avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Activitate judith36

Activitate judith36

Buna ziua,

In urma casatoriei cu un cetatean strain,a rezultat un copil.Sunt divoratata,iar copilul are domiciliul la mine si exercitarea drepturilor parintesti in comun.
Fostul meu sot este de negasit.Nu ii stiu adresa,nr de telefon,nimic unde se afla.Stiu ca este nevoie de acordul lui pentru a putea calatori in strainatate.
In situatia data,nestiind nimic despre el,ce modalitati sunt pentru a putea iesi din tara?

Va multumesc anticipat.
Buna ziua.

In urma nenumaratelor procese,fostul sot s-a gandit sa mai faca una.In acest ultim proces cere:exercitarea autoritatii parintesti,stabilirea domiciliului minorelor la mine(mentionez ca am 2 fetite de 2 ani si 2 luni,iar in urma divortului din 2010,fetitele mi-au fost incredintate)si plata pensiei alimentare.El face toate acestea pentru a putea redobandi actele cu care sa circule in statele UE fara viza(este cetatean nigerian).Am inteles ca dupa noul Cod Civil,poate obtine custodia uneia dintre fetite?o fetita merge cu el,una ramane cu mine?sau poate obtine chiar custodia fetelor?el nu are un domiciliu stabil,un venit sigur.Nu pot permite asa ceva!!!

Multumesc anticipat pt intelegere si ajutor.

Cu deosebita stima,

Răspuns la discuția Atacare sentinta de divort
Multumesc mult pentru raspunsuri.Am stat de vorba cu un avocat din oras care mi-a spus ca voi avea probleme intrucat nu eu am dat sentinta in ziar,iar de faptul ca Instanta face acest lucru din oficiu,nici nu mi-a spus.Va multumesc pentru sfaturi.V-am ascultat si am castigat un proces cu fostul sot.(multumiti doamnei avocate Gabriela Gerbera) si celorlalti domni avocati,dar in special dansei.In concluzie,sa inteleg totusi ca ar trebui sa stau linistita?

Multumesc mult si va doresc o saptamana cat mai placuta.
Răspuns la discuția Atacare sentinta de divort
nu este nimic la dosar intrucat eu atunci nu am stiut ca aceasta este procedura.Sa dau din nou sentinta in ziar.In caz ca ataca,ce ma sfatuiti sa fac?Multumesc
Buna ziua.Divortul dintre mine si un cetatean nigerian,a fost data in octombrie 2010,iar definitiva si irevocabila.a devenit in 2011.Acum am aflat ca dat fiind faptul ca l-am citat prin publicitate,trebuia sa dau si sentinta de divort prn publicitate,intr-un ziar de larga circulatie.Cu toate acestea,la arhiva Judecatoriei mi s-a pus stampila de definitiva.Ce sanse are sa atace aceasta sentinta,daca nu s-a respectat procedura si care sunt consecintele?

Va multumesc mul
Buna ziua.Fostul sot m-a dat in judecata,deoarece doreste sa plateasca pensie alimentara.Fostul sot este cetatean nigerian,iar aceste demersuri le-a inceput dupa ce eu i-am retras actele de romania.Pana acum nu l-au interesat copii(mentionez ca am 2 fetite de 2 anisori).In citatie el spune ca a trimis bani de 2 ori pe luna si m-a sunat in fiecare zi.Eu pot demonstra ca nu a trimis in 2 ani decat de 4 ori bani.Iar referitor la telefon,eventual de cerut un ''listing''.Ce sfaturi imi dati va rog?Ce sa fac?de mine s-a folosit,dar nu-i pot permite sa se foloseasca si de copii.El face aceste demersuri doar pt a putea obtine inca o rezidenta pe baza ca este tatal a 2 copii.
Multumesc mult.
Buna ziua.
As dori sa-mi spuneti ce procedeu trebuie urmat pentru decaderea din drepturile parintesti?Mentionez ca am fost casatorita cu un cetatean nigerian.In urma casatoriei au rezultat 2 fetite gemene,iar tatal este total dezinteresat de copii.Pentru a evita orice probleme pe viitor,as dori sa-l decad din drepturi.

Multumesc
Răspuns la discuția Custodie
Buna ziua.Revin la dvs.,cu o intrebare.Ce procedeu trebuie sa urmez pentru a-l decadea din drepturile parintesti?Multumesc
Va multumesc inca o data pentru raspuns si amabilitate.Tot timpul i-am dat sansa de a se implica in cresterea si educarea copiilor,in sensul ca il sunam si ii spuneam ceea ce se intampla in viata copiilor.Dar din pacate,fara prea mult interes din partea lui.Ieri,de exemplu,a vrut sa le vada,i-am dat voie bineanteles si le-a dat cate 50 de lei la fiecare.Aceasta nu este educatie....Nu asa le va atrage,sunt multe alte lucruri,mult mai importante prin care iti arati dragostea de parinte si nu prin a da bani=a le cumpara.multumesc
Multumesc mult pt. raspuns.Sa inteleg ca mi-ar putea lua fetitele??!!!Hmm.Nici o contributie si aici nu e vorba doar de sprijin financiar...Nu pot permite asa ceva..