avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate 299KA

Activitate 299KA

Ar trebuie sa astept sa se termine perioada de probatiune pentru a face in instanta ? Sau pot face mai devereme daca am indeplinit toate sarcinile care mi le-au dat ?
Am fost eliberat conditionat cu interdictia de a nu parasi tara pana in 2025, a-ti mai pomenit asa ceva ? Cum scot aceasta interdictie ?
Buna seara,
Am si eu o nelamurire.
In tara am de platit niste amenzi de circulatie si o executare silita de la tribunal de 400 lei in urma unui proces pierdut iar acei 400 lei reprezinta avocatul din oficiu. Deci am aceste datorii ca sa spun asa in tara,vreau sa stiu daca aceste datorii ma afecteaza intr-un fel sau altul in straintate cand merg la o banca sa imi fac un credit,sa imi deschid un cont, chestii de genu, vreau sa stiu daca cei de aici(sunt in Belgia) pot verifica si vedea starea mea in tara si daca ma afecteaza cu ceva.

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Autoaparare
Si daca eu nu cunosc persoanele respective si nici ele pe mine ? cand se duc la politie ce spun ?
Discuție Autoaparare
Salutare , vin si eu cu o dilema, pun o situatie imaginara si vreau sa-mi spune-ti care sunt consecintele, cei care cunoasteti.

Eu cu inca 2-3 prieteni mergem cu masina pe o strada, un grup de persoane se pun in fata masinii si vin spre noi sa ne "bata" asa fara motiv si ei incep sa traga de usi, noi ne dam jos si ii batem pe toti fara arme albe, daca ei se duc la politie ce se intampla ? se poate considera autoaparare ? sa spunem ca ei sunt si mai multi ca noi numeric. se considera autoaparare ?

Acum situatia reala e ca eram singur in masina si am trecut pe o strada si am facut niste "tigani" de praf iar cand m-am intors s-au pus in fata mea si au vrut sa ma dea jos din masina sa ma bata :)) da am reusit sa scap.

Ce se poate intampla in situatia imaginara care am prezentat-o ? ca am niste ganduri :))
ok,va multumesc!
Buna ziua,
Daca sunt in executare silita si vreau sa alimentez un card de al meu in cat timp imi vor fi luati banii de pe card ? eu am nevoie ca macar o ora sa stea pe card ca dupa aia ii pun in alta parte.

Ce spuneti? Care e treaba ?

Va multumesc.
Asa ma gandeam si eu , mi se pare normal pana la urma. Dar am auzit pe unii cu aberatiile care vi le-am zis mai sus si m-am gandit sa intreb pe cineva care cunoaste.

Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,

Am si eu o intrebare, deci situatia sta in felul urmator, Bunicul meu vrea sa vand un teren si vroiam sa stiu daca il poate vinde fara acordul meu ca mostenitor. Bunicul a avut 2 copii, pe tata(care nu mai este printre noi) si inca o sora dar ea n-are treaba , adica n-o intereseaza averea Bunicului. Eu ne mai avand frati/surori as fi un fel de mostenitor direct ca sa ma exprim asa. Si vreau sa stiu de la voi daca poate vinde terenuri fara acordul meu, terenurile sunt pe numele bunicului. Daca o luam logic poate sa faca ce vrea cu ele, dar am auzit ca ar trebui acord ca sa vanda sau ceva de genu. Cum este pana la urma ?

Va multumesc de intelegere.
Discuție Dosar Penal
Ce intampla intr-un dosar penal ? Eu mai execut condamnare cu suspendare si vreau sa stiu care e treaba cu dosar penal ? am vazut ca la orice chestie se deschide dosar penal, bataie/furt/agresiuni tot felul de chestii din astea. Eu acum daca bat pe unul sau fur ceva ce patesc ? care e treaba cu acest dosar penal. Ma scuzati dar sunt total pe langa :(