avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Activitate Empire

Activitate Empire

Tinutul cainelui in lant este in sine rau tratament, in alte tari e interzisa practica.
Dar inteleg ce ziceti, multumesc.
Ce consecinte legale presupune scenariul in care o persoana intra pe proprietatea privata a unei companii si taie lantul cainelui de paza?
Nu e vorba de furat cainele, desi acesta fiind liber ar putea sa dispara ulterior sarind gardul.

Nu stiu nici daca are importanta daca compania detine cainele legal, fiind cipat si cu acte, sau daca e un maidanez.
Buna ziua,

Intentionez sa achizitionez un numar mare din produsul X, pe care apoi sa-l vand in calupuri de cateva sute de bucati catre persoane fizice, pana in 5000 lei/bon.

Vorbim de valori mari si de asta nu stiu cum as putea-o face ca sa fie in regula. Am deja clienti si intentionez sa vand fara punct de lucru.

Niste indicatii?
Răspuns la discuția Impozitarea discountului
E o reducere in cadrul unei promotii. Insa reducerea, din diverse motive, nu se poate calcula decat luna urmatoare facturarii. Ii e imposibil furnizorului sa treca discountul pe aceeasi factura.
Buna ziua.

Se da un SRL-D care achizitioneaza produsul x la pret de 2 lei, insa la acest pret se ajunge prin aplicarea unui discount in urmatoarea luna. Astfel, produsul vine luna asta pe factura la 10 lei, iar luna urmatoare se face o factura de discount pentru 8 lei.

Acum problema e ca am fost azi la contabil si sunt doua chestii pe care nu le inteleg, prima ca facturile astea pe 10 lei vor impinge firma peste pragul de platitor de TVA, a doua ca pe cei 8 lei discount va trebui sa plateasca 3% impozit.

Are dreptate contabila?
Doresc sa vand o aplicatie cu plata prin SMS.
Eu as vrea sa simplific totul si sa vand fara complicatii, dupa plata SMS (printr-un 3rd party gen mobilpay), sa deblochez butonul iar clientul sa descarce aplicatia.

Pot face asa, sau trebuie sa-i cer ceva date de identificare ca sa pot justifica mai tarziu vanzarea?
Răspuns la discuția Amenda lipsa rovinieta
Cand am coborat dimineata sa merg la servici, masina nu mai era in parcare, urmatoarea directie a fost Politia :)
Am si procesul de predare/primire cand am fost nevoit sa merg dupa ea in Pascani. In intervalul asta a luat-o radarul.
Motivul pentru care masina nu avea rovinieta e ca nu o folosesc decat sa merg cu ea la servici, nu ca as incerca sa pacalesc cumva legea.

Voi trimite actele in Bistrita si sper sa se rezolve fara cheltuieli prea mari.
Multumesc din nou!
M-am lamurit, multumesc mult pentru rapunsuri.
Am inteles.

Daca o platesc azi si fac ulterior contestatia si o castig, mai primesc banii inapoi?
Multumesc pentru raspunsuri.

Insa judecatoria emitenta e in Bistrita, daca as face toate drumurile necesare din Biaa Mare, as iesi pe final in pierdere mai mare decat daca as plati amenda.