avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate lucihuci1978

Activitate lucihuci1978

Buna ziua

Mi-a depus demisia fara preaviz de 20 de zile calendaristice cu confirmare de primire prin posta invocand drept motivand nerespectarea duratei maxime legale a timpului de lucru conf. art. 114, lit. a, coloborat cu art. 112, lit.a din Lg. 53/2003 pv. CM, si care reiese si din CIM incheiat sub nr. 931/04.06.2013 intre mine si firma de paza, conf. capitolului H. Durata muncii, alin. 1. lit. a. "O norma intreaga de, durata timpului de lucru este de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana." In realitatea eu lucram 240 ore/luna si nicidecum 186 ore/luna. Dupa data de 17/18.12.2013 m-am angajat in alta parte. Daca, va, veti referi si asupra art. 115, alin 2 din legea 53/2003 pv. CM care spune, ca: "Durata zilnica a timpului de munca de 12 ore va fi urmata de o perioada de repaus de 24 de ore", conf. pontajelor pot dovedi ca nu s-a respectat graficul de lucru, ci lucram 2 ture de zi a cate 12/zi, urmate de 2 ture de noapte a cate 12 ore si apoi 2 zile libere.drept urmare mi-am depus demisia in 17.12.2013, care nu a fost inregistrata de secretariat, ca urmare in data de 18.12.2013 mi-am depus demisia cu confirmare de primire prin posta, insa in 24.12.2014 am primit de la firma de paza prin posta o decizie de suspendare a CIM-ului de mai sus amintit incepand cu data de 17.12.2013, data depunerii demisiei pana la 13.01.2014 in baza art. 52, lit a din CM, respectiv, primind si o convocare de a ma prezenta in 13.01.2014 la sediul soc. "in vederea solutionarii dosarului personal. conf. art. 267, lit. b din Codul Muncii", in caz contrar "societatea va dispune incetarea contractului individual de munca conf. art. 61. lit. a din Codul Muncii", stand la baza convocarii mele referatul intern cu nr. 4673/20.12.2013 pentru ca am lipsit nemotivat de la programul de lucru si incalcarea consemnului general prin neprezentare la post conform planificarii, ori in baza art 4 din CM alin. 1 Munca fortata este interzisa., si alin.
2 Termenul munca fortata desemneaza orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamântul în mod liber. Precizez, ca m-am prezentat la data si locul indicat si mi s-a inmanat sub semnatura Decizia de Concediere nr. 8836/13.01.2014 in baza art. 61, lit. a din CM. In perioada cat am lucrat la firma de paza nu am beneficiat de concediu de odihna.
Intrebarea mea este: In baza carei legi sau articol din CM pot solicita schimbarea mentiunii din art. 61. lit. a, din CM in art. 81. alin 8 din CM in decizia de concediere si in Revisal la ITM? In cazul de fata cu ce articol din CM trebuia sa-mi inceteze firma de paza contractul de munca si cum pot face contestatie in instanta, respectiv ce probe trebuiesc depuse la dosar si daca ma ajuta intr-un fel confirmarea de AR prin posta a demisie ca proba in instanta?
Va multumesc anticipat si va doresc un an nou plin de impliniri.
Demisia am trimis-o prin posta intr-un plic inchis si cu confirmare de primire, insaam primit confirmarea de primire (formular de la oficiul postal) pe care este aplicata stampila firmei de paza si semnatura.
Buna ziua

La multi ani tuturor de pe forum !!! In data de 17.12.2013 mi-am depus demisia fara preraviz la firma de paza unde am activat ca dispecer invocand art. 114, alin 1 coloborat cu art. 112, alin 1 din Legea 53/2003 privind Codul Muncii, care contravine puncului H, alin. 1 "Durata Muncii din Contractul meu de munca, care spuna . ca o norma intreaga, durata timpului de lucru este de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana", insa eu lucram 240 ore/luna si nicidecum cca. 186 ore/ luna, iar secretara nu a dat curs inregistrarii acesteia. Marturie stau camerele video de la sediul firmei si agentul de paza de la receptie. Am sunat la ITM Sect. 2 si am fost sfatuit sa o trimit prin posta cu confirmare de primire, lucru care l-am si facut in data de 18.12.2013, insa conducerea firmei de paza nu a dorit nici de aceasta data sa dea curs de inregistrare cererii mele de demisie. In prezent lucrez in alta parte, iar firma de paza mi-a trimis acasa o convocare, conf. art. 267, lit b din Codul Muncii intr-ucat am lipsit nemotivat de la lucru, iar contractul meu de munca se suspenda, conf. art. 52, lit. a din acelasi Cod de mai sus mentionat pana in 13.01.2014. In caz contrar de neprezentare, contractul meu de munca va inceta conf. art. 61. lit.a din Codul Muncii pentru absente nemotivate. Intrebarea mea este: In cazul in care firma de paza imi va inceta CIM-ul cu art 61 lit.a din CM cum voi putea dovedi in fata instantei ca mi-am depus demisia fara preaviz la sediul lor si cum pot ataca decizia firmei de paza cu incetrarea CIM conf. art. 61, lit a din Codul Muncii, adica ce este de facut in acest sens?
Va multumesc anticipat.
De regula este bine sa o inregistrati in ziua in care a-ti primit-o, int-u-cat este un document de natura fiscala cu efect debitor al firmei dvs. pentru pastrarea cronologiei evidentei contabile privind cheltuielile care urmeaza a fi soldate in contul 605, ca apoi sa o bagati la plata, iar dupa efectuarea platii efectuate de catre firma dvs sa inregistrati modalitatea de plata a facturii si nicidecum la data de 31.10.2012.
Buna zina

Am lucrat la o firma de paza in Bucuresti , unde am activitat ca dispecer monitorizare CCTV la un mare centru comercial din sect. 6. Insa in perioada septembrie-octombrie 2013 seful meu de obiectiv impreuna cu seful meu de tura mi-a ordonat sa opresc camerele video cu acordul responsabililor de la centrul comercial pentru a sustrage din incinta unei magazii materiale de constructii, iar in cosecinta neexecutarii acestui ordin mi s-a spus ca "vom avea probleme", iar daca afla cineva "lucrurile vor sta astfel". In 10 Oct. 2013 am fost singurul care am fost tras la raspundere de catre conducerea firmei de paza la sediul lor central unde am dat cu subsemnatul timp de 6 ore. Dupa efectuarea anchetei interne s-a dispus mutarea disciplinara a mea la sediul central al firmei de paza, tot ca dispecer, iar seful meu de obiectiv a fost numit sef coordonator pentru masinile de transport valori, adica pe acesta la avansat, iar pe seful meu de tura la mutat pe o masina de interventie si pe ceilalti 2 agenti de paza in diferite obiective. De precizat, in urma efectuarii anchetei disciplinare efectuate de catre conducerea centrului comercial este, ca responsabilii de la centru comercial au fost si ei mutati in alt centru comercial din capitala. Mi-am dat demisia si sunt mereu amenintat de conducerea firmei de paza cu declaratia care am dat-o la sediul lor in data de 10 Oct. 2013 ca o vor inainta organelor competente, iar de atunci au trecut 3 luni. Intrebarea mea este: Firma de paza mai poate sa inainteze organelor competente plangere penala privind participarea mea ca si complice la furt prin oprirea camerelor video de monitorizare, avand in vedere ca am fost sanctionat disciplinar prin mutarea mea de la centru comercial la sediul central, desi in acest sens nu am primit nici o decizie scrisa?
Discuție Atestare paza
Daca fostii politisti, jandarmi, angajati MaPN(cadre militare) trebuie sa obtina atestatul pentru paza, Daca da, ce acte si conditii trebuiesc indeplinite.
Va multumesc anticipat
Buna ziua

Un coleg de-al meu de la serviciu se confrunta cu urmatoarea situatie penibila.
A primit o amenda administrativa, care a achitat-o integral prin mandat postal la ANAF Ludoj, jud. Timis, insa a omis sa depuna la Parchetul de pe langa Judecatoria Sect. 5 dovada achitarii ei, fapt pentru care Parchetul a sesizat organul fiscal din com. Cornetul, Jud. Ilfov, unde isi are in prezent domiciliul. Precizez, ca acesta a achitat amenda si cheltuielile de judecata la ANAF Ludoj inaite de a-si face mutatia in jud. Ilfov. Pe baza documentelor jutificative Parchetul l-a scos de sus urmarirea lor si s-a trezit ca are de platit aceeasi amenda si cheltuieli de judecata tot in baza aceluiasi dosar pentru care el si-a stins debitul de data asta si la ANAF Cornetul, Jud. Ilfov, iar functionarii de acolo i-au spus ca debitul nu poate fi stins, decat daca o achita, fiindca pe facturile postale nu este specificat nr. de dosar ci doar conturile in care a platit la bugetul de stat amenda si cheltuiala de judecata. El vrea sa fie scos din evidenta fiscala de la ANAF Cornetu, Jud. ilfov . Ce trebuie sa faca in acest sens pentru ca el sa nu mai figureze in evidenta lor, cu toate ca nu vor sa-i accepte facturile doveditoare pe care sunt aplicate stampila Parchetului cu nr.lor de inregistrare?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.
Răspuns la discuția TAXA TIMBRU AUTO 2013
Am facut diverse simulari si mi-a iesit cu 9,08% mai scump.
Buna ziua

Familia mea a achizitionat din Germania un autovehicul second hand, marca VOLVO V70 cu urmatoarele caracteristici, conform actului de identificare a masinii:
- VECHIME - NOIEMBRIE 2005;
- MOTOR DIESEL CU FILTRU DE PARTICULE;
- CO2/KG - 209;
- CC3 - 2400;
- NORMA DE POLUARE - EURO 4.
Conform simularii de calcul al taxei auto 2012 imi da suma de plata in jur de 5700 ron, dar conform calcului taxei de timbru 2013 rezulta suma in jur de 10800 ron? dupa cum reiese din formula publicata in noul proiect, dar nu a fost luata in calcul si reducerea de 25% in noua ordonanta care se acorda autovehiculelor cu motor Diesel dotate cu filtru de particule.
Care este suma pe care trebuie sa o achit dupa noua formula de calcul al proiectului, privind TAXA DE TIMBRU 2013 si cum se calculeaza ea?
Este mai avantajos sa imi achit taxa auto in formula actuala sau sa astept sa plataesc dupa noua taxa din 2013/
Astept raspunsul Dvs., si va multumesc anticipat.


Răspuns la discuția FURT DIN HYPERMARKET
Da, asa este a prmit-o in decembrie 2012 o amenda administrativa in valoare de 200 lei si a fost scos de sub urmarire penala intr-u-cat fapta lui nu reprezinta un pericol social.