Cat de legale sunt contarctele prelungite verbal la telefon in conditiile in care eu nu am primit un exemplar in 5 zile conform ordonantei 11/2011
Art. 54. - Utilizatorului final trebuie să i se transmită în scris, în formă tipărită sau pe un alt suport durabil la dispoziția sa și la care acesta are acces sau, dacă utilizatorul final este de acord, în formă electronică, cel mai târziu în termen de 5 zile lucrătoare de la data încheierii contractului.
pot avea 2 contracte de munca de 8 ore in acelasi timp la 2 angajatori diferiti?
Mai exista demisie la zi?
pot folosi aceasta cerere?
Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. seria XR nr. __________, eliberat de ___________ la data de ___________, CNP ______________, avand functia de _____________ la SC _____________ SRL ________, in temeiul art. 55, litera b din Legea nr. 53 / 2003 privind Codul Muncii, va rog respectuos sa imi aprobati incetarea activitatii din motive personale prin acordul partilor, incepand cu data de _____________.
Va multumesc .
Trebuie sa fac o factura unui client de 1000 de lei, furnizorul nu este platitor de tva, ii pot face factura cu tva 0 chiar daca eu sunt platitor de tva?
Gabrielle Monique a scris:
Nu se depune declaratie rectificativa la decontul de TVA. Se depune dosar la Administartia Financiara pentru aprobarea corectarii erorilor materiale inscrise in decont. Acestia emit o decizie de corectie a erorilor. Ati dedus TVA-ul :hm:? :)
In luna iunie am inregistrat o factura gresit, trebuia inregistrata la iesiri iar eu am inregistrat-o la intrari, Declaratia de TVA a depusa, ce mai e de facut acum? tre sa fac rectificativa de tva sau de e ajuns sa o stornez la intrari pe luna iulie si sa o introduc la iesiri?
Nu am avut o functie de conducere. 30 de zile mi se par suficient de mult pentru ati da seama daca un om e potrivit pentru jobul respectiv sau nu, consider ca ar fi trebuit sa ma anunte dupa o luna de zile ca nu am potrivesc, nu dupa 3.
In urma cu 3 am incheiat un contract de munca pe o perioada de 3 luni de zile cu 30 de zile proba, dupa cele 3 luni m-au anuntat ca nu-mi mai reinoiesc contractul motivul fiind neadaptarea, nu mi se pare logic, nu ar fi trebuit sa fiu anuntata dupa cele 30 de zile? Firma mai are voie sa mai angajeze pe altcineva daca mie nu imi reinoiesc contractul?
Am dreptul la somaj?
Daca nu am apucat sa imi depun actele de somaj, am incheiat un contract de munca pe o perioada determinta, mai pot sa imi depun actele pentru a primi indemnizatia de 30% pentru somaj?
In data de 5 noiembrie am primit un preaviz art 73 alin 1, ca se va desfiinta postul si in 20 de zile lucratoare contractul de munca imi va inceta.Am convenit cu administratorul firmei sa nu ma mai prezint la servici in aceasta perioada de timp, avand si un concediu de munca neefectuat pe anul 2009.
In principiu contractul de munca ar trebui sa fie incheiat la 2 decembrie, inca nu mi-am scos cartea de munca de la ITM.
Sunt sanse sa primesc un salar compensatoriu?
Mi-am gasit un nou servici, inca nu mi s-a incheiat contractul de munca, urmeaza sa il inchei dupa 25 decembrie.
Voiam sa va intreb mai are rost sa imi depun actele pt somaj, se mai primeste indemnizatia de 30% din somaj daca iti gasesti un loc de munca inainte de a implini un an?
Intreb acest lucru deoarece am domicilul stabil in alt judet si nu as vrea sa pierd vremea pe drumuri dupa depunere si scoatere acte.