sotia mea a lucrat ca vanzatoare 9 ani la aceeasi firma undeva la tara,pana pe 7 ian.cand patronul i-a transmis prin celelalte colege sa predea cheile.In decizia de concediere a scris ca in luna decembrie a avut 20 de zile preaviz si a incetat activitatea la 30 dec.iar actele pt.somaj le-a primit abia in 14 ian.deci nu le-a depus in 10 zile si daca se angajeaza are intrerupere pe cartea de munca.Alta problema este cu salariul,nu a primit pt luna dec.nimic nici salariul nici bani pt preaviz.Alta problema:pe decizia de concediere scria ca din cauza dificultatilor financiare se fac restructurari dar dupa 2 luni angajeaza alte 2 vanzatoare,are voie??CE este de facut ?? multumim..
multumesc,dar am omis cateva date:tractorul cantareste 8,6 tone tracteaza o remorca de 4,4 tone +incarcatura de 20 tone,deci trece de 30 t.total,si cred ca mai repede se incadreaza la categ.C+E decat la Tr..C=vehicul mai mare de 3,5 t si E=remorca mai mare de 750 kg;este doar o parere multa lume e in ceata la aceasta problema,legea se poate interpreta diferit.
nu am decat contractul de vanzare- cumparare .Cat ar costa actionarea in instanta a cumparatorului?? [informativ]am nevoie de avocat?Cine plateste cheltuielile de judecata si impozitul restant la auto vandut??multumesc mult...
locuim la tara,in 3 blocuri cu cate 4 apartamente cumparate de la fostul IAS .in curtea comuna fiecare a avut construite anexe anapoda,de la blocul vecin la noi si invers,unii au suprafata mai mare altii mai mica.Blocurile au numere de casa diferite in CF si la primarie in registrul agricol, curtile au fost despartite cu gard care ulterior a fost taiat.Cum sa facem pt a-si muta fiecare locatar anexele la blocul lui si sa refacem gardurile dintre blocuri??Unii sunt de acord dar cei care au suprafata mai mare nu vor.Multumesc...
in 2009 am vindut un autoturism ,cumparatorul l-a vandut mai departe si i-am pierdut urma fara sa-l fi radiat .In baza contractului de vanzare pot radia masina de la impozit? de la primarie?multumesc..
am avut 3 ha de teren agricol dat in arenda la o societate ,pe termen de 5 ani.anul acesta la 2 februarie contractul a expirat,si eu am luat terenul inapoi,dar administratorul societatii ma ameninta ca ma da in judecata pt.ca nu l-am anuntat in scris de aceasta intentie cu un an in urma.mentionez ca am anuntat retragerea terenului cu 2 ani in urma verbal si anul trecut tot verbal prin intermediul socrului meu si al unui unchi care pot fi martori.Terenul nu este cultivat e doar arat.Care ar fi solutia??multumesc.pe contract nu e specificat ca trebuie anuntul in scris..
am un teren in arenda si cand am mers sa cer banii pe arenda mi s-a spus ca i-a ridicat socrul meu avand cartea mea de alegator ca document.E POSIBIL sa ancaseze altcineva din familie banii din arenda daca nu are procura notariala??PE contract sunt doar eu trecut..multumesc. mai e valabil contractul in acest caz??
am avut 3 ha de teren agricol dat in arenda la o societate ,pe termen de 5 ani.anul acesta la 2 februarie contractul a expirat,si eu am luat terenul inapoi,dar administratorul societatii ma ameninta ca ma da in judecata pt.ca nu l-am anuntat in scris de aceasta intentie cu un an in urma.mentionez ca am anuntat retragerea terenului cu 2 ani in urma verbal si anul trecut tot verbal prin intermediul socrului meu si al unui unchi care pot fi martori.Terenul nu este cultivat e doar arat.Care ar fi solutia??multumesc.