avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Activitate monicaemiliapop

Activitate monicaemiliapop

sunt personal contractual referent din 2008 in MAI, in 2010 am terminat facultatea dar nu am fost avansata in gradul de inspector si am tot sperat ca se va intampla acest lucru.sa mai sper sau nu si cui sa ma adresez?
[codul fiscal zice ca nu sânt venituri impozabile, cei de la ANAF nu prea citesc Codul Fiscal şi emit decizii pe bandă rulantă.

ART. 72 Venituri neimpozabile

(1) Nu sunt venituri impozabile veniturile obţinute de persoanele fizice din valorificarea în stare naturală a produselor culese sau capturate din flora şi fauna sălbatică.

(2) Veniturile definite la art. 71 alin. (1) sunt venituri neimpozabile în limitele stabilite potrivit tabelului următor:

nu pot sa redau tabelul care urmează dar puteti accesa Codul fiscal şi vedeţi unde va incadrati.

ART. 71 Definirea veniturilor

(1) Veniturile din activităţi agricole cuprind veniturile obţinute, individual sau într-o formă de asociere, din:

a) cultivarea produselor agricole vegetale;

b) exploatarea pepinierelor viticole, pomicole şi altele asemenea;

c) creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.

(2) Veniturile din silvicultură şi piscicultură reprezintă veniturile obţinute din recoltarea şi valorificarea produselor specifice fondului forestier naţional, respectiv a produselor lemnoase şi nelemnoase, precum şi cele obţinute din exploatarea amenajărilor piscicole.

(3) Veniturile din silvicultură şi piscicultură se supun impunerii potrivit prevederilor cap. II «Venituri din activităţi independente», venitul net anual fiind determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă. Pentru aceste venituri sunt aplicabile regulile de impunere proprii veniturilor din activităţi independente pentru care venitul net anual se determină în sistem real.

(4) Veniturile obţinute din valorificarea produselor prevăzute la alin. (1) în altă modalitate decât în stare naturală reprezintă venituri din activităţi independente şi se supun regulilor de impunere proprii categoriei respective.

(5) Veniturile definite la alin. (1) pentru care nu au fost stabilite norme de venit sunt venituri impozabile şi se supun impunerii potrivit prevederilor cap. II «Venituri din activităţi independente», venitul net anual fiind determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă. Pentru aceste venituri sunt aplicabile regulile de impunere proprii veniturilor din activităţi independente pentru care venitul net anual se determină în sistem real.


Răspuns la discuția Decizie de impunere CASS
monicaemiliapop a scris:

Bună seara
Am un PFA pe care l-am înființat pt.a accesa fondurile europene la măsura 141 cresterea albinelor.Azi am primit decizia de impunerea de la CASS şi nu ştiu daca la codul CAEN 149 se impune plata CASS .Când am înfiinţat societatea pt accesarea fondurilor europene mi s-a spus că nu se impozitează şi că nu am obligații față de CASS,ANAF, etc.Vă rog saă mă ajutaţi.precizez ca am 46 familii de albine.
Mulţumesc mult.


Bună seara
Am un PFA pe care l-am înființat pt.a accesa fondurile europene la măsura 141 cresterea albinelor.Azi am primit decizia de impunerea de la CASS şi nu ştiu daca la codul CAEN 149 se impune plata CASS .Când am înfiinţat societatea pt accesarea fondurilor europene mi s-a spus că nu se impozitează şi că nu am obligații față de CASS,ANAF, etc.Vă rog saă mă ajutaţi.
Mulţumesc mult.
Răspuns la discuția mostenire sau nu
multumesc mult
Răspuns la discuția mostenire sau nu
multumesc tare mult,un avocat mi-a soptit ca ar fi o posibilitate-uzucapiune-.am vrut sa fiu sigura.
Buna seara
Mama mea a locuit în imobilul bunicii mele, împreuna cu aceasta, 17 ani,până când bunica mea a decedat și în continuare locuiește acolo. A avut grija de aceasta pe toată perioada celor 17 ani.Are dreptul la moștenirea imobilului ținând cont ca mama mai are 2 frați?Nu s-a făcut masa succesorala.
Mulțumesc pentru sprijin
Discuție timbru mediu
are cineva idee cand se pune in aplicare timbrul de mediu
unde se depune o contestatie impotriva deciziei de impunere emisa de Casa de asigurari de sanatate? la Casa de asigurari de sanatate care a emis aceasta decizie sau in alta parte?mă puteti ajuta cu un model va rog tare mult.multumesc.


Am un suzuki vitara pe care as dori sa-l înmatriculez.Am făcut plângere la Tribunalul Maramureș - contencios administrativ și fiscal și am primit termenul pentru data de 25.09.2013.Care e cea mai puțin costisitoare posibilitate sa-l înmatriculez mai repede de data mai sus menționata?