avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate madalinavaleria

Activitate madalinavaleria

buna ziua. am comandat tabla pt casa personalizata de la un furnizor. imediat ce am platit avansul m-am razgandit, am anuntat furnizorul si productia pieselor respcetiva nu a avut loc. efectiv produsele nu au fost confectionate. acum furnizorul nu mai vrea sa imi dea toti banii inapoi (avansul). eu nu am primit niciun prdus pt ca am anuntat din timp si comanda a fost oprita. Ce pot face sa imi recuperez banii? Multumesc
Buna ziua. Doresc sa construiesc o casa in regie proprie. Stiti cumva daca pentru a obtine intabularea este nevoie ca aceasta constructie sa fie realizata doar de o firma de constructii? Intabularea nu se poate obtine daca este facuta in regie proprie? Multumesc!
Buna ziua!
Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns? Pe perioada concediului de crestere copil in care primesti indemnizatie mai poti obtine si venituri din chirii astfel incat sa nu iti fie suspendata indemnizatia?

Multumesc frumos,
Madalina

Multumesc pt. raspuns! O singura persoana locuieste.

romanulnevoias a scris:

În 5 ani la baie ar rezulta un consum mediu pe lună de 6.66 mc apă caldă fără a pune la socoteala si consumul de
la bucătărie.
De curiozitate câte persoane locuiesc în apartament ? Eu cred ca devină în principal ar fi firma care care administreaza contoarele care nu a sesizat că la baie nu se transmite nici un cosum timp de 5 ani și asociația de locatari,în speța administratorul. De platit o să-i platiți că doar dvs. ia-ți consumat.Cereți asociației să-i plătiți în rate.

Buna ziua! Daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o speta v-as fi foarte recunoscatoare.
Am fost sunata de adiministratia blocului si mi s-a comunicat ca un apometru radio de apa calda (baie) nu transmite consumul de apa. Administratia blocului m-a anuntat acum 4 luni de zile. Am contactat furnizorul, a venit, a verificat si mi-a comunicat faptul ca nu s-a transmis consumul de acum 5 ani zile si au pretentia ca eu sa platesc cei 400 m consumati in acesti 5 ani. Mie nu mi se pare normal sa platesc acesti bani din momentul in care eu nu am fost anuntata ca nu functioneaza si de asemenea nu aveam cum sa imi dau seama ca este defect deoarece:
- apometrul in casa inregistreaza - dar se pare ca la ei nu transmite
- intretinerea pe scara blocului este afisata per total apa calda ( bucatarie + baie) si luna de luna eu aveam consum deoarece cel de la bucatarie functiona
As vrea sa stiu daca aociatia m-ar putea obliga sa platesc acest consum avand in vedere ca ei nu au facut vreo sesizare catre mine in acest sens. Asa cum am spus am fost anuntata de catre ei abia acum 4 luni. Multumesc frumos!
Multumesc frumos pt raspuns!

ynocentta a scris:

Primarua cu scopul realizarii de fonduri la buget ,concesioneaza anual locurile de parcare
Nu este vorba despre inchiriere ci despre concesionare loc parcare auto
Concesionarii nu detin calitatea sa instraineze locul , sa vanda locul de parcare asupra caruia detin drept de utilizate provizorie

Buna ziua! Imi cer scuze ca va deranjez. Imi puteti spune va rog frumos daca o persoana care are un loc de parcare de la primarie ( pe care de regula nu il foloseste) poate sa dea acel loc de parcare altcuiva? sau trebuie sa renunte la el in favoarea primariei iar primaria sa il scoata la licitatie. Din cate stiu, poate ma insel, aceste locuri de parcare sunt in proprietatea primariei si ele nu pot fi vandute de catre cei care le inchiriaza de la primarie sau mai cu seama sa va favorizeze pe cineva in schimbul unei atentii. Multumesc frumos!
Multumesc pt. info! Daca de ex. asociatia decide sa se schimbe tevile de caldura, pe cheltuiala cui se vor face reparatiile asteel incat sa se readuca apartamentul in starea in care a fost gasit? respectiv zugravit, gresie si cutia de rigips? Multumesc
latka a scris:

Puteti. Dar veți fi nevoită să dați jos tot ce ați folosit, pentru orice intervenție la părțile comune ale instalatiei, conform legii 196 /2018.

Buna seara,

Imi puteti spune va rog daca pot aduce modificaru tevilor de caldura intr-un apartament? Gen sa le acopar cu rigips? Multumesc!
Buna ziua,

Se poate va rog sa imi raspundeti la o intrebare? S-a discutat la sedinta de bloc despre schimbarea tevilor de caldura. Imi puteti spune va rog frumos daca pot fi obligata sa accept schimbarea acestora la mine in apartament. Mentionez faptul ca acestea functioneaza perfect si de asemenea apartamentul tocmai ce a dost renovat! Multumesc!