Buna ziua!
parerea mea este ca din momentul ce aveti Adeverinta de la medicul de familie, din care sa rezulte "Apt pentru a conduce autovehicule", nimeni nu se va opune sa efectuati insrtuctajul si sa dati examen pentru obtinerea Permisului de Conducere.
Codul Rutier nu prevede aceasta interdictie, si nici Regulamentul de aplicare.
Adry, parerea mea e urmatoarea:
Nu conteaza modivul pentru care ai fost eliminat din concurs. Ideea este ca ai fost eliminat iar orice alt rezultat de la probele anterioare, chiar nu mai conteaza. Tu tot eliminat ramai. Iar peste alte doua sesiuni, tot va trebui sa dai si examenele care le-ai dat in sesiunea asta.
Asa ca, nu inteleg cu ce te ajuta daca NU iti sunt anulate si rezultatele de la celelalte probe? este, vorba aceea, "egal".
Intr-una din zilele astea si fratele meu sa "lovit" de o situatie foarte asemanatoare, si culmea, tot in Cluj!
fara sa stau pe ganduri, i-am redactat o Plangere Penala impotriva proprietarului, pe care a semnat-o si a depus-o direct la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj pentru savarsirea urmatoarelor infractiuni:
- Violarea de domiciliu prev. şi ped. de Art.192 C.P.
- Abuz de încredere prev. şi ped. de Art.213 C.P.
- Furt calificat prev. şi ped. de Art.209 C.P.
- Evaziune fiscală prev. şi ped. de Art.9 lit.b) din Legea 241/2005
E doar o idee!!! Fiecare speta are caracterul ei aparte.
Sper sa va ajute si pe dumneavoastra aceasta idee!
Aaaa... Si inca ceva! Simplul fapt ca ati "batut palma", echivaleaza cu un contract! Prin definitia contractului reiese ca acesta este exprimarea vointei. Dar legiuitorul nu solicita forma autentica sau scrisa decat in anumite situatii. Deci, daca Dvs puteti dovedi in instanta intelegerea care ati avut-o cu proprietarul, aveti castig de cauza!
Buna ziua!
Sotia mea, medic, sa reintors la servici (policlinica si spital) dupa ce baietelul nostru a implinit varsta de 6 luni. Ideea este ca fiind angajata intr-un orasel mic, nevoia de medici care sa faca garzi este extraordinar de mare iar in ultimile zile se vehicula "zvonul" ca ar pune-o si pe ea pe lista de garzi, chiar daca inca alapteaza.
Intrebarea mea este urmatoarea: este legala aceasta decizie? Poate fi obligata sa faca garzi atata timp cat inca alapteaza? Este arhicunoscut faptul ca din cazul stresului si al puhoiului de pacienti, exista riscul ca mama (medic) sa nu mai poata alapta. Iar sincer sa fiu, si gandind ca si un parinte, e normal sa-i ofer copilului meu tot ce este mai bun, inclusiv laptele maternal.
Ce am omis sa specific, este faptul ca in momentul de fata ea este somera. Schimba acest lucru situatia in care se va afla in momentul nasterii copilului? Sau nu este indreptatita sa primeasca nici o indemnizatie?
Buna ziua! Am o intrebare legata de ajutorul pentru cresterea copilului. Sotia mea a fost medic rezident pana in luna februarie, cand si-a dat specialitatea. In acest moment i-i sa incheiat si Contractul de Munca incheiat cu Spitalul Judetean de Urgenta X. Acum cateva zile, am aflat ca a ramas gravida. Intrebarea mea, a noastra, este: In acest caz, in care sotia mea nu lucreaza in momentul de fata, poate beneficia de ajutorul pentru cresterea copilului? Si care ar fi valoarea acestui ajutor din partea statului?