avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate meme1234

Activitate meme1234

multumes frumos gi-jane
dupa spusele lor, mi-ar face reducere daca as plati o suma mare o data, sau daca as mari rata lunara cu 50eur la fiecare a 6-a rata, a 7-a rata sa fie gratuita. sau daca as plati o data 600eur mi-ar face reducere de 100eur. In fine, mi se pare ca sunt la carrefour cu ei cu reducerile astea. mie mi-ar fi placut sa fie o transparenta totala si sa pot sti cum s-a ajuns la sumele astea si daca e legala forma in care s-a ajuns la suma asta. eu cu ei nu am un contract si nu stiu daca contractul pe care eu l-am avut cu banca este contractul care se respecta acum intre mine si firma de recuperari. sunt multe necunoscute...
si inca ceva, e legal ca in debitul initial sa fie 5100eur? tinand cont ca eu am platit bancii 900eur si creditul luat de la banca era 5000eur? nu ar fi trebuit sa mi se ceara 4100eur in loc de 5100, ca si debit initial?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, pt ca am impresia ca pe undeva am treaba cu camatari.
Eu am luat un credit de 5000eur. Am platit la banca 900eur aprox. Dupa aceea, anumite circumstante, nu am putut plati o perioada. S-a cesionat dosarul la firma recuperari. Unde am inceput sa platesc de cand m-au contactat initial, deoarece consider ca orice datorie facuta trebuie achitata.
Dupa 3 ani de plati continue catre firma recuperari, ii rog sa imi trimita ce plati am facut si cat mai am de plata.
Si desfasuratorul arata astfel, nu stiu daca e legal sau ma jecmanesc:
Debit initiala- 5100Eur
Dobanda- 820eur
Penalizari- 2100Eur
Dobanda Legala- 400eur
Taxa administrare- 0
Total- 8420eur
Plati efectuate- 4650eur
Total rest plata- 3770eur.
Sumele sunt rotunjite, asta nu avand prea multa importanta.

Sunt corecte calculele? O firma de recuperari cand preia o creanta continua sa ii mai aplice dobanzi? dar penalizari? Sau ei cumpara creanta si au dreptul sa ceara exact cat ramane de plata din creditul facut la banca si sa ii aplice doar penalizari?
E normal sa nu imi scada ceea ce eu platisem inainte catre banca? vreo 900eur? e corect cat imi cer ei? pt ca eu tot platesc si de vreo cativa ani se pare ca nu mai scade datoria cu toate ca platesc luna de luna.
Orice parere imi este de ajutor.
as dori sa stiu atunci cand o datorie ajunge la firma de recuperari creante, firma respectiva, ce suma poate reclama cu temei legal? ma refer cat restanta initiala catre banca(sau societate de telefonie sau orice alta companie), cat dobanda (aplicata de banca (sau telefonie ) si recuperator) si cat penalitati (aplicate de catre cine si pe ce temei). ma intereseaza acest subiect deoarece deocamdata nu am gasit pe nicaieri cum se calculeaza datoria pe care o reclama recuperatorii, care de multa ori cer bani in plus fata de datorie, fara a avea vreun temei.
Asadar, cum ajung recuperatorii la diferitele sume?
multumesc mult pt raspuns
as dori sa stiu cum se poate transcrie certificatul de nastere in romania. copilul are mai putin de un an. tatal spaniol, mama romanca, certificat eliberat de autoritatile spaniolesi neinregistrat la ambasada din spania. copilul are deja cetatenie spaniola. prietena mea vrea ca al ei copil sa aibe si cetatenia romana. prietena mea vrea sa mearga in romania pentru cateva zile si cu aceasta ocazie sa si inregistreze certificatul de nastere la primaria unde a avut ultimul domiciliu. taticul nu va merge cu ea.
de ce acte are nevoie pentru transcrierea certificatului de nastere la evidenta populatiei si pt ca acesta sa aibe cetatenie dubla- spaniola romana? este obligatorie prezenta taticului in fata autoritatilor romane?
Răspuns la discuția Autoritate parinteasca unica
Doamna avocat Avlil, cu tot respectul, dar faptul ca taticul locuieste in alta tara si nu poate contacta cu el de atata timp - sunt motive puerile??? pentru dvs ce ar putea fi ca sa poata mamica cere exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti???Doamna avocat Avlil, cu tot respectul, dar faptul ca taticul locuieste in alta tara si nu poate contacta cu el de atata timp - sunt motive puerile???faptul ca nu isi respecta obligatia de a plati pensia alimentara, e in regula pt dvs.???? pentru dvs ce motive ar putea fi ca sa poata mamica cere exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti???






