avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate gabrielab28

Activitate gabrielab28

Bună ziua,
Mă numesc Gabriela Bălăceanu și sunt în dificultatea de a vinde un apartament unde unici propietari sunt părinți mei, mama mea este încadrată ca handicap grav cu drept de asistent personal, problema ei este de ordin psihic nemaiputând semna nici un act, eu o reprezint peste tot fiind și unica fică și asistent personal. Ei locuiesc într-un apartament de 2 camere la etajul 4, fără lift. Amândoi fiind bolnavi și bâtrăni mama 77 ani și tata 75, nu mai pot urca și sunt foarte greu de deplasat. Astfel stând lucrurile am hotârât împreună cu ei să vindem apartamentul și să cumpărăm o casă unde să locuim împreună fiind lângă ei tot timpul deoarece mai ales mamei îi trebuie asistență non stop. Azi am fost la notar cu tata și cumpărători și deși am sentință judecatoreasca ca curator am înțeles că nu e suficient și trebuie alta sentință judecătorescă prin care se decide daca pot sau nu vinde apartamentul. Vă rog să mă lămuriți care sunt pasi și dacă ceea ce eu intenționez de a vinde și de a cumpăra altă casă mai mare cu diferența pusă de noi este realizabilă sau nu?
Buna seara,
am depus in urma cu o saptamana dosarul pentru a fi curator mamei mele care a fost clasata la grad I de handicap cu drept de insotitor. Mama mea locuieste cu tatal meu care este si el foarte bolnav si pentru ca ei nu mai pot sa se descurce singuri am decis sa-i mutam la casa impreuna cu noi. Find dosarul pe rol si intelegand ca dureaza 2 luni pana la finalizare, intrebarea mea e ca schimbarea domiciliului parintilor mei influeteaza sau nu dosarul cu pricina?
Buna ziua,
Ambii părinti sunt la o vărstă înaintată și foarte afectați fizic și psihic, nu se mai pot deplasa si depind in totalitate de mine ca unica lor fiică. Problema e că locuiesc ca propietari de drept într-un bloc cu 4 etaje la etajul patru neavând lift. problema e că trebuie transportati pe brate cănd mergem la medic pentru a fi consultati. Eu ma chinui să vând acest aprtament pentru ai muta la casa sau o garsoniera undeva jos pentru a fi mai usor si pentru ei si pentru noi pentru a ne deplasa. Problema e că sunt foarte instabili mintal azi vând maine nu mai vând, și sincer nu știu cum pot proceda în acest sens. Acolo mie foarte greu sa-i intretin deoarece trebuie dusi des la medici pentru fi sub observatie tot timpul. Ce pot face sa-i ajut si sa nu mai depind in totalitate de decizia lor pentru a vinde legal.
Răspuns la discuția Repartizare consum apa
da aveti dreptate doar ca sotul meu nu e presedinte pe blocurile unde deja functioneaza acest procedeu de incasare pe persoane

noi avem central propie pe gaz nu depindem de cet,si avem asociatie de locatari.
Bună ziua,
Vă rog frumos să mă ajutaţi să înţeleg si eu următoarea dilemă.
Locuiesc intr-un cartier de blocuri ANL ca chirias şi aud la şedinţă ca la 3 blocuri din acest cartier administratorul încasează bani la apa rece şi caldă deşi avem apometre instalate, după numărul de persoane nu după consum. La ultima şedinţă sa discutat să se încaseze aşa şi la blocul nostru, dar soţul meu care e presedintele blocului, a cerut ca cei care cer asta să aducă legea după care se ghidează.
Întrebarea mea este, administratora ce practică acest tip de încasări ca pe vremea răposatului când nu aveam apometre se poate da în instanţă sau sesiza undeva de către cei în pagubă? şi dacă da, unde se pot sesiza astfel de reclamaţii? pentru a obţine un rezultat.
cu stimă
Gabriela Bălăceanu
Răspuns la discuția Moștenire
vă multumesc
vă doresc mult succes în tot ce faceți
Discuție Moștenire
Bună ziua,
vreau să știu dacă pentru a moșteni un imobil ca unic moștenitor trebuie făcut testament cât sunt părinții în viață sau se trece direct imobilul pe singurul moștenitor respectiv unicul lor copil?
Vă mulțumesc
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti exact cum la ce anume se poate apela la fondul de rulment al asociatiei de locatari?
daca se poate utiliza si pentru achitarea facturilor in cazul in care sunt restantieri pentru a nu se ajunge la penalizari,adica se poate folosi nu doar pentru persona in cauza si pentru alta persoana sau nu?
va multumesc anticipat
Avem un caz la noi pe scară, problema e ca nu suntem propietari doar locatari în regim ANL, şi persoana care ne datoreaza banii defapt a sustras fiind administrator pe o perioada de 2 ani banii locatarilor în iterese personale, noi ca locatari am aflat acest lucru doar dupa 1 an când din intamplare unul din cenzori sa dus la EON-gaz sa verifice penalitătile ce tot apăreau pe lista de cheltuieli si atunci am aflat ca defapt in prag de iarnă suntem pe punctul de ni se tăia gazul şi apa,am pus fiecare bani de la noi pentru a acoperi acesta suma si am inaintat proces penal asupra administratorului care de frică a plătit jumatate din datorie si a promis prin hârtie notarială că se obligă de achita si celalta parte în decurs de 3 luni, am renuntat la procesul penal pe baza acestei declaratii, si surpriza e ca nu numai ca nu a mai achitat nimic din datorie dar a si acumulat datorii prin neplata cheltuielilor la întretinere pe o perioada de 4 luni. Acum vrem ca asociatie de locatari sa-l inaintam in proces nevând alta strategie pentru a ne recupera datoriile si a nu ramane restanti la furnizori.
Intrebarea e cum se va achita acesta persoană fată de noi ca asociaţie, nefiind propietar, neavând masina propie, si având un venit minim pe economie? ªi cireşa de pe tort e că este şi bolnav, şi defapt pe asta se bazează această persoană că noi nu avem nici un câştig de cauză în instanţă, cu cazul lui.
Buna ziua,
am lucrat ca voluntara la o fundatie pe periada 1 Septembrie -31 decembrie 2010 angajata fiind din ianuarie 2011-septembrie 2011 cănd am rămas în prenatal şi postnatal pănă în ianuarie 11-2012, după care nebeneficiind de concediu maternal am intrat în 3 luni de CFP pâna pe 11 aprilie 2012.
înainte de asta am mai lucrat cu carte de munca la alta fima pe perioada 21 septembrie-30 decembrie 2009.
Intrebarea mea este daca pot sau nu sa beneficiez de somaj?
Va multumesc anticipat