avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Activitate arlezyyana

Activitate arlezyyana

Răspuns la discuția Iesire din componenta unei firme
Va multumesc pentru linkul respectiv, dar nu m-a ajutat cu prea mult pentru ca nu stiu unde sa caut, pe siteul ONRC! M-ar fi ajutata mult mai mult un raspuns concret.
Buna dimineata! As avea nevoie de cateva lamuriri in urmatoarea situatie in care ma aflu: eu, sora mea si mama mea suntem actionare si administratori ai unei firme mostenite de la tatal meu. Datorita faptului ca nu exista intelegere intre mine si celelalte doua, doresc sa ies din aceasta firma, bineinteles beneficiind de procent din activul firmei. As dori sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a se realiza acest lucru,in cazul in care si celelalte doua sunt de acord cu asta. In caz contrar, stiu, prin instanta este posibil.
Buna seara! As dori o lamurire in urmatoarea situatie: tatal meu a decedat, ca mostenitori fiind mama mea, eu si sora mea.
Situatia 1: casa a fost construita in timpul casniciei parintilor mei; ce procente mosteneste mama mea si ce procente mostenim noi, cele 2 fiice?
Situatia 2: tatal meu avea o suprafata de teren ,mostenita de la parintii sai(nu a fost dobandita in timpul casniciei cu mama mea); ce procente mosteneste mama mea si ce procente mostenim noi, cele 2 fiice in aceasta situatie?
Buna ziua! Nu m-am facut inteleasa: s-a realizat la notar succesiunea pentru partile sociale ale firmei, mama detine 2/8, sora mea 3/8 si eu 3/8. Repet intrebarea: daca mama si sora mea doresc ca mama mea sa fie administrator, dar eu nu sunt de acord, pot ele doua sa faca lucrul acesta la Registrul Comertului, fara ca eu sa imi dau acordul?
Buna ziua! As dori sa aflu si eu un raspuns pentru urmatoarea situatie: Tatal meu a fost unic actionar la o firma. A decedat si in urma lui am ramas 3 mostenitori: eu, mama mea si sora mea. Am facut succesiunea la notar, urmand sa mergem la Registrul Comertului sa definitivam situatia, insa nu am cazut de comun acord cine sa fie administrator. As dori sa stiu, daca ele(mama si sora mea) vor sa fie una dintre ele ca si administrator, se poate lucrul acesta fara acordul si semnatura mea? Repet, este vorba strict de scuccesiunea pentru firma detinuta de tatal meu, nu si pentru succesiune pentru persoana fizica.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Discuție Succesiune
Buna seara! As dori sa ma lamuresc cu privire la urmatorul aspect: daca sunt 3 mostenitori, 2 dintre ei doresc sa faca succesiunea, dar al 3-lea nu doreste, este posibil sa se faca , fara acordul tuturor?
Buna ziua! As dori si eu o lamurire cu privire la urmatoarea situatie: tatal meu avea certificat de handicap , fiind scutit de la plata impozitului pe cladirea de domiciliu si terenul aferent acesteia. A decedat in luna aprilie. As dori sa stiu, scutirea este valabila pt tot anul 2019, sau doar pana in luna in care a decedat, ulterior trebuind sa se plateasca impozit pt cladire(ma refer doar la anul in curs, pt ca in momentul in care au fost depuse actele pt scutirea de impozit-in decembrie 2018, au fost pt anul 2019 ). Intreb acest lucru pt ca nu este prevazuta aceasta situatie in codul fiscal. Multumesc anticipat pentru lamuriri!
Răspuns la discuția Mostenire S.C.
Daca eu nu vreau sa colaborez cu sora(ea nu locuieste in Romania si eu nu vreau sa muncesc numai eu , dar profitul sa se imparta in mod egal) ce as putea sa fac? Pot rascumpara partea sa din firma?
Discuție Mostenire S.C.
Buna seara! Am si eu cateva nelamuriri:
1: Tatal meu era unicul actionar la o firma S.C. . A decedat si doresc sa stiu cui ii va reveni firma(eu mai am o sora care locuieste in alta tara si mama care este in viata), sau cum se va imparti .
Multumesc anticipat pentru raspuns!