avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Activitate Provi

Activitate Provi

Răspuns la discuția Schimbare prenume
[editat citat]

Multumesc @gi_jane2. Cu toate aceste informatii nepoata mea (a vazut deja raspunsurile) s-a hotarit sa demareze procedura.
Buna ziua. Am o nepoata majora, cu scolile terminate si locuinta proprie.
Din pacate, mama ei a botezat-o cu un nume foarte greu de pronuntat si de scris. In actele oficiale, unde ar trebui sa fie corect scris, este mai mereu gresit. Tot ea este cea care trebuie sa faca cerere de anulare a actului (din vina functionarilor). Timpul trece, nervii se aduna, uneori plateste penalitati pentru intirziere din acest motiv. Intrebarea este: poate sa ceara schimbarea prenumelui numai pe acest motiv? Nu este un nume deocheat, pornografic, nimic ce spune in lege. Doar foarte dificil de descifrat.
Ce alte actiuni ar mai urma daca se schimba numele? Trebuiesc schimbate toate actele, sau se poate dovedi cu un act ca X a terminat scoala si acum are numele Z, la fel cu locuinta, etc. Multumesc.
Răspuns la discuția Atac (probabil) donatie mascata
Joha a scris:

Actiunea in reductiunea liberalitatilor excesive este prescriptibila in termen de 3 ani.


Multumesc, pina la urma cred ca am inteles ce ati vrut sa spuneti. Ar trebui insa, sa tineti cont ca aici nu vorbiti cu alti avocati ci cu... simpli muritori care va cer sfatul tocmai din nestiinta.
Răspuns la discuția plata APA
Daniel4x4 a scris:

1.Dati mai multe detalii : initial spuneti "curtea noastra", iar ulterior ca factura este doar pe numele dvs....
2.De ce nu exista contor separat pe conducta care deserveste barul ?


Se intilneste in multe orase (mai ales in Ardeal) aceasta situatie. Exista un condominiu de mai multe imobile cu o curte comuna. Utilitatile sint la comun si, in trecut, din comoditatea regiei de apa si nestiinta locatarilor s-a facut contract cu un singur locatar. Acesta imparte valoarea facturii de obicei dupa numarul de persoane (desi am vazut 1 persoana care consuma mai mult decit o familie din 3 persoane - caz real), aduna banii si achita factura. Unele firme au cumparat apartamentul cu iesire la strada si... vedeti ce se intimpla.
Bunaziua.
Un batrin (Bunic) a avut 3 copii. In 1980 deja vaduv, a vindut locuinta catre unul din nepotii sai (exista mai multi). Nu se stie daca la acea data fiii renuntasera la mostenirea din partea mamei dar, probabil da, din moment ce tranzactia a putut fi facuta. Dupa citiva ani (inainte de '89) bunicul a murit, nepotul intrind in posesia locuintei, fara insa a locui acolo.
Este posibil ca incepind din acest moment fiii si ceilalti nepoti sa atace tranzactia ca fiind donatie mascata? Multumesc
Multumesc @freeelis
Buna dimineata.
Presupun ca a inceput deja vacanta judecatoreasca. As dori sa stiu daca in acest timp pot gasi avocatul la biroul sau, sau nu (nu ii stiu numarul de telefon). E necesar sa deplasez pentru asta un batrin de 90 de ani la aproximativ 500 km si nu vrem sa facem drumul degeaba. Multumesc.
Iata ca nu se mai uita nimeni la temele vechi! Multumesc!:thumbdown:
eu.ro.lex a scris:

da, ce v-ar putea opri...:-/


Aceasta donatie se poate face si in fata unui avocat? Intreb, pentru ca 3 notari ne-au refuzat. Ii inteleg, ar incasa o tranzactie in plus, dar noi nu avem timpul necesar. Multumesc.
Multumesc mult!
Cam la fel gindeam dar nu indrazneam sa cred ca poate fi adevarat.