avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate george53

Activitate george53

Am un Ford Siera fabricat în 1991 pe care l-am împrumutat unui cunoscut.
În prezent mașina este nefuncțională în curtea respectivului. Am încercat să o dăm la fier vechi dar pe acolo trec tot felul de indivizi care o vor dar nu emit factură. Toate actele si numerele de circulație sunt la mine.
Dacă fac acte de vînzare cumpărare cu respectivul, în care specific că o vând dezmembrată, ca piese de schimb, cumpărătorul trebuie să o declare la fisc?
Dacă nu consider caz rezolvat pentru că eu o scot de la fisc iar el o poate vinde la fier vechi oricui, fără probleme.
Am câștigat procesul cu furnizorul de căldură cu obligativitatea furnizorului de a plătii cheltuieli de judecată. Problema este că avocatul nu a depus în timp util chitanța așa că onorariul avocatului nu a fost inclus în cheltuielile de judecata. În situația în care furnizorul face apel în cele 15 zile, la apel , pot cere și onorariul avocatului? Eu nu țin în mod special la aceste cheltuieli de judecată, dar acest furnizor din Constanța încearcă pe toate căile legale, să întârzie punerea în practică a hotărârii judecătorești. Dacă aceștia depun apel eu risc sa nu mă pot deconecta legal nici anul acesta. Măcar să pot face în așa fel ca inconfortul meu să fie pe banii lor. Sunt convins că voi câștiga, pentru că cererea mea a îndeplinit toate cerințele legale, chiar și mofturile furnizorului. De aici și îndârjirea mea față de acest furnizor.
Problema a fost rezolvata la judecătorie, unde am și câștigat.
Am avut un proces cu firma care furnizează agentul termic în sistem centralizat, pentru că nu mi-a acordat deconectarea, pe care l-am câștigat. Instanța obligă furnizorul să-mi acorde deconectarea de la sistemul centralizat și să plătească cheltuielile de judecată , cu drept de apel în 15 zile de la comunicare.
Hotărârea a fost dată în ședință publică pe data de 01. 10 2013 dar nu a fost comunicată părților nici până acum. Acest lucru i-a permis furnizorului să facă presiuni asupra Poliției locale, secția Disciplina în construcții să mă amendeze. Nu au venit încă la ușă dar au făcut " valuri" pe scara unde locuiesc. (se tot interesează pe la vecini). Ce pot face în acest caz?
Doresc să mă debranșez de la sistemul centralizat de termoficare. În acest sens am depus toate actele necesare conform legii 325/2006, cât și al ordinului ANRSC 91/2007. Cu toate acestea, furnizorul refuză să-mi dea aviz favorabil.
Cărei instanțe mă pot adresa și cum pot obliga furnizorul să-mi acorde avizu?
Care este temeiul legal?
Într-adevăr documentația pentru deconectare este foarte stufoasă dar eu am înaintat toate documentele necesare. Cu toate acestea ei tot nu mi-au dat avizul. Mai mult, în metodologia luată de la ei au trecut și faptul că trebuie să am montată centrala termică, în condițiile în care în ordinul ANRSCE 91/2007 specifică faptul că trebuie să am montat contorul de gaze.
Cred că tot în instanță se rezolvă. Îmi pare rău că nu i-am dat în judecată imediat ce mi-au respins dosarul deși eu am plătit eliberarea avizului.
Argumentele în favoarea mea sunt: 1. Nu am contract personal cu RADETul.
2. Nu am umblat la instalația comună. Radiatorul (caloriferul) dacă se defectează, mi-l repar singur.
3.Instalația termică din bloc este prevăzută cu repartitoare de costuri, iar un calorifer cu robinetul închis se comportă ca și unul deconectat.
4. Plătesc la RADET părţile comune și țevile din casă ca toţi locatarii.
5.Am avizul asociației de locatari şi a vecinilor.
Practic mie-mi lipsește doar o hârtie de la RADET, pe care refuză nejustificat să mi-o emită.
În vara anului 2012 am întocmit și înaintat furnizorului toate actele necesare pentru deconectarea caloriferelor din apartamentul meu de la sistemul centralizat de căldură, conform Ordinului 91/2007 al ANRSCE. Deși îndeplineam toate condițiile aceștia nu mi-au emis acel aviz favorabil. Pentru că eu aveam deja montată centrala, iar avizul întârzia să-mi fie acordat, am deconectat eu aceste calorifere și le-am montat pe cele racordate la centrala proprie. Mai mult furnizorul din orașul meu îmi cerea să fac dovada unei alte surse de căldură, alta decât aerul condiționat.
Acum, în plină iarnă, furnizorul a făcut o plângere la Politia Locală, biroul Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal iar aceștia vor să intre în apartament să constate dacă m-am deconectat ilegal și normal să plătesc amendă.
Menționez că eu nu am contract cu RADET-ul, contractul este la nivel asociație, iar de la aceștia am acordul.
Nu știu dacă acest birou are competența necesară să mă amendeze, pentru că prin legea lor de funcționare, au competență mai mult în spațiul public.
În situația că mă vor amenda, cum pot contesta amenda?