daca mama nu a avut serviciu in italia nu inseamna ca nu a muncit. o femeie care este casnica munceste in casa poate la fel de mult ca sotul ce merge la munca. ea poate statea si facea mancare, facea treaba in casa, avea grija de copil - si asta e un serviciu- sunt familii ce platesc pentru a avea o femeie in casa sa faca aceste lucruri. femeia daca sta acasa nu inseamna ca nu participa la bunastarea familiei exact ca si barbatul.
pentru ca si-a inselat barbatul, nu o poate acuza nimeni ca este o mama rea.
si inca ceva, tinand cont ca sotul era cel ce muncea si mama cea care statea cu copilul toata ziua, orice instanta va gandi ca acest copil este mai atasat de mama decat de tata.
tatal copilului decat sa se gandeasca la cum sa se razbune pe sotie mai bine sa se gandeasca unde a gresit in relatia cu ea si de asemenea sa plateasca pensie alimentara pentru copilul lui pentru a nu trai in saracie asa cum spune, mai ales ca isi iubeste mult copilul.
in primul rand linistiti-va si incercati sa va adunati.
sa incepem cu inceputul- interesati-va dar in Regatul Unit, din cate stiu, se ofera ajutoare- in bani sau chiar si locuinta la mamele singure sau cu probleme- interesati-va si incercati sa aflati ce drepturi aveti, poate va ajuta statul britanic cu bani sau reducere pentru gradinita.

daca fetita are pasaport, va puteti intoarce in tara oricand doriti fara acordul tatalui. veti avea nevoie de acordul tatalui doar la iesirea din Romania. fiind cetatean roman, autoritatile britanice va vor lasa sa iesiti din regat. eu asa stiu, insa puteti verifica informatia la politia de frontiera romana. gasiti numarul lor de telefon pe pagina lor de internet- sunati si intrebati daca autoritatile britanice va pot impiedica iesirea din UK pentru a veni in Romania.

in unele tari din uniunea europeana se poate deschide proces de incredintare a minorului chiar daca nu sunteti cetatean al statului respectiv, dar aveti rezidenta si locuiti legal.
de asemenea s-ar putea ca in UK sa gasiti si asociatii care ajuta mamele aflate in aceasta situatie care au nevoie de un avocat pentru un asemenea proces, dar nu isi pot permite sa il plateasca, incercati sa va informati si cautati pe internet cat mai multe pentru a putea rezolva aceste probleme.

apoi, ar mai fi posibilitatea de a deschide proces si in romania, la judecatoria de care apartineti cu domiciliul, asta odata ce sunteti in tara. tinand cont ca mai nou incredintarile se dau ambilor parinti si se exercita o custodie comuna, va sfatuiesc sa va luati un avocat pentru a putea avea mai mari sanse de a castiga incredintarea copilului in totalitate. puteti invoca faptul ca locuiti in tari diferite, orase diferite etc.- cautati pe google care sunt exceptiile pentru care se acorda incredintarea copilului exclusiv mamei si nu in comun cu tatal.
va doresc succes si multa putere pentru a va infrunta problemele.
Din cate stiu legea ipotecara din spania va fi schimbata in parlament, iar pana atunci evacuarile sunt blocate. vorbiti cu un avocat spaniol si vedeti ce puteti face. consultatiile cu avocatii sunt gratuite. Va fi greu sa il faceti pe fostul sot sa plateasva partea lui daca el nu vrrea. datoriile dintr-o tara nu te urmaresc in alta tara. tu poti spera ca banca nu iti va pune tie in carca toata datoria, iar daca o face mai bine pleci din spania ca sa o iei de la capat in alta tara unde nu trebuie sa acoperi datoriile fostului sot si sa le poti asigura un viitor mai bun copiilor tai. Platind datoriile amandorura nu o sa iti ramana bani nici pentru a manca. oricum spania nu prea mai ofera multe nici propriilor cetateni,daramite strainilor. in alta tara barem nu trebuie sa platesti 700€ in fiecare luna si ai putea sa o iei de la zero. sunt vremuri grele si trebuie sa ne adaptam cum putem. mult succes