Buna ziua,
Daca ma poate ajuta cineva. Fosta firma este in insolventa de aproape un an.Sunt inscrisa la masa credala impreuna cu mai multi colegi pentru plata salariilor restante de anul trecut.
Totusi, cat asteptam? 3 ani, la nesfarsit ? Mai vedem vreodata banii? Putem face ceva ?
Firma avea de incasat o suma mare de la....nu pot spune aici si cred ca o parte din bani s-au incasat. Drept urmare firma de insolventa a fost schimbata.
Va multumesc pentru raspuns, am citit de mai multe ori legea 200/2006, dar nefiind in domeniu am unele nelamuriri. Eu si colegii mei avem de recuperat resturi de salarii din perioada unui an intreg( ni s-au platit doar avansurile sau 200-300ron dintr-un salariu). Cuantumul acestor restante aflate la masa credeala ne pot fi restituiti din fondul de garantare sau doar banii ce ne revin pe 3 luni anterioare insolvemtei? Apoi cine face actele pentru agentia de somaj? noi facem notificarea la firma de insolventa si ei depun actele?
Intreb pentru ca la agentia e somaj, sincer va spun, stiam mai multe eu decat ei. imi este greu sa cred ca dintr-un judet intreg in atatia ani nu a depus nimeniun astfel de dosar.
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati. Am lucrat la o firma pana in luna mai. Din luna februarie firma este in insolventa. Salariile restante pana la 31.12.2013 sunt inscrise la masa credala. Salariile pana la data la care am intrerupt contractul de munca(ian 2014-mai 2014) sunt data la zi din banii incasati pe lucrari.
Intrebarea este: cum pot recupera banii restanti? Pot accesa fondul de garantare? Suntem mai multi fosti colegi care vrem sa accesam acest fond dar de la somaj nu am primit nici un raspuns clar. Ma asteptam sa ne indrume sa ni se spuna ce acte ne trebuiesc.
Eventual cine ne poate ajuta.
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca este legala urmatoarea situatie in conformotate cu codul muncii.
Am un job normal de 8 ore si am primit o solicitare pentru inca un job, normal 4 ore sau la mica intelegere, dar patronul doreste sa-mi faca si contract. Cum ar fi mai bine: colaborare, part-time, alta forma? Si pentru cate ore, sa nu depasesc prevederile legale.
multumesc frumos. nu v-au cerut sa platiti taxa de reziliere? Eu de fapt am contract la ei din 2002 si au fost doar reinnoiri. Ei le spun contracte noi pt ca se schimba pretul, nu poti merge prea mult pe acelasi pret cand se expira contractul vechi.
Acum am vazut. Pretul la care se liciteaza un imobil nu poate fi sub valoarea datoriei. De aceea va spuneam sa-i lasati sa vanda.
De ex: o vecina a luat un ap cu ipoteca la 50000euro.Nu a mai platit.A fost scos la licitatie.Nu la cumparat nimeni.Pretul maxim la care se cumpara un ap in acea zona este de 22000euro.Au trecut 3 ani. S-a prescris. Este fericita. Are doi copii si era cam rau.dar sigur a invatat-o cineva ce si cum sa faca.
Stimata doamna, am fost cam in aceeasi situatie.Nu stiu la ce stadiu sunteti dvs. Eu am vandut apartamentul sub pretul pietii, dar acum am aflat mai multe.
Consultati legea, eventual un avocat f bun specializat in asa ceva. Cred ca stiti in 3ani de neplata datoria se prescrie. Daca ajungeti la stadiul asta e ok. Daca datoria este prea mare lasatii sa vanda la licitatie ca nu va cumpara nimeni(asta dvs stiti in fc de pretul pieti) si se va prescrie din nou.In cazul in care banuiti ca mafia executarilor silite e pe faza si se poate face o afacere din cumpararea si vanzarea vilei, in termen de 10 zile de la data primiri somatiei faceti contestatie si cereti termenul de 6luni conform legi in care sa vindeti dvs vila.EXISTA LEGE.Eu nu am stiut. Si oricum executorul in prima faza tr sa vina la dvs acasa sa incheia un proces verbal si sa va expuna ce si de ce a venit.
Totusi mergeti la un avocat bun. Cel la care am fost eu(si-mi este prieten) mi-a spus ca nu am ce face. Si am facut o prostie....in fine, s-a terminat binisor pana la urma. Mult succes.
sa mai explic o data.Am vandut apartamentul unde era acel abonament. M-am mutat la mama, unde exista deja abonament la fel ca al meu, si unde voi plati jumatate. Ce sa fac cu doua?
Am o mare problema. Mi-am mutat domiciliul si trebuie sa renunt la contractul romtelecom.Cei care au venit in locul meu nu-si doresc serviciile lor.Am vorbit la romtelecom si cica sa platesc taxa de reziliere.
Ma intreb daca mor vin dupa mine sa le platesc taxa sau las abonamentul mostenire urmasilor mei. Cred ca exista rezolvare pe cale amiabila, dar nu vor. Cam ce pot face?Mentionez ca unde m-am mutat exista tot ab romtelecom.Ar fi culmea 2antene pe acelasi stailp si doua telefoane pe masuta.