Multumesc, as mai avea o intrebare, daca PFA-ul vechi este doar suspendat si nu inchis, am inteles ca contabila depune lunar venituri zero, memoria fiscala a fost predata la ANAF.
A fost un taxi pentru care persoana a avut PFA, nu cumva ANAF-ul inca percepe taxe si de aceea se aduna?
Pentru ca persoana plateste de cativa ani din pensie cate 200 de lei lunar si datoria tot nu scade.
In prezent are 5300 de lei de plata si cam tot asa era cand am mai verificat eu periodic pe ghiseul.ro
Am mostenit un apartament care a fost cumparat in 1992 in rate, s-a platit avans la cumparare si restul de rate tot in acelasi an.
Eu vreau sa vand apartamentul, insa notarul imi cere dovada ca apartamentul a fost achitat integral, insa nu am un astfel de document.
La firma de la care s-a cumparat apartamentul am fost si au spus ca au arhiva partiala si ca nu pot sa imi elibereze un astfel de document, m-au trimis la cec unde se faceau platile la rate.
Insa in contract nu aparare mentionat cec.
La cec mi-au spus ca pot doar sa imi dea o dovada ca eu nu apar cu datorii la el.
Intrebarea mea este acel document eliberat de Cec Bank poate fi de ajuns pentru ca eu sa vand apartamentul?
(eu fiind mostenitorul, in contractul de vanzare cumparare apare numele bunicii mele care a cumparat apartamentul initial).
Apartamentul este inscris pe numele meu la taxe si impozite.
Am facut o contestatie la o amenda primita de la politia locala.
Am precizat pe cerere adresa de resedinta care difera de cea din cartea de identitate, si am scris si la sfarsit ca doresc sa primesc notificari la adresa de resedinta.
Se va tine cont, si nu vor trimite plicuri la adresa din cartea de identitate?
Daca ma citeaza si nu ma prezint, pot sa primesc vreo amenda pentru neprezentare?
Postasul pune plicul in cutia corespunzatoare adresei respective. Nu le duce nimeni, ele ramin pe acolo, lunar vad la mine pe scara cel putin 2-3 plicuri care vin la adrese corecte, dar nu cunosc destinatarii.
Si totusi, cum de s-a intocmit acel proces verbal fara sa fiti de fata ?Cum v-a identificat ? Cum de stiti ca vi s-a intocmit un PV de contraventie?
Parcare nepermisa, masina a fost ridicata, eu nefiind de fata.
Am vorbit la posta si mi-au spus ca plicul se da pe baza de semnatura. Daca nu ma gaseste, se intoarce la oficiul postal si sta acolo 10 zile.
Procesul verbal a fost facut fara ca eu sa fiu de fata.
Prin posta nu cred ca am cum sa primesc, intrucat nu locuiesc la adresa din buletin. Nu cunosc nici persoanele respective care locuiesc acolo.
Daca postasul nu ma gaseste acolo, nu se duce plicul la oficiul postal care apartine de acea adresa?
Am primit o amenda pentru parcare nepermisa.
Daca amenda imi vine la adresa din buletin, insa eu nu locuiesc acolo, nu am access la cutia postala, cum obtin amenda?
Sau pot sa ma duc la taxe si impozite unde se platesc si amenzile si pot plati acolo?
Stiu ca le apare in sistem ce amenzi am.
Daca platesc amenda, mai am dreptul sa fac contestatie pentru a imi recupara suma de bani platita?
In caz de castig, unde voi primi banii?
Buna ziua, multumesc mult pentru raspunsurie detaliate.
Ma refeream la testament, nu la act de mostenire, am folosit un cuvant gresit.
Daca bunica mea nu detine casa parinteasca si pamanturile, are vreo valoare daca face testament, in ideea ca tot trebuie facuta succesiune (casa si pamantul nefiind pe numele ei).
Testamentul se face doar in prezenta notarului?
Ma gandesc ca ar trebui totusi facut act de donatie pentru apartament, pentru ca macar acela este pe numele ei.
Daca poate sa ma lamureasca cineva:
Bunica mea detine un apartament pe numele ei.
O casa la tara si pamant pe numele parintilor ei.
Nu are frati sau alti mostenitori. Este unica urmasa.
Ca urmasi, are doar pe tatal meu, fara alte rude.
Poate sa faca act de mostenire pe toate bunurile chiar daca pe casa si pamant nu este trecuta ca detinator, apare numele parintilor.
Trebuie facut in prezenta unui notar?
Cu actele de mostenire, in caz de deces, ce pasi trebuie sa faca tatal meu?
Ca informatie, este nevazotoare insa poate semna, aude, este constienta.
Ma intereseaza in ideea de a evita succesiunea, intrucat sunt costuri mari.