 de ani)
multumes frumos pentru ajutor!

La 31.12.2020 o societate a inregistat o pierdere de 59.000 lei ( primul an dupa ce pana acum a fost doar pe profit). in primii ani de activitate profitul a fost repartizat in contul 1068 , care in prezent are un sold creditor in valoare de 457.000 lei ( din anul 3 de activitate profitul a fost repartizat la dividende )
acum la 31.12.2020 am putea intocmi o hotarare a asocitiilor in care sa se stipuleze ca suma de 59.000 sa fie acoperita din suma din contul 1068?!
daca da, ce monografie intocmesc!
multumesc frumos!
multumesc frumos!