avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate rrocambole

Activitate rrocambole

Ce inseamna ,,extrafunciar„ ?
va multumesc.
Legea nr.31 / 1990: Art. 272. - (1) Se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani fondatorul, administratorul, directorul sau reprezentantul legal al societatii, care:
1. dobandeste, in contul societatii, ACTIUNI ale altor societati la un pret pe care il stie vadit superior valorii lor efective sau vinde, pe seama societatii, actiuni pe care aceasta le detine, la preturi despre care are cunostinta ca sunt vadit inferioare valorii lor efective, in scopul obtinerii, pentru el sau pentru alte persoane, a unui folos in paguba societatii;
2. foloseste, cu rea-credinta, bunuri sau creditul de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect;

INTREBARE

DOBANDIREA, in contul societatii, de BUNURI ( mobile sau imobile ) ale altor societati la un pret pe care il stie vadit superior valorii lor efective sau VINDE, pe seama societatii, de BUNURI ( mobile sau imobile ) pe care aceasta le detine, la preturi despre care are cunostinta ca sunt vadit inferioare valorii lor efective, in scopul obtinerii, pentru el sau pentru alte persoane, a unui folos in paguba societatii;

CONSTITUIE INFRACTIUNE ?

Va multumesc
ADMINISTRATORUL UNEI SOCIETATI COMERCIALE A VANDUT UN IMOBIL CU 10.000 DE EURO, IN CONDITIILE IN CARE EL STIA CA IMOBILUL A FOST EVALUAT CU 2 LUNI INAINTE DE VANZARE LA O VALOARE DE PIATA DE 70.000 DE EURO, IAR O BANCA CREDITOARE A ACCEPTAT ACEASTA VALOARE DE PIATA PENTRU A GARANTA UN CREDIT BANCAR.
IN URMA ACESTEI VANZARI, SOCIETATEA COMERCIALA A FOST PREJUDICIATA CU DIFERENTA DINTRE VALOAREA DE PIATA SI PRETUL DE VANZARE.
ESTE ACEASTA FAPTA A ADMINISTRATORULUI INFRACTIUNE, IAR DACA DA, UNDE SE INCADREAZA ?
Multumesc, dar totusi nu am inteles.
Se poate ataca sau nu, iar daca da, cum ?

Inainte de Decizia CCR:

Art. 347

Contestaţia

(1) În termen de 3 zile de la comunicarea încheierii prevăzute la art. 346 alin. (1), procurorul şi inculpatul pot face contestaţie cu privire la modul de soluţionare a cererilor şi a excepţiilor, precum şi împotriva soluţiilor prevăzute la art. 346 alin. (3)-(5).

(2) Contestaţia se judecă de către judecătorul de cameră preliminară de la instanţa ierarhic superioară celei sesizate. Când instanţa sesizată este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, contestaţia se judecă de către completul competent, potrivit legii.

(3) Dispoziţiile art. 343-346 se aplică în mod corespunzător.


Dupa Decizia CCR

Art. 347. Contestatia

(1) In termen de 3 zile de la comunicarea incheierilor prevazute la art. 346 alin. (1)-(42), procurorul, partile si persoana vatamata pot face contestatie. Contestatia poate privi si modul de solutionare a cererilor si a exceptiilor

(2) Contestatia se judeca de catre judecatorul de camera preliminara de la instanta ierarhic superioara celei sesizate. Cand instanta sesizata este Inalta Curte de Casatie si Justitie, contestatia se judeca de catre completul competent, potrivit legii.

(3) Contestatia se solutioneaza in camera de consiliu, cu citarea partilor si a persoanei vatamate si cu participarea procurorului. Dispozitiile art. 345 si 346 se aplica in mod corespunzator.

(4) In solutionarea contestatiei nu pot fi invocate sau ridicate din oficiu alte cereri sau exceptii decat cele invocate sau ridicate din oficiu in fata judecatorului de camera preliminara in procedura desfasurata in fata instantei sesizate cu rechizitoriu, cu exceptia cazurilor de nulitate absoluta.

CUM POATE FI ATACATA O HOTARARE A CAMEREI PRELIMINARE DIN IANUARIE 2015 DE CATRE PERSOANA VATAMATA SI PARTEA CIVILA ?

Doresc sa precizez ca in ianuarie 2015, CPP nu permitea persoanei vatamate si partii civile sa faca contestatie la hotararea camerei preliminare, iar ulterior, ca urmare a modificarii CPP in urma unei Decizii a Curtii Constitutionale, persoana vatamata si partea civila pot face contestatii.
In anul 2014 am dat in arenda 2 ha de teren arabil catre o asociatie, care a promis ca incepand cu 2015, pe langa arenda cuvenita, v-a achita si impozitul pe teren.
In iunie 2019, primesc o notificare de la primaria localitatii in care se afla terenul arabil, in care mi se pune in vedere ca sa platesc, pe langa impozitul anual de 108 lei, restante de 727 de lei si accesorii de 432 lei.
Luand legatura cu cei din asociatie, acestia mi-au spus ca au platit impozitul pe teren doar din 2017, adica corespunzator anilor 2017 si 2018, urmand sa-l plateasca si pe anul 2019.

1) Este corect cum au procedat cei de la primarie, adica sa ma anunte abia in iunie 2019 ca nu s-a platit impozitul pe anii anteriori si sa calculeze accesorii de intarziere?
2) Cum se calculeaza accesoriile de intarziere incepand din 2015 ?
Răspuns la discuția EXPERTIZA-CITAREA PARTILOR
Multumesc.
Răspuns la discuția audierea martorilor
Multumesc.
Daca in intrebarea adresata unui martor in timpul cercetarii judecatoresti se poate face referire la declaratia aceluiasi martor din timpul urmaririi penale ( Ex de intrebare: tinand seama ca in declaratia pe care ati dat-o in cursul urmaririi penale ati declarat ca ati primit 1000 de lei ........., ne puteti spune daca ...........) ? Multumesc.
Daca in Incheierea de sedinta prin care s-a dispus efectuarea unei expertize si s-au fixat obiectivele expertizei nu se mentioneaza ca expertiza se va efectua prin citarea partilor, expertul mai trebuie sa citeze partile ? Multumesc.