Buna dimineata! Am nevoie de copia Hotararii Judecatoresti, ramasa definitiva si nu am timp sa ajung pana la judecatoria sectorului 5. Ma poate ajuta vreun avocat? Desigur contracost !!
Buna ziua! Am o intrebare : am condus sub influenta bauturilor alcoolice si am primit urmatoare sentinta :
"Condamnă pe inculpatul .................................. la pedeapsa de 3 ( trei) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, prevăzută şi pedepsită de art.87 alin.1 din OUG195/2002 cu aplicarea art.320 ind.1 C.pr pen şi art.74 alin.1 lit.a C.pen raportat la art.76 alin.1 lit.e C.pen.. În temeiul art. 71 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a şi lit. b C.pen., pe durata executării pedepsei principale. În temeiul art. 81-82 C. pen., suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 3 luni închisoare În temeiul art. 71 C.pen interzice drepturile prevăzute de art. 64 lit.a teza a II-a , b C.pen. În baza art. 71 alin.5 C.pen. suspendă pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale , executarea pedepselor accesorii. În temeiul art. 359 C. proc. pen., atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor comiterii unei noi infracţiuni intenţionate în cursul termenului de încercare prevăzute de art.83 C.pen. În temeiul art.191 C.proc.pen., obligă inculpatul la plata sumei de 350 lei cheltuieli judiciare către stat. În temeiul art.189 c.pr.pen onorariul avocatului din oficiu în cuantum de 200 ron va fi avansat din fondurile Ministerului de Justiţie. Cu drept de recurs, în termen de 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi inculpat. Pronunţată în şedinţa publică de la 19.12.2012"
In mod normal voi putea sa dau din nou de permis incepand cu data de 29.12.2013 ?
Va multumesc! Mai am totusi o nelamurire. Niste cunostinte mi-au spus ca in cazul in care ti se ia permisul de conducere pentru bautura trebuie sa faci cerere la seful politiei sectiei la care dai de permis pentru a putea sa intri in examen? Eu nu cunosc lege care sa sustina asa ceva..este adevarat?
Buna ziua. Am o intrebare : Am fost prins baut la volan si am primit trei luni cu suspendare.Am primit o adresa de la politie care imi spune asa : va facem cunoscut ca, in baza sentintei penale nr.... din data de 19.12.2012 ramasa definitiva si irevocabila la data de 31.12.2012 vi s a anulat dreptul de a conduce pe drumurile publice incepand cu data de 22.02.2013" Incepand cu ce data voi putea sa dau din nou de permis 1 an dupa 19.12.2012 ; 31.12.2012; sau 22.02.2013.
Buna ziua. Am o intrebare : Am fost prins baut la volan si am primit trei luni cu suspendare.Am primit o adresa de la politie care imi spune asa : va facem cunoscut ca, in baza sentintei penale nr.... din data de 19.12.2012 ramasa definitiva si irevocabila la data de 31.12.2012 vi s a anulat dreptul de a conduce pe drumurile publice incepand cu data de 22.03.2013" Incepand cu ce data voi putea sa dau din nou de permis :dupa 1 an dupa 19.12.2012 ; 31.12.2012; sau 22.02.2013.
Am condus sub influenta bauturilor alcoolice iar la testarea cu etilotest-ul am avut 0,65 iar in sange mi-a iesit 1.3 la prima proba si 1.4 la a doua. Am facut recalcularea la INML si acum astept rezultatul. Mai am vreo sansa cat de mica sa primesc amenda administrativa, avand in vedere ca este prima abatere ? Si daca nu in cat timp imi voi putea primi permisul inapoi ? :(