Buna ziua,
deoarece primesc raspunsuri diferite, postez si aici intrebarea mea in speranta ca voi fi lamurita:
in 2013 am nascut si am optat pt. CIC de 2 ani; m-am razgandit si ma voi intoarce la munca in ianuarie 2015 (copilul va avea 1 an si 6 luni); am inteles ca si in cazul asta am dreptul la stimulentul lunar de 500 lei, pana la implinirea a 2 ani de catre copil.
Intrebarea mea este: in cazul asta, tatal mai este obligat sa-si ia concediul de o luna pt. copil sau nu? multumesc
multumesc de raspuns; intr-adevar nu am apelat la un avocat; am fost la ghiseul de plati impozite din cadrul primariei si acolo mi s-a spus ca doar in instanta pot rezolva ca sa nu mai apara masina pe numele meu; mi se pare ciudat, pt. ca am prieten din alt jidet, care intr-adevar "a scapat" de auto vandut, destul de simplu, la primarie. Nu pricep de ce intr-un judet e asa si in altul e alta procedura.
Buna,
acum cativa ani am vandut o masina cu contract vanzare-cumparare la notar; cartea de identitate auto a ramas la mine; cel care a cumparat-o nu a transcris masina pe el, astfel ca eu platesc anual impozit pt. ceva ce nu mai am; la primarie mi s-a spus ca trebuie sa actionez in instanta; pe cumparator nu-l gasesc, e plecat din tara, masina e posibil sa fi ajuns la fier vechi ... am facut o cerere de radiere la tribunal, am atasat copie dupa contract C-V, dupa cartea de ident. auto, dar mi s-a respins pe motiv ca: "reclamantul nu s-a conformat si nu a complinit deficientele de chemare in judecata, in sensul ca nu a indicat motivele de drept pe care isiintemeieaza cererea, dovezile pe care isi intemeieaza actiunea formulata, cu respectarea prevederilor art. 194 alin. 1 lit. e cod procedura civila raportat la capatul principal de cerere. "
Ce ar trebui sa inteleg de aici? cum ar fi trebuit sa formulez cererea? cum sa procedez ca masina sa fie radiata astfel incat sa nu mai platesc impozit?
Multumesc.
Buna,
mai am o nelamurire, va rog:
prescriptia de 3 ani se calculeaza de la momentul in care ar fi trebuit achitata ultima rata (cf. graficului de rambursare), sau se calculeaza de la momentul in care imprumutatul a platit ultima data? (cf. graficului ultima rata era in 2009 aug., dar el a achitat doar vreo cateva rate in 2008, apoi a mai platit prin 2012 vreo 2 rate).
Va multumesc pt. raspuns; dar, mai exista o nelamurire: pt. a face aceasta contestatie, e nevoie sa achit 10% din datoria celui care a imprumutat de la CAR?
si in cat timp de la data primirii somatiei, pot depune aceasta contestatie?
ok, deci in cazul in care fac o contestatie la judecatorie probabil va incepe un proces ... care va dura; daca mi se opreste 2/3 din salariu, nu mai pot sa imi achit datoriile mele ... situatia e cam asa: eu castig aprox. 250 euro si platesc bancii 270 euro; ma gandeam ca daca fac dovada ca am alte obligatii (imprumutul meu de la banca) societatea la care lucrez nu imi face proprire pe venit.
Buna,
in 2007, am semnat ca girant (din 3) pt. persoana X, care a luat un imprumut de la CAR Sanatatea, ce trebuia achitat pana in 2009; persoana X a plecat din tara, ratele nu s-au platit, iar acum am primit de la un executor judecatoresc somatie ca datoria nu a fost achitata, iar eu ca girant sunt in situatia de a mi se pune proprire pe salariu. Insa eu am creditul meu la o banca, iar salariu merge in totalitate pe achitarea ratei lunare. In situatia asta mi se mai trage pt. datoria de girant? Ce pot sa fac? Logic, vreau sa imi platesc mai intai ratele mele si apoi pe ale altuia de la CAR.
multumesc.
sunt salariat in sistemul bugetar, cu un program de 24hmunca/72h libere; din 2009 ne-au fost anulate toate sporurile, am ramas doar cu cel de vechime. Lucram noaptea, duminica, in sarbatorile legale fara sa fim platiti suplimentar pt. aceste zile. Intrebarea mea este: se mai acorda spor de noapte? si daca da, ce putem face in acest sens pt. a-l recupera. Multumesc.
Buna, am contractat un credit ipotecar in 2008 pe 25 ani, in care eu si sotul suntem "Imprumutatul"; sotul este bugetar, prin taierile salariale, in 2010 nu ne-am permis sa platim rata lunara, prin urmare am cerut bancii o perioada de gratie de 6 luni; raspunsul bancii a fost o perioada de gratie de 12 luni, in care nu plateam comisionul de administrare, dar plateam dobanda. Astfel, s-a prelungit scadenta finala, iar creditul este pe 30 de ani. In final, se ajunge sa platim aprox. 75.000 euro, din care aproape 25.000 sunt comisioane.Intrebarea mea este: aceasta anexa din 2010 a fost semnata de reprez. bancii si de sot (la Imprumutat apar doar datele lui), este legal continutul anexei fara semnatura mea? Plus ca de vreo 2 luni banca ne zice ca trebuie sa platim 60 lei comision de administrare cont, in ciuda faptului ca platim lunar un comision de adm. credit (ultima luna a fost de 129 euro). Multumesc