Buna ziua. Este grav ce spuneti dvs. Insa orice lucrare are rezolvare. Cea indicata de dezvoltator este raspunsul unui necunoscator. Varianta cea mai buna este sa mergeti la Insp de stat in constructii din zona dvs contracta-ti un ing de structura (contra cost= fact pt servicii si chit) pentru o perioada nr zile sau lucrare care va va spune franc in fata despre ce probleme este vorba si cum pot fi acestea rezolvate. Abia dupa aceea puteti sta de vorba cu dezvoltatorul despre ce pagube sunt, cum vor fi remediate, etc,etc...
Spre sa va fie de ajutor. O zi buna
Buna seara. Si la mine in bloc a avut loc anul trecut aceeasi discutie. S-a votat pentru pastrarea de repartitoare iar cei care nu au mai dorit au facut cerere de calcul pentru pausal. Va spun sincer ca au avut de pierdut. De ce? Un apartament care are repartitoare si le inchide nu inchide si circuitul agentului termic, de unde situatia ca cei pe pausal au platit mai mult. Explicatia a fost : Repartitia celor cu repartitoare se face pe repartitoare si diferenta se calculeaza intre cei cu CT si cei pe pausal.
Au existat discutii, cum cred ca exista ca mai peste tot de genul " La o cunostiinta de-a mea in bloc s-a facut la fel si-a fost scutit de la plata partilor comune". Intrebat si rugat sa dea relatii sau sa incerce sa faca rost de raspunsuri reale , se eschiveaza cu "nu stiu daca este ocupata pers respectiva" . Situatie din care nu prea ai cum sa iesi pt ca sunt pers cu "ton " mai inalt sau in necunostiinta de cauza insa buni de a crea o situatie urata. Si cand spun urata ma refer la faptul ca o buna perioada de timp de acum inainte vor susoti pe la colturi ca babele si incita si pe alti pentru motivul ca raspunsurile date nu sunt pe gustul lor.
Insa valul creat de ei duce la semne de indoiala in ceea ce priveste dorinta de a pune lucrurile la punct in mod corect si legal pt toata lumea. Cei bransati si cei debransati sa aiba aceleasi drepturi
Buna seara.
Normal ar fii sa mergeti la Regia de apa cu documentele din care sa rezulte ca aveti construita fosa, ca nu sunteti beneficiarul alimentarii cu apa din reteaua publica si daca se poate, poze la Serviciul Contractare, discutati cu cei de acolo si trebuie sa se rezolve. Poate cei de acolo datorita cititorului de strada sa nu se fii confuzie si s-a strecurat vreo greseala privind nr imobilului ,etc.... O seara buna
Bina ziua. Doresc sa stiu care este cea mai eficienta metoda de izolatie a tevilor de caldura din apartament. Pe scara unde locuiesc sunt apartamente cu centrale termice si acestia doresc scutirea de la plata caldurii pe parti comune prin izolarea tevilor.
Am citit pe diverse site-uri de materiale si firme de constructii, cum ca izolarea cu vata minerala ar fi ceea mai eficienta, insa nu sunt sigura.
Dintre participantii la discutii poate exista cineva care sa imi ofere ceva lamuriri. Multumesc.
Conducta la montare a fost cumparat si proiecul de montaj pe banii proprietarului. Este a lui. Pe masura ce exista doritori acestia contribuie cu o suma care reprezinta teava si montajul pentru apartamentului dumnealui. Si dupa conectarea tuturor proprietarilor atunci conducta devin un bun al proprietarilor.
Buna seara. In cazul prezentat de dvs sunt doua lucruri distincte si anume
1. Conducta asociatiei de proprietari.
2 . Conducta \"particulara\"
Dupa cum relatati abuzul pe care l-ati constatat se poate constata de catre salariatii GDF SUEZ , la cererea dvs si contra cost.
Socetatile de furnizare gaz au atributie pe tevile de gaz in cazul dvs doar pana in regulator (ceas).
Ce este dupa se face pe bani asociatiei. Puteti cere un document justificativ insotit de poze prin care se constata noile pozitii si legaturile efectuate pe teava dvs.
Durata unei astfel de operatiuni este cam de 2 ore. Firmele sunt pregatite pentru asemenea situatii cu personal si aparatura pentru asa ceva.
Ceea ce spuneti dvs, anume ca au fost efectuate lucrari si modificari la reteaua initiala au fost facute 100% cu acordul celor din conducere. Poate stia doar administratorul. Dar nu cred pentru ca se cere la intocmirea PV de lucrare stampila asociatiei si plata a fost facuta tot din banii asociatie. Trebuie sa existe un document justificativ pentru asta.
Modificarea constata va scutii astfel pe "viitorii" posesori de centrala de la costuri privind racordarea la teava particulara care se ridica anul acesta cam la 150 lei manopera /ml + plata proiect + plata lucrarii suportata de catre 'musafiri" .
Se poate face calculatia si de dvs la la o luna la alta la consumul de gaze al asociatiei pt ca acesta prin conectarea dumnealor se va mari.
La avizier sunt afisate facturile care sunt incluse in lista, luati si dvs data la care se emite factura - 5 zile si faceti lua viitoare in aceeasi zi "citirea" contoarului si vedeti diferenta.
Fotografiati si dvs conductele actuale si se vad si cu ochiul liber zonele sau zona unde s-a lucrat si transmite-ti prin email pe site-ul GDF situatia constata si ei se vor prezenta pentru constatare. Mult succes.