Buna ziua!
As vrea sa stiu care este calea legala de a rezolva o problema si cui trebuie sa ma adresez in cazul in care am primit in casa mea spre a locui o persoana care nu-mi este ruda si l-am luat chiar si in spatiu, adica are domiciliul legal in casa mea.
Ulterior au intervenit niste probleme iar acesta persoana refuza sa plece din casa mea si sa-si schimbe adresa de domiciliu. Cum pot sa fac s-o dau afara pe respectiva persoana si sa nu mai apara ca avand domiciliul in casa mea?
Buna ziua!
As avea o serie de intrebari, daca aveti amabilitatea sa-mi raspundeti.
Acum doi ani am cumparat un apartament prin credit bancar. Prietenul meu a facut si el un credit de nevoi personale de cateva mii de euro pe care i-am dat ca avans la apartament.
Acum vrem sa ne despartim si am convenit ca am sa platesc eu in continuare acest credit. El vrea sa mergem la notariat si eu sa-mi iau angajamentul printr-un act autentic ca voi plati in continuare acest credit. Ce consecinte are un astfel de act?
Daca eu peste 5 luni nu mai platesc, spre exemplu, pe baza acelui angajament pot fi data in judecata si obligata sa platesc acel credit?
Si as mai avea o intrebare. Dupa aceasta despartire el refuza sa plece din apartamentul meu unde isi are si domiciliul. Ce pot face in acest caz? Este ilegal daca schimb yala si ii dau lucrurile cu proces verbal dar nu ii mai permit accesul in locuinta?
Multumesc!
Buna ziua.
As avea si eu o nelamurire. Am un credit ipotecar la o banca pe o perioada mai indelungata. Odata cu acordarea creditului a trebuit sa fac doua asigurari impuse de banca, o asigurare a bunul ipotecat si o asigurare de viata pentru mine. As vrea sa stiu daca in baza acestor asigurari , in cazul in care, Doane fereste, mi se intampla ceva, banca isi recupereaza creanta sau daca acesta se transmite mostenitorilor.
Multumesc!
Buna ziua.
Am o intrebare. Mama a decedat in anul 2006. De atunci nu am reusit sa deschidem partajul succesoral eu, tata si ceilalti 2 frati ai mei. Singurul bun imobil pe care mama l-a detinut impreuna cu tata este un apartament ce a fost achizitionat in timpul casatoriei pe numele amandurora. Ma intereseaza la cat are fiecare dreptul din acest apartament(in cote parti sau in procente, nu ma pricep). Mentionez ca mama nu a mai avut alti copii in afara de noi 3 iar tata este inca in viata.
Multumesc.
mai exact? adica in cazul in care nu vom incheia o conventie se considera ca bunul este dobandit inaintea casatoriei si , ca atare, nu este comun? si acest drept de creanta ce inseamna? ca celalalt sot poate cere in instanta restituirea sumelor cu care a participat la plata ratelor pe perioada casatoriei?
Buna ziua.
Acum 2 ani am facut un credit la banca pentru a-mi achizitiona o locuinta prin programul prima casa.
As vrea sa stiu ce se va intampla in cazul in care ma voi casatori si nu voi opta expres pentru unul din regimurile matrimoniale. Mai exact as vrea sa stiu daca acest bun va reprezenta un bun comun sau nu dupa casatorie si in ce situatie.
Multumesc:help:
Buna ziua .
As avea si eu cateva intrebari legate de rezolutiunea unui contract de intretinere.
Eu si sotul suntem la a treia actiune in justitie pe care soacra nostra ne-o intenteaza pentru rezolutiunea unui contract de intretinere din 1994 pentru ineindeplinirea obligatiilor contractuale. In 2008 a introdus prima actiune pe care a retras-o in decurs de 3 luni, al doilea proces a avut loc in 2010 iar ei i s-a respins cererea ca fiind nefondata pentru ca inclusiv martorii ei au spus adevarul si anume ca ea este cea care nu ne mai permite sa o intretinem si pune conditia de a locui impreuna cu ea, conditie nestipulata in contract. Anul acesta a introdus o noua cerere de chemare in judecata cerand acelasi lucru, motivand-o la fel. Intrebarile mele sunt:
- in ce masura se poate invoca autoritatea de lucru judecat in acesta situatie, avand in vedere ca mai existat o cerere motivata pe aceleasi argumente care i-a fost respinsa?
- in ce conditii putem cere o expertiza psihiatrica pentru soacra mea in cadrul acestui proces?
- eu si sotul am facut investitii in acel imobil care face obiectul contractului de intretinere , mai exact l-am renovat si l-am consolidat de-a lungul timpului. In cazul in care acum s-ar intampla sa i se admita cererea si contractul sa fie rezolutionat, lucru care presupune ca noua ni se vor inapoia prestatiile de pana acum, exista vreo posibilitate sa introducem o actiune pentru recuperarea investitiilor facute?
doresc sa mentionez ca soacra mea se afla la a treia actiune de chemare in judecata distincta, pentru cea de-a doua care i-a fost respinsa nu a utilizat varianta recursului motivand ca a sperat ca ne vom intelege, iar acum este la a treia cerere.
Multumesc.