avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate Alessya

Activitate Alessya

Buna!
Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca stiti.As vrea sa stiu si eu legea in care se spune ca,Condica in care trebuie sa se semneze fiecare angajat la venirea si la plecarea din companie este obligatorie.Mai exact ce presupune aceasta condica.Este obligatorie intr-o firma sau nu.Si cum se face?
Va multumesc anticipat!
Va rog mult sa ma ajutati.Am pe cineva angajat care ar vrea sa iasa la pensie pe puncte.Are vreo 27-28 de ani vechime,iar ca varsta are 50 de ani.Nu stiu cum se face.Daca stiti cum se face sau pe ce sa intru sa citesc despre pensionare pe puncte.E vreo lege noua?Multumesc anticipat!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrabarea:sanctiunile disciplinare privind reducerea salariului de baza pe o perioada se trec in cartea de munca?Daca da,cum????
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția doua carti de munca
Cum de ai doua carti de munca?Nu se poate sa ai doua carti de munca,este ilegal.In cazul in care ai pierdut una din ele si ai declarat ca ai pierdut-o,iar intre timp ti s-a facut alta si s-a gasit si cealalta,trebuie s-o anulezi pe cea veche.Trebuie sa mergi la ITM-ul de care apartii si sa spui c-ai recuperat-o si pe cea veche si sa ti se treaca vechimea.
M-ar interesa mai mult detalii ca sa-ti dau un raspuns exact.
Din cate stiu eu trebuie sa te duci sa faci un contract cu CAS prin care sa contribui,caci altfel nu se poate.Pentru ca pe tine practic acum te plateste statul,tu nu contribui nicaieri.
Este posibil sa trec pe cineva incadrat pe perioada nedeterminata pe perioada determinata.Daca da,in ce conditii?Va rog!
Multumesc frumos!
Am si eu mare nevoie de procedurile pentru obtinerea permisului de munca de Tip C(ce acte se depun la inceput,ce se face dupa aceea-absolut tot).
Va multumesc mult de tot!
Discuție Fise Post
Va rog mult de tot daca aveti fise de post pentru maistru si sef santier.Va multumesc!
E posibil ca cineva care are 8 clase sa faca scoala de soferi pentru categoria B si sa conduca buldoescavator sau miniincarcator(operator utilaje constructii).
Multumesc.
Discuție Fide post
As avea si eu nevoie de urmatoarele fise de post:
-sofer
-electrician
-inspector protectia muncii
-fierar
-muncitor necalificat
maistru
Multumesc!