avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate badiufilaret

Activitate badiufilaret

Am discutat cu cei de la Getback, le-am explicat problema,mi-au spus ca trebuie sa rezolv cu telekom aceasta problema pentru ca ei continua cu dosarul meu ba chiar m-au si speriat ca daca nu rezolv mai repede ma vor executa silit,am incercat sa discut cu cei de la telekom si acestia mi-au raspuns ca: chiar daca am facut cererea de reziliere in septembrie eu trebuia sa inchei contractul prelungit prin intermediul telefonului in luna noiembrie deci pentru ei nu conteaza cererea de reziliere facuta in septembrie 2015 ci scadenta contractului semnat in anul 2007 si prelungit prin telefon din 2 in 2 ani care era in noiembrie 2015.Deci nu au dorit sa renunte. Plus ca in acea perioada nu am beneficiat de nici o promotie materiala gen: telefon la pret redus,tablete etc..Eu observ ca aceste entitati profita de bunul simt al persoanelor de buna credinta pentru a le lua si banii (dupa parerea mea),care nu li se cuvin . Nu stiu cum sa procedez .Sa iau legatura cu un avocat ? (sincer acum nu vreau sa le dau acea suma pe care o considera ei ca sunt dator, din motive personale si morale nu ca ar fi cine stie ce suma exagerata)
In urma unui contract de telefonie fixa incheiat in 14 noiembrie 2007 si reinnoit prin telefon pana in anul 2013, am facut o cerere de reziliere contract pe care am inregistrat-o cu nr de inregistrare in septembrie 2015,Am mai platit legal inca 30 de zile abonamentul dupa ce am facut cererea de reziliere,in acest timp au venit operatorii si le-am predat aparatele din contract, si apoi nu am mai platit nimic. Dupa 2 ani de zile ma trezesc cu notificare din partea unei companii de recuperari credite,Getback, ca trebuie sa mai platesc inca 162 de Ron diferenta de 2 luni de abonament ramas din contractul mai sus mentionat daca nu voi fi executat silit. Este legal si in spiritul legii aceasta cerere din partea acestei companii de recuperatori? Mentionez ca acum ma ameninta prin scrisori si telefoane ca ma vor executa silit daca nu achit suma de 162 de Ron,ca imi vor pune poprire pe salariu etc. Mentionez ca am renuntat la acest contract in urma unei discutii la telefon cu operatorul telekom cerandu-i sa imi modifice pretul contractului cu unul mai rezonabil datorita faptului ca in acea perioada se faceau promotii la abonamente mai convenabile(in aceleasi conditii pe care le aveam si eu dar pe care eu il plateam mai scump) la care am fost refuzat raspunzandu-mi-se ca nu sunt client nou si doar clientilor noi se aplica acea promotie.Datorita acestui fapt am renuntat la contractul respectiv si am incheiat un alt contract,dar pe numele sotiei mele,la acelasi operator pe aceeasi adresa dar beneficiind de promotia respectiva. Ce sfat imi puteti da,legal si moral? E normal ce se intampla?
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legal cu privire la urmatoarea problema;Locuiesc la tara pe un drum national. In fata locuintei mele a fost amplasata, acum 30-40 de ani o statie de autobuz(pentru transportul public local).Aceasta era lipita de gardul de imprejmuire al locuintei mele(streasina este pe terenul nostru).Au trecut anii,transportul public s-a desfiintat,oamenii care asteptau autobuzele nu mai sunt (nu mai sunt locuri de munca iar cei ce au, acum au majoritatea masina proprie si doar cativa mai asteapta masina la ocazie iar acestia ii numeri pe degete datorita faptului ca doar un microbuz face curse regulate de 4-5 ori pe zi si,si acele curse sunt facute cu microbuzul mai mult gol ).Aceasta statie a fost abandonata de autoritatile locale pana acum dar iata ca am auzit ca noua conducere a Primariei a achizitionat 4 statii noi de autobuz si din care una, doreste sa o amplaseze din nou in fata locuintei mele.Eu am cerut sa fie mutata noua locatie a acestei statii datorita faptului ca si eu doresc sa refac imprejmuirea proprietatii din beton iar in dreptul unde a fost vechea statie doresc sa fac o cale de acces spre locuinta mea.Ce cale legala pot sa adopt sa nu mai permit amplasarea acestei noi statii in fata locuintei mele??si care sunt limitele de distanta pe care trebuie sa le aiba aceasta statie fata de proprietatea mea si calea de acces pe care vreau sa o fac? Latimea proprietatii mele este de 16 ml(inclusa cu portile mari de 4 ml si poarta mica de 1 ml) iar statia noua are 5 ml si este asezata langa poarta mica de acces.Nu reusesc sa parchez masina decat in fata vechii statii (pentru a lasa calea de acces in curte libera)si sa nu mai vorbim ca,daca opreste un camion mai mare sa descarce materiale de constructii este foarte greu sa intre pe terenul meu. Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.
mai trebuie platit de tata impozitul pe venit din arenda? mentionez aici un lucru: tatal meu este pensionar si a dat o suprafata de 1ha si 30 de ari in arenda la o societate agricola. In contractul de arenda incheiat in anul 2010 societatea se angajeaza sa ii dea tatalui meu in fiecare an o cantitate de 500 kg de grau la fiecare hectar adica pentru el cantitatea de 650 kg de grau. Au facut anul trecut (2012) actul aditional de inscriere la ministerul de finante(contractul de arenda ramanand neschimbat) si acum intrebarea este???: Dupa ce societate agricola incaseaza ajutorul(subventia) pe terenul luat in arenda de la tatal meu si ceilalti proprietari de pamant tatal meu trebuie sa mai plateasca acest nou impozit pe venit de 16%?. Sfatul dumneavoastra care este?
Buna ziua,

Mama mea a fost si tatal meu este membru unei societati de ajutor reciproc de deces. La inceput au platit separat cotizatia (vreo 15 ani) iar apoi amandoi plateau pe un buletin si o chitanta unica suma de 165 Ron cotizatia anuala la acest fond. Chitanta este pe numele tatalui meu. Mentionez ca amandoi plateau cotizatia de cel putin 22 ani. Anul trecut (in martie),mama a decedat (am fost si am luat ajutorul de deces de la ei de 1500RON)dar cotizatia a fost platita pe tot intreg anul . Bun. Acum tatal meu doreste sa continue acest lucru (de a continua sa plateasca ajutorul de deces pentru el) si am contactat societatea sa primim cateva lamuriri. Primul lucru care l am auzit de la ei a fost ca taxa s a majorat la 185RON, iar al doilea lucru ca el o sa plateasca in continuare aceeasi suma adika tot 185RON total.Le am cerut o lamurire dar nimic, am intrebat cat este lunar de persoana si iarasi nimic raspunsul a fost: Veniti la sediu ,platiti aceasta suma de doriti SA CONTINUATI SA FITI MEMBRU :(((. E normal asa CEVA ? Se spune ca este societatea care ajuta pe oamenii nevoiasi,cu pensii mici,dar vad ca nu e asa. Macar o lamurire din partea dumneavoastra daca am putea avea,multumind pe entru acest lucru, pentru ca potentialul nostru material nu ne prea ajuta sa mergem sa clarificam acest lucru,sediul fiind si distant de localitatea noastra.
Asteptand un raspuns la intrebarea noastra (cum sa procedam?),va multumesc anticipat!
BUNA ZIUA,

Am si eu o nelamurire si as dori un raspuns cat mai exact daca se poate iar pentru aceasta va multumesc anticipat.
In urma cu 10 ani am facut cu parintii mei un contract de intretinere pe casa batraneasca si locul aferent pentru ca eu si sotia mea sa putem ridica un alt imobil iar autorizatia de constructie sa fie pe numele nostru sa nu am surprize mai tarziu din partea fratilor mei sa aiba pretentii la *munca* noastra.
Acum 6 luni mama mea a decedat si a ramas tata dar el acum are probleme de sanatate din cauza bauturii fiind diagnosticat cu inceput de dementa.
Lucrurile au inceput sa nu mai mearga bine intre noi (din cauza lui , avand momente de paranoia cum ca vreau sa il dau afara din casa si altele,etc etc lucruri neadevarate autentificate si de vecinii nostri),el refuzand acum sa mai fie intretinut de mine si de sotia mea,si una peste alta, un frate mai mare de al meu (aflat in strainatate)incitandu-l sa dizolve actul de intretinere,spunand ca poate sa il dizolve cand vrea el.
Mentionez ca in aceasta perioada (10 ani)eu am facut majoritatea investitiilor:(imprejmuire cu gard din beton a locatiei si ridicarea de alte anexe si alte lucruri necesare unui imobil ) iar lor (parintilor mei,acum lui) nu le-am cerut macar un leu (multumind lui Dumnezeu ca am reusit sa am eu posibilitati materiale prin munca mea)
Ma simt asa de neajutorat,noi (eu si sotia mea) impartind acelasi imobil cu tata,dorind ca lucrurile sa revina la normal,si stand cu frica de a fi citat in tribunal sa fie dizolvat contractul de intretinere iar eu sa vad cum se naruie o agoniseala( in adevaratul sens al cuvantului) facuta de mine si sotia mea.
Deci ,intrebarea este, se poate acum dizolva de tatal meu contractul de intretinere chiar daca eu sunt inca de acord sa il intretin si de acum incolo,( e tatal meu, Dumnezeule, si ii vreau tot binele din lume dar el nu vede asta,e ametit de aburii de alcool si de impunsaturile fratelui meu).
Inca o data va multumesc anticipat si astept un raspuns sa contina o raza de speranta din partea dumneavoastra
Buna ziua,

Am o mica dilema si eu si va multumesc anticipat de ajutor daca mi-l putetida si de timpul acordat!!
De mult stiam de un titlu de proprietate al bunicii dar nu am reusit sa dau de el pana acum cateva zile la Primaria din localitate. Pe acest titlu de proprietate e scris urmatoarele:
TITLU DE PROPRIETATE
Cetateanu :M.L.,si cetateanul B.D. mostenitorii defunctei M.M.

Mentionez ca M.L. este nora defunctei M.M. si B.D. este fiica legitima a defunctei:M.M.
Intre timp si bunica mea a decedat dupa ce a fost emis titlul de proprietate, iar sotul lui M.L.(fiul defunctei M.M.) a decedat din anul 1986 avand si el la randul lui 2 copii cu M.L.
La cererea facuta in anul 1991 pe legea 18, bunica mea (B.D.)a anexat la dosar certificatul de nastere si cel de casatorie din care trecea de la numele de M.D la numele B.D. iar nora (M.L): certificatul de casatorie cu fratele bunicii si cel de nastere,chiar daca avea doi copii in viata cu fiul defunctei M.M.(parerea mea ei trebuiau sa fie inscrisi ca mostenitorii legitimi ai sotului acesteia,fratele bunicii).
Intrebare ; ESTE POSIBIL CA NUMITA : M.L sa fie scoasa din dreptul de proprietate al titlului ca fiind nora si titlul sa fie doar pe numele bunicii mele ca fiind fiica legitima???
Va multumesc din nou de timpul acordat si astept raspunsul dumneavoastra cu incredere!!