Buna seara!
In anul 2008, am achizitionat un autoturism nou. Pentru a inmatricula autoturismul, am platit taxa de prima inmatriculare in valoare de 3.800 Euro. In anul 2010, am vandut masina si nu am recuperat taxa. Intrebarea mea este: mai pot recupera taxa? Precizez ca nu mai am chitanta ce face dovada platii,dar, banuiesc ca exista undeva o evidenta a persoanelor care au paltit aceasta taxa. De unde pot lua dovada achitarii taxei de prima inmatriculare si va intreb daca o mai pot recupera. Va multumesc anticipat.
Mama minorului nu poate semna in locul lui? Actul de vanzare-cumparare nu poate fi atacat de ceilalti doi copii din casatoria anterioara?
Buna seara!
Mama si cu mine am mostenit de la sotul, respectiv tatal defunct 2 imobile. Eu am fost casatorit iar in urma casatoriei au rezultat 2 minori. Dupa divort, copii au ramas in grija mamei. Ulterior am mai facut un copil cu actuala doamna cu care convietuiesc. Doresc ca, imobilul in care locuim -doamna si cu mine-(unul din cele mostenite) sa revina exclusiv minorului rezultat. In urma partajului dintre mama si mine si stabilind impreuna cu aceasta ca imobilul in care locuiesc sa-mi apartina in intregime, pot vinde minorului casa in care locuiesc dar, acesta sa intre in posesie doar dupa moartea mea? Multumesc!
Cu confirmare de primire?
Buna seara! In urma procesului de divort, trebuie sa platesc o pensie alimentara pentru cei doi minori rezultati in urma fostei casatorii. Din anumite motive, nu tinem legatura si nu stiu in ce fel asi putea plati aceasta pensie. Precizez ca, cunosc adresa fostei sotii. Cum pot face aceasta plata ca sa pot dovedi cu acte ca am platit luna de luna pensia? Va multumesc!
Buna ziua. In cursul anului 2008, secretara mea a facut un imprumut de 20.000 Euro la o banca, falsificand adeverinta de salariu , trecand in adeverinta un salariu mult mai mare decat acela pe care il avea. Deasemenea a sustras stampila societatii, a aplicat-o pe actele necesare imprumutului si imitandu-mi semnatura (eu fiind administrator), a obtinut cu usurinta creditul, pe care, bineanteles nu a fost in stare sa-l achite. Va rog sa-mi spuneti unde pot face plangere si la ce se incadreaza aceasta fapta. Va multumesc!
Probele exista, sunt certe. Politistul mi-a spus: " nu putem dovedi ca a semnat secretara deoarece semnatura este un semn". Va reproduc exact cum s-a exprimat. Bilete sunt in numar de 40, toate cu acelasi scris, cu aceeasi semnatura (copiata dupa a mea...se vede clar). Dar ce facem daca asa a spus politistul???? Inseamna ca oricine poate semna in locul oricui si nu i se va intampla nimic, nu-i asa? Sa nu mai punem ca onorariul unui singur avocat a fost de 1.000 de euro. Asa ca, banuiesc ca voi ramane si fara bani si fara dreptate.
Secretara mi-a recunoscut in fata ca ea a semnat biletele. Defapt, ce facea: lua biletele mele originale, le rupea, scria altele, le semna in locul meu, se ducea la banca (avand imputernicire) si scotea banii, pe care si-i insusea. Cu toate acestea, este libera si nevatamata, la fel si complicele sau complicii de la banca.
S-a facut expertiza. Pentru aceasta am fost pus sa semnez atat eu cat si secretara in diferite pozitii: pe masa, pe perete, etc. Ce credeti ca au spus rezultatele: Semnatura nu este a lui (adica amea). Dar nu au spus ca este a secretarei. Ideea este ca mi-a imitat semnatura. Nu pot intelege ce inseamna "experti" in tara asta. Stiam ca o semnatura care este facuta de o persoana, poate fi identificata de catre" expert". Dupa toate acestea politistul declara: nu ne putem da seama cine a facut semnatura pentru ca ea nu reprezinta ceva ce se poate intelege. Oare asa sa fie?