avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate geodumi

Activitate geodumi

Discuție CASMB
Bună ziua,
Situația sta astfel: în data de 31.07 mi-am încheiat activitatea cu acordul partilor(așadar, pana la data de 31.07 am beneficiat de calitatea de asigurat). În curând voi avea nevoie de-o intervenție chirurgicala și-as dori sa știu ce variante as avea pt a putea fi asigurata și a putea primi indemnizația de concediu medical. Menționez, de asemenea, ca beneficiez de venituri din chirii pt care plătesc impozit și asig de sănătate.
Multumesc
Multumesc!
Multumesc! Spuneti-mi va rog, este obligatoriu acel certificat de rol fiscal sau poate fi prezentata ultima chitanta care atesta plata impozitului pt intregul an in curs?

MihailZC a scris:

Este suficient. Desigur, pe langa aceste acte va trebui sa mai aveti acte de stare civila, certificat fiscal, doi martori, etc

Bun gasit,
In cazul dezbaterii unei succesiuni, obiectul acesteia fiind un apartament, lipseste releveul realizat de SC ROMCONFORT la momentul achizitionarii apartamentului (1993)-contractul de vanzare cumparare si procesul verbal, fiind la dosar. De asemenea, la dosar exista releveul realizat atunci cand s-a facut cadastrul(2007). Este suficient acesta pt a fi incheiata succesiunea?
multumesc
Răspuns la discuția Durata legala concediu
Intrebare suplimentara:

Inteleg ca in situatia in care angajatul a semnat un CIM care prevede ca are dreptul la 21 zile de CO anual, iar prevederile CCM-ului sunt ca minimul CO in firma este de 24 zile,
este obligatoriu incheierea unui act aditional de modificare a CIM-ului?
Si este considerata eroare din partea angajatorului?
multumesc!
Buna ziua,
Daca in Contractul Individual de Munca este prevazut un nr.de zile de concediu de odihna mai mic decat in contractul colectiv de munca, care este durata legala a concediului de odihna: conform CIM sau conform CCM(cu mentiunea ca CCM este anterior celui individual)?
Multumesc!
Răspuns la discuția Notificare somatie plata
Multumesc pt raspuns!
Inca o intrebare, va rog: daca nu gaseam aceasta scrisoare, care-ar fi fost finalitatea acestui caz?
Bun gasit,
Tatal meu a decedat in urma cu 3 saptamani si in curand voi demara procedurile pentru succesiune(sunt singurul copil, mama decedata cu multi ani in urma). Facand ordine prin documente, am gasit o somatie de plata trimisa tatalui meu de Asociatia CARP Omnia, prin care acesta este informat ca trebuie sa achite datoria unui prieten pe care l-a girat in 2016, prieten care nu si-a achitat ratele(nu am stiut acest aspect). Spuneti-mi va rog, in ce masura ma afecteaza si ce pot face eu.
Va multumesc!
Multumesc frumos pt raspuns, freeelis!
Buna ziua,
Situatia sta in felul urmator:
-studii finalizate in urma cu 15 ani la o facultate particulara (exista o adeverinta care atesta finalizarea cursurilor);
-in acest moment facultatea nu mai exista;
-se mai poate sustine examen de licenta la o institutie acreditata? Daca da, in ce conditii?
Va multumesc!