Problema nu este locul de munca si ca eu nu vreau sa muncesc,ci respectarea legilor statului German,asta fac acum respect ceea ce cere legea acestui stat,pana in 2014 luna ianuarie,noi ca romania avem dreptul doar la munci sezoniere
Buna ziua, daca inteleg eu bine, venitul minim pe economie in Romania este de 150 €uro,Ok ! Deci eu va trebui sa platesc 1/4 din venitul mediu din Romania ???Daca da este ok,pentru ca oricum trimit catre 80 € lunar acasa la fetita mea plus pachete cu haine ,incaltaminte si jucarii,toate acestea din economile facute in trecut.Astept un raspuns.Multumesc
Am divortat de comun acord de sotie,dar instanta a hotarat sa platesc 150 euro lunar,Eu nu lucrez momentan in Germania,pentru ca nu am drept de munca momentan,nu realizez niciun venit si nu beneficiez de ajutor de somaj,dar am platit din economiile facute in anii trecuti suma de 80 euro lunar plus pachete cu haine,incaltaminte si jucarii pt copil.Am facut RECURS,dar instanta spune,citez;IN CEEA CE PRIVESTE PENSIA DE INTRETINERE,INSTANTA A LUAT IN CALCUL IMPREJURAEA CA PARATUL DOMICILIAZA IN GERMANIA-UNDE,CHIAR SI IN SITUATIA IN CARE NU AR AVEA UN LOC DE MUNCA STABIL(IN CONDITIILE IN CARE NU SA FACUT DOVADA IN ACEST SENS),IN MOD CERT OBTINE UN VENIT DE CEL PUTIN 600 euro LUNAR---am citat din ultima decizie civila.
M-am interesat aici pe la primarie si la finante publice in Germania si ei nu sunt obligati sa imi dea asa ceva la mana,pentru ca oricum nu figurez ca platitor de impozite.
Intrebarea mea este-eu trebuie sa fac dovada ca nu am loc de munca,sau instanta din Romania trebuie sa dovedeasca ca in mod cert eu obtin un venit de 600 euro lunar.Astept un raspuns de la dumneavoastra si va multumesc.
Am divortat de sotie si am fost obligat la plata pensiei de intretinere in valoare de 150 euro in cazul cand eu nu am serviciu.Mentionez ca am domiciliul in strainatate.Pe ce se bazeaza decizia magistratilor in acest caz.Nu am primit nici o instiintare,doar ce am auzit de la fosta sotie si am citit pe pagina de net a judecatoriei.Va multumesc
Buna dimineata,am vandut auto propriu dupa ce am achitat taxa de prima inmatriculare,cumparatorul poate sa isi recupereze taxa si cum ?Multumesc.
Buna ziua,urmeaza sa divortez,dar sunt plecat la munca in strainatate si cred ca ma voi stabili aici la familia si parintii mei in Germania.M-am cunoscut cu aceasta femeie,ne-am casatorit am facut un copil si toate in decurs de trei ani.Eu aveam serviciu la o renu,mita companie de telecomunicatie,dar din cauza stresului am decis sa demisionez,dupa 6 ani de serviciu..Sotia a fost asa de suparata ca a facut tot posibilul,impreuna cu parintii ei sa ma scoata din casa sub diferite pretexte.Am plecat spre Germania ca sa lucrez cu acte in regula, stiam ca mediul lor familial este compromis avand toti un caracter urat.Vreau sa stiu ce sanse am sa castig custodia copilului,pentru ca aici am toate conditiile,casa,serviciu,gradinita,scoala in apropiere iar pentru viitorul ei toate sunt gratuite,inca.Multumesc.
Buna ziua,Intrucat viitoarea ex-sotie este o persoana care are probleme serioase psihice si de comportament si fetita mea a ramas in tara cu ea si nu doreste sa ma lase sa vorbesc cu ea la telefon si nici pe video mess,as dori sa stiu si eu ce autoritati din Romania trebuie alertate sa vada daca copilul este bine.Mentionez ca viitoarea ex-sotie face parte dintr-o familie care este pensionta pe caz de boala,atat tatal cat si mama ei,chiar daca acestia sunt sanatosi si mai conduc si autovehicule pe drumurile publice.Ea ca si cadru didactic este deja in vederea autoritatilor pentru banii pe care ia primit la bacalaureatul din 2008,2009.Va multumesc.
Buna, esti foarte simpatica si chiar ai dreptate in ceea ce spui,nu sunt nervos si nici suparat
doar ca nu ma asteptam ca acest monstru,si la propriu si la figurat de femeie,sa fie asa de rautacioasa,si mai este si profesoara de limba si literatura romana,nu ii trebuie nimanui asa ceva la casa lui,o familie de oameni care traiesc din pensie de boala dar ei de fapt sunt sanatosi tun,daca as putea si caracterul mar lasa ias denunta.
Multumesc pentru sfat ,dar daca copilul in vizita la mine nu vrea sa mai plece?
Tocmaice facusem vorbe sa vina sa inceapa gradinita aici sa poata sa invete cat de cat limba
germana,scoala primara tot aici si universitatea sau facultatea tot aici pentru ca are toate conditiile iar studiile sunt inca gratuite in regiunea Hesen,singurul loc din germania unde poti studia gratuit fara taxe,si nici acest lucru nu vrea sa il ia in calcul acest monstru de femeie.
Buna ziua,care vizite,doar anuale in concediu,fara pachete,pentru ca in pachete nu pot trimite mancare si oricum ma limiteaza in a vedea copilul si a vorbi cu el,cand am plecat de acasa am montat leptop cu web cam pentru comunicare si de abia daca o vad pe micuta o data pe saptamana,la ce varsta are dreptul micuta sa aleaga unde va ramane,ca aici in germania am toata familia iar in privinta spatiului nu se poate pune problema ca parintii au o casa pe 3 nivele,gradinita si scoala in apropiere,parcuri ,locuri de distractie...multumesc pentru sfaturi .....sanatate