avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Activitate softloom

Activitate softloom

14 ani, fată
Bună seara. Doresc o lămurire într-o situație neobișnuita, cuplu, soț și soție, cu copil minor, copil care vrea să își facă operație de schimbare de sex. Un părinte se opune, celalat susține copilul si desi au fost refuzati la multe centre medicale, acum au fost acceptati undeva la o asociație din Bucuresti ( nu am mai multe detalii). Întrebarea mea este daca exista legi în Romania pt astfel de situații, dacă parintele care se opune ar avea câștig de cauză pe baza vreunei legi ca acest copil macar să mai astepte câțiva ani până să aibă discernământul necesar pt asa ceva. Va mulțumesc.
Bună seara. Vă rog dați-mi un sfat. Poate o persoană, în calitate de fiu, să ceară de la Starea Civilă certificatul de căsătorie al părinților lui. Este cazul soțului meu, cu tatăl decedat, cu mama în viață, dar în incapacitate de a se deplasa și de a se mai descurca. Mulțumesc.
Buna ziua. Am avut un descoperit de card BRD pe care nu l-am achitat. A fost făcut cam prin 2007-2008. Între timp deja nu mai apaream la Anaf si Biroul de Credit, in 2015 mi s-a aprobat card de credit Raiffesen care e deja achitat si închis. De ce încă apar la o firma de recuperare cu creditul de la BRD, desi e trecut de 10 ani? Mulțumesc.
Răspuns la discuția Plată proprire din mână
Mulțumesc. Cum mă asigur că anuntă banca si angajatorul? Este varianta sa cer si eu un act de la executor care sa facă această dovadă?

Dapix a scris:

Totul depinde de executor, mai precis de cât de repede se mișcă acesta. Trebuie să trimită adrese de ridicare a popririi la bănci și angajator.
Cu executorul discutați acest aspect, că altfel deși veți plăti din mână toată datoria, puteți avea surpriza că încă continuă executarea silită.

Răspuns la discuția Plată proprire din mână
B.E.J

Dapix a scris:

Cine vă execută, ANAF-ul, Primăria sau un BEJ`?

Buna ziua. Eu am o proprire pe salariu si acum am posibilitatea sa imi platesc toată datoria. Cum ar trebui sa procedez? Si ce act sa cer ca dovadă ca datoria mea a ajuns la zero, astfel încât proprirea să dispară? La cat timp dupa ce imi achit datoria se vede in sistem ca totul e platit? Mulțumesc.
Bună ziua. Deci să înțeleg din punctul 1 că ce îmi trage mie din salariu contribuie la scaderea sumei datorate?
Multumesc!
Buna ziua. Am o proprire pe salariu si întrebarea mea este dacă cu fiecare luna in care mi se trage din salariu, se scade din suma poprită? Nu înțeleg niste termeni din actele pe care le-am primit...
"...până la concurența sumei de..." Asta înseamnă ca mi se scade din suma?
Iar mai jos scrie așa: "...indisponibilizarea sumelor de bani proprite nu va înceta decat dacă veți achita integral creanța prevazuta mai sus, prin virament bancar..."
Cum este de fapt? Eu am înțeles ca mi se ia din salariu si datoria scade...
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Proprire salariu
Buna ziua. Astazi firma a virat prima suma pt proprire. Executorul mi-a zis ca trebuie sa ii trimit dovada primei plati si o cerere de ridicare a propririi ca sa imi pot ridica restul banilor. Va rog sa imi spuneti daca aceasta cerere este tip sau pot sa o scriu eu pur si simplu...De asemenea, stiti cumva cat dureaza pana banca primeste adresa de la executor pentru ca restul banilor sa fie disponibili. Multumesc